dziadziu Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 Na zdjęciach widoczne są czasami żołnierze nimieccy z nożami okopowymi włożonymi za brzeg bluzy (między guzikami) próbowałem tego zrobić ze swoim ale po pochyleniu się przekręca się rękojeścią na dół , czy do takiego przymocowania stosowane były dodatkowe zamocowania czy kieszenie wewnątrz bluzy. Dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Widocznie nie masz albo masz bardzo slabe, uchwyty przy pochwie noza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Tutaj widac o co mi chodzi http://www.quanonline.com/military/military_reference/german/fighting_knife.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 Uchwyt mam ale inny złożony z pojedyńczej blaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Witam .Ten z odbiorem luftwaffe ma bardzo zjechaną głownie . To moje noże okopowe , ciekawy jest ten na dole wzorowany na bagnecie KS . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 A czy można gdzieś kupić kopie takich noży okopowych (jako kopie), za realne pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Oryginały to przeszło 400 zyli.Trochę więcej musiałem dać na 1 wojenny oryginał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Kopia może ze 50 - 100 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Witam . Ja ostatnio sprzedałem taki nożyk za 500zł , kopie samych noży pewno są - gorzej z pochewkami do nich ,te kopie którą widziałem była bardzo tandetna ( wykonano ją z pochwy bagnetu ) a szczególnie wąsy przy zapięciu . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 No długo mój portfel pamiętał szturmowca z pierwszej wojny.:/Na razie nie wpadł mi w oko żaden drugowojenny na klipsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Witam . Acer nie dziw się tym cenom , bo noż okopowy jak najbardziej przydawał sie do gospodarstwa domowego - , bagnety natomiast był bardziej nieporęczny .Ostatnio widziałem okopowca pruskiego za 1 tys zł więc tanio to nie jest .Dlatego mam tylko trzy noże okopowe w swojej kolekcji , te dwa na fotce i zik-a - chodż i one ostatnio podskoczyły w cenie i dorównują ceną niemieckim nożom. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Ja mam tylko jednego - prusaczka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Producent mojego to Gottlieb Hammesfahr Solingen Foche, nie wiem czy coś nie pokręciłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Acer postrach chlewika :>a dziczki sobie lataj na placyku i nawet nie wiedza za jaka kase sprzecior na nich kupiony :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 13 Listopad 2006 Autor Share Napisano 13 Listopad 2006 Ana moim napisane jest :deutche maschinenfabrik ag.duisburg a na drugiej stronie ostrza D.R.G.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 moja sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 niomfajny ten obrus > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Tia, mój obrusek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 fajny fajny a pomyslales na ilu zeberkach zazgrzytal?Jak se patrze na moj bagnet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Od spodu rękojeści jest takie małe zagadkowe nacięcie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 ja osobiscie wiem, ze moj bagnet zanim dostal sie w moje lapki sluzyl osoba chodzacym w hmmm raubszyce- czyli to czego oboje nie lubimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.