Skocz do zawartości

Niemieckie noże okopowe

Rekomendowane odpowiedzi

Na zdjęciach widoczne są czasami żołnierze nimieccy z nożami okopowymi włożonymi za brzeg bluzy (między guzikami) próbowałem tego zrobić ze swoim ale po pochyleniu się przekręca się rękojeścią na dół , czy do takiego przymocowania stosowane były dodatkowe zamocowania czy kieszenie wewnątrz bluzy.
Dzięki za informacje.

Witam . Ja ostatnio sprzedałem taki nożyk za 500zł , kopie samych noży pewno są - gorzej z pochewkami do nich ,te kopie którą widziałem była bardzo tandetna ( wykonano ją z pochwy bagnetu ) a szczególnie wąsy przy zapięciu . Pozdr.

Witam . Acer nie dziw się tym cenom , bo noż okopowy jak najbardziej przydawał sie do gospodarstwa domowego - , bagnety natomiast był bardziej nieporęczny .Ostatnio widziałem okopowca pruskiego za 1 tys zł więc tanio to nie jest .Dlatego mam tylko trzy noże okopowe w swojej kolekcji , te dwa na fotce i zik-a - chodż i one ostatnio podskoczyły w cenie i dorównują ceną niemieckim nożom. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie