Skocz do zawartości

Lustrujem. lustrujem....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie mister Krzychuna są ludzie i są klamki i parapety
decydujące według widzimisię o tym komu damy awans i podwyżkę :), zasługi nie grają roli a kogo nie lubimy bo nie angażuje się z aktualnie obowiązującą wykładnią polityczną.

Dlatego dość politykierstwa - tym niech zajmują się zawodowi politycy w sejmie a nie przełozeni w zakładach pracy.
Napisano
Wiecie co, Acer ma racje... to już nie wymioty a torsje tuż przed zgonem. Planiści przewidują bankructwo państwa za ok 3 lata jeżeli rząd nie weźmie się za to co potrzbne, za 9 lat ma byc bankructwo ZUSu. Nie ch dalej lustrują wtedy może przyjdzie czas na rozwiązanie siłowe.

Ja również z dziada-pradziada jestem Polakiem. Wszyscy ganiali po polach i lasach całej Europy żebym mógł zyć w swoim kraju ale się nie da. W rodzinie nit w parti nie był a głodem nie przymierał. Przyszła kolej na mnie i niestety juz sie nie da bez włażenia w dupe, lizusowstwa, partyjniactwa, awanturnictwa... Wszyscy się dziwio dlaczego 2mln młodych ludzi wyemigrowało. Padają odpowiedzi, że za pracą...a to g... prawda. Bo młodzi mają gdzieś lustracje, przeszłość ludzi, przynależnośc partyjną i poglądy. Na świecie liczą się kompetencje a u nas?

Jestem ciekawy, czy jak tak dalej będzie to jak zostana sami lustraorzy to co beda mieli do roboty?
Napisano
powstanie nowa komisja :P
Z tymi kompetencjami to na calym swiecie jest roznie.
Wiele krajow mialo u siebie polowanie na czarownice" -moze kiedys - w USA polowano na komunistow, Niemcy tez troszke agentow poczyscili...
Teraz przyszedl czas na nas- osobiscie uwazam ze 15 lat za pozno. A to, ze mlodzi maja wszystko i wszystkich w nosie czy jest dobre? Ja mysle, ze nie do konca- ale to moja opinia :)
Napisano
KBW czyli polskojęzyczny odpowiednik wojsk wewnętrznych NKWD. Struktura życem wzorowana a i zadania te same.Pomijam żołnierzy z poboru co tam trafiali.
Napisano
Mysle że byli funkcjonariusze np Informacji wojskowej,UB, SB itd maja wysokie słuszne" emerytury. Zreszta jak widzi sie tych bezczelnych byków w Tv to od razu widać że maja sie dobrze. Wyżarci, dobrze ubrani, a ich ofiary w większości żyja za 600 zł renty albo emerytury. Kto pamieta np Fejgina , Humera albo ciastonia, Płatka itp pokazywanych w tv podczas rozpraw wie o co chodzi.
Napisano
Ktoś napisał że nie należy przyciskać" 80 letnich staruszków .Przypomne że Żydzi do dziś ścigają zwyrodnialców z okresu drugiej wojny światowej .Czy ktoś otwarcie będzie kwestionował taką postawe Izraela ??? Wydaje się że raczej nie gdyż zaraz zostanie uznany antysemitą . Ps Pozdrawiam wszystkich uczestików Forum , jak widze nic się nie zmieniło .
  • 1 month later...
Napisano
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=28354&wid=8697267&rfbawp=1169448688.247
No, tak wyglądała lustracja, czy ona w ogóle się odbyła?
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie