kamilo Napisano 12 Marzec 2007 Autor Share Napisano 12 Marzec 2007 kiler bylinie konie zabrali i reszte trzody :) więc to pokazali w telewizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 TV regionów tam była, pokazywali dworzec, lumpeks, opuszczone przedszkole.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 A tak, słynne opuszczone przedszkole w centrum - ewenement na skale krajową - doskonała lokalizacja (50m od rynku), a mimo to bez okien, całe brudne i zaśmiecone. Podobno ten stan to efekt bardzo silnego lobby lumpiarsko-żulowskiego w ratuszu, które nie pozwoli na odebranie sobie tego obiektu :D. Jednak żeby nikt nie powiedział, że to off topic to napiszę, że po uprzątnięciu śmieci i odchodów ten obiekt nawet nadawałby się do odegrania jakiejś inscenizacji walk w mieście ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 W Łęczycy było to samo, przy wyjeżdzie z miasta stoją ruiny domu. Okazało się, że właścicielem jest jakiś Żyd z Izraela i miasto przeniosło ludzi z budynku, a budynek popadał w ruinę. Jak już dachu nie było, to nawet tego rozebrać nie mogli. Choć ostatnio ktoś to burzy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Panowie mam smutną wiadomosc z powodów braku wsparcia finansowego z ministerstwa i braku funduszy na projekt, inscenizacje i pokazy w Lubartowie są odwołane jednak może w lipcu odbędzie się inscenizacja przy zamku w lublinie tak jak 2006 roku ale to jak coś powiadomię na dzień dzisiejszy odwołany jest Lubartów dziękuję za zgłoszenia i liczę na dalszą wspołpracę KAMILO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 tak jak 90% imprez;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Okejos, ty się bracie nie ciesz, bo nie ma z czego. To w tym roku jakaś plaga - na mundurki Giertycha są pieniadze (cholera wie po co) , a na tradycje patiotyczne nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 Myślę, że tzw mundurki Giertycha" nie mają nic do rzeczy, bo i tak szkoły (czyt. ministerstwo) by ich nie fundowały. A poza tym, jeśli się nie mylę, to na imprezy rekonstrukcyjne pieniądze są przekazywane z wydzielonych (np. zapisami ustawowymi czy wew.) funduszy w danym podmiocie (strasznie to nazywa się), który finansuje takie przedsięwzięcia.A temat zdobywania" organizowania" funduszy na imprezy rekonstrukcyjne nadaje się na inny, myślę że ciekawy wątek tego forum. Można by podzielić się doświadczeniami w tych sprawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 akagi ja sie nie smieje tylko zawsze mnie irytuje kolejonosc załatwiania spraw. najpierw robi sie smak - ze wszystko pozałatwiane zbiera ludzie ustala scenariusz a potem dupa.a moze tak odwrotnie. najpierw pomysł scenraiusz kalkulacja kosztów min. to razy 30%.potem do gminy odpowiednia prezentacja. podpisanie dokumentów szukanie sponsorów..... a ludzie sami przyjadą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 A jezeli tak, to przepraszam.Masz racje - to jest własciwa kolejność. Zresztą tak własnie organizowana jest Bzura - najpierw budżet - potem atrakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 panowie mylicie się co do tego : oczywiście dobra jest kolejność ,ale co zrobić jak najpierw jest chec ze strony władzy a potem jej nie ma ? To co my na to poradzimy ?? wpływu na to nie mamy za małe żuczki jestesmy .ale jak im przekładałem kosztorys to tak tak a teraz projekt w łeb strzelił i całe przygotowania na marne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.