victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 lewa ściana z wewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Prawa ścianazapomniałem dodać, że między wyjściem zapasowam a strzelnicą znajduje się otwór łączności optycznejNa tej focie po prawej stronie na pierwszym planie widać resztki śluzy gazowej prowadzącej do wyjścia posiadającego labirynt. Może wspólnymi siłami panowie rozwiążemy kilka ciekawych zagadek:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Fotka że skansenunawiązanie do zdjęcia hisorycznegoW dole młyn wodny po którego lewej znajduje się rynna dawnego ścieku, w miejscu gdzie stoją betonowe podstawki pod parasolki był umiejscowiony schronraczej właściwie to umiejscowiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 dokonałem małego porównania i chyba ingo" :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Masz racje robo01, god work!!! :))zajefajne porównaniete same uszkodzenia ścian i na fotce z 1939 roku widać, że strzelnica jest nisko - dla pozycji klęcząc, więc jednak to ten sam obiekt. Ale byłoby fajnie jakby kolega rfx zrobił jeszcze z tego mału model graficzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 VIKTORKU AŻ JA SIĘ ZAPALIŁEM DO PRACY MOŻE JEDNAK JESCZE W TYM SEZONIE RUSZYMY TE 15 CM GRUNTU MOŻE ODKRYJEMY COŚ CIEKAWEGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Ja też tak myśle na głowę padac nie bedzie co najwyżej kropić ze stalagmitów, snieg nie straszny no to ruszamy w weekend.A tak na marginesie to schron nieżle oberwał podczas ostrzału, współczuje tym ostatnim którzy tam zostali usmażeni przez miotacze grup szturmowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Artur robaku powiadasz że Ciebie też ruszyło?:)/wczoraj już to zauważyłem hahahah/ to jak choroba zakażna:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orylion Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Super Ropcio! Patrzyłem na te zdjęcia wiele razy i zawsze poszukiwałem śladów walk z 1939 roku i nigdy ich znaleźć nie mogłem, oraz nie mogłem znaleźć na zdjęciach archiwalnych otworu do łączności optycznej. Szczegóły, które wskazałeś przekonały mnie na sto procent. Przypomniałem też sobie, że przecież sowieci naprawiali nowogrodzkie schrony po włączeniu ich do linii swoich umocnień, stąd brak śladów po trafieniach pocisków, odłupań betonu itd. Do roboty Panowie grhowie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Nic ne zastąpi pracy organicznej u podstaw...." jak to ktoś" pisał w znanym dziele.Tylko prace na miejscu nas ratują panowie, a im więcej osób będzie w to zaangazowanych tym więcej zagadek uda się nam rozwiązać......albo lepiej nie, na jagody! na jagody!..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Robert jestem pod wrażeniem, moje gratulacje!!!!!!!!Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Dzięki Panowie za słowa uznania:).Ale przypominam że to nie tylko moja zasługa.To nasza wspólna wczorajsza dyskusja/Michał,Artur,Wojtek/na miejscu przyniosła efekty,a ja dzisiaj tylko porównałem obie fotki i samo wyszło.Jak to Każmierz Pawlak mówiłja tylko pociągnął"hahahahahDzieki takim odkryciom chce się więcej pracować przy naszych betonach.Do zobaczyska w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 victor, czego konkretnie potrzebujesz? rekonstrukcję widoku schronu? Bo porównanie juz jest, bardzo ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 O yeee rfx-e rekonstrukcji widoku schronu! Bingo! z góry dziękuje w wimieniu swoim i braci betnowej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Opisując wcześniej schron na Kołodziejach brakowało mi fotek innych obiektów.Nadrabiam tę oczywistą zaległość bo jakże by miało brakować schronów odcinka Wiznawięc co mam to zamieszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 oczywiście powyższy obiekt to czata nr 1 - schron umiejscowiony po lewej stronie grobli mostu tuz na łuku drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Miejsce po schronie na Maliszewie (widok w kierunku m. Wizna i rz. Narew) część resztek obiektu została wykorzystana do budowy pobliskich zabudowań ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Schron kpt Raginisa" na wzgórzu 123piękne zdjęcie tego schronu jest w ostatnim wydaniu Wspmnień żołnierza" Heinza Guderiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 ruina schronu znajdującego się u podnóża wzgórza na którym znajdował się schron dowodzenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Płyta upamiętniająca poległych żołnierzy w obronie odcinka Wizna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 widok ze schronu Raginisa na schron w dole i panoramę pola ostrzału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Jeden ze schronów pododcinka Giełczyn (ciekawe w którym siedział Kiewlicz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Drugi obiekt pododcinka Giełczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Schron na Kołodziejach w tle, a pierwszym planie jeszcze nie wyciągnięty podkład kolejowy wąskotorówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Resztki schronu na Kurpikach (jednego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.