www.medale.net Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 Witam.Mam do sprzedania niemiecki czołg z II wojny światowej znajdujący się przez kilkadziesiąt lat w jeziorze. Zainteresowani proszeni są o e-maile do mnie. Oczywiście czołg jest do wyciągnięcia z wody.
acer Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Chyba już jakaś schizofernia ogarnęła to forum w temacie czołgów.Masz do sprzedania - czyli zgubiłeś go w czasie przejażdzki ???
suchy ss Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 krzywe nogi jak....:P juz jeden watek jest na ten temat... a nie lepiej przekazac te info jakiemus muzeum?:)
szajko Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 To ogłoszenie o sprzedaży zatopionego czołgu(niemieckiego!), jako żywo mi przypomina epizod z Krzyżaków" Sienkiewicza, gdy Sanderus sprzedawał jako relikwie szczeble z drabiny, która śniła się św. Jakubowi.Pozdrawiam wszystkich, szajko
profos Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 no, to już przegięcie! Dla ogłoszeń typu kupię-sprzedam jest specjalny dział na tej stronie, a nie wszystkie pokoje tego forum - to po pierwsze. Po drugie: czy ten czołg (jeżeli istnieje) jest twoją własnością, że chcesz go sprzedać?
suchy ss Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 hehe juz sie nie dowiemy bo kolega dostal czerwona kartke:D
mauser29 Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 gość sprzedaje repliki, więc może zrobił jakis plastikowy czołg , zatopił i chce go sprzedać. mógł dodać ze na pewno czołg wracał z frontu wschodniego -świadczą o tym tarcze znalezione nad brzegiem.
01111977 Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Zamiast dac chlopakowi szanse...zapytac co i jak...:/ A czolg dalej w jeziorze....
ładziak111 Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 dać chłopakowi powiedzieć a nie cwaniakować , mam wrażenie że część ludzi ma tych forach ma bardzo duże mniemanie o sobie --- chce podkręcić " temat niech pisze co wie
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2006 Napisano 9 Listopad 2006 jeżeli Odkrywca " zareagował tak energicznie" i zamknął facetowi możliwość wypowiedzi to jak nic coś fajnego z Polski.... będą zaraz remontować na zachodzie :)
mauser29 Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 no jak remontowac, już pewnie wyjechał , został wyremontowany i jeździ a w dodatku strzelaP.S. nie będę tłumaczył sie za admina ale chyba zrobil słusznie. jak można sprzedawac nie swoja własność? to ja też ogłosze że sprzedam stuga IV z MOB- Panie jest na prawdę, stoi tylko wyciągnąć...
ZUBIKED Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 Mam pytanie?A gdyby ten koleś napisł : SPRZEDAM MIEJSCE GDZIE JEST CZOŁG . Czy zmieniłoby to postać rzeczy, bo przecież nie sprzedawałby czegoś co nie należy do niego (nawet nie wiadomo czy coś"jest w tym jeziorku) jedynie zasłyszane info. Co na to prawo?Żeby było jesne nie popieram tego rodzaju handlu historią ale dostrzegam tu lukę którą mogą się posługiwać paserzy!Kiedyś słyszałem że znalazł się taki gość - Polak zresztą, który sprzedaje działki na Księżycu i powołuje sie na prawa hiszpanów do kolonii w amerykach!Pozdrawiam i zachęcam do zdrowej polemiki. Ps. Może ktoś zastosował tzw. prowokację kontrolowaną ? Co z tego wynikło? Sprzedał ?Pozdrawiam !
kurpiak Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 Nie wiem czy jest już mój post. Najwyżej napiszę jeszcze raz. Zdjęcie z serii czołg z bagna! Pozdrawiam.
kurpiak Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 Kilka fotek by niektórzy uwierzyli że nie wszystkie hitorie to bajki! Czołg z bagna.
acer Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 Na widać fragment pancerza czołowego i górę obudowy Stuga.Oczywiście wszystko w państwowym gruncie ?
kurpiak Napisano 10 Listopad 2006 Napisano 10 Listopad 2006 Z tego co wiem to w gruncie prywatnym? A co w ziemi to państwa - fakt. Wiem też że ... Przepraszam wszystkich ale obiecałem że zbyt dużo nie opiszę tej sprawy. W każdym razie szanse są że zostanie wydobyty!
Cronos Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Zostanie wydobyty i...?? Przynajmniej pociesz co po niektórych że nie opuści naszego pięknego kraju. Wiem wiem to już jest paranoja:)
Bocian Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 jeżeli "Odkrywca zareagował tak "energicznie i zamknął facetowi możliwość wypowiedzi to jak nic coś fajnego z Polski.... będą zaraz remontować na zachodzie :)"jacenty2004 mozesz udowodnic to co piszesz czy tylko tak piszesz zeby pisac? Bo to jawne pomowienie. Tez zamierzasz skladac donosy ze ..gazeta Odkrywca zostala zalozona specjalnie w celu handlu sprzetem...", paranoja.Czasami jak czytam niektore posty to mi sie niedobrze robi od tych glupot.Facet zostal zablokowany regulaminowo a ten watek mial byc usuniety, na ogloszenia jest odpowiednie miejsce. Oczywiscie gdybym go usunal to dopiero bylby krzyk ze cichaczem Odkrywca wyrywa sprzety. Przy kolejnym podobnym juz nie bede zwracal uwagi co powiedza" tylko wytne z korzeniami, a jak sie nie podoba to trudno.
Bocian Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 A wogole watek zamykam, zalozcie drugi na okolicznosc fotek czolgu z bagna tym razem bez ogloszen.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.