Skocz do zawartości

Walki w rejonie działania SGO Narew

victor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Podpis na odwrocie fotki brzmi: Auf dem Vormarsch I Wagen", a nie Auf dem Vormarsch - I - Wizna", jak naiwnym łumaczy" sprzedawca-naciągacz z Allegro.
  • 2 months later...
  • 1 year later...
Napisano
Mam pytanie czy cały 71PP brał udział w bitwie pod Andrzejewem? Czy jakieś pododdziały zdołały się przebić na południe-zastanawia mnie to gdyż mój dziadek bedąc w 71PP dostał się do sowieckiej niewoli we Lwowie,słuzył w obsłudze dział p-panc.
  • 2 weeks later...
Napisano
W bitwie pod Andrzejewem wzięły idział resztki rozbitych batalionów 71 pp. Część żołnierzy przebiła sie przez okrążenie i walczyła dalej, więć twój dziadek mógł być jednym z nich. Polecam gazetkę TRZA dostępną na stronie www.trza.andrzejewo.info Za ok 2 tygodie ukarze się wydanie wrześniowe z przebiegiem walk 71 pp. Ale już teraz można tam przeczytać kilka ciekawostek. Polecam.
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...
Napisano
71pp mobilizował batalion marszowy swojego pułku, uzupełnienie marszowe samodzielnej kompanii karabinów maszynowych nr 12 oraz Ośrodek Zapasowy 18 dywizji piechoty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie