acer Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Nie, duże miasto odpada......Warszawę lubiłem, ale tylko na czas studiów......Takie skrzywienie zawodowo-rodzinne....my tylko las.....
Szarubek Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Odkąd pamiętam, zawsze był las i lotnisko. I zawsze słychać było lotnicze motory nad głową.
acer Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 A w tym też coś jest - w Polsce historia wojskowści zawsze splatała się z leśnictwem i lasem....Dzieki młodym brzezinom i młodnikowi sosnowemu mój dziadek uniknął niewoli pod Kockiem, prysnął z kolumny jeńców....i lasami wracał do domu na kielecczyznę.....Nie wyobrażam sobie jakoś Wojska Polskiego w oderwaniu od lasu.
woytas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 moj dziadek pracowal w spoldzielni Las"- potem jego syn znaczy moj wujek :)A moj baaardzo dobry kolega pochodzi z okolic Wloszczowej :)Czyli mamy i las i kieleczczyzne :P
acer Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Heheh.Cóż, kiedyś wpadniesz - pogadamy :)Z okolic Włoszczowy - jaka wieś czy miejscowość ??
woytas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Musialbym wybadac- ale zdaje sie Wloszcowa City.
Szarubek Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Mój też walczył pod Kockiem i też uniknął niewoli. Poszedł lasami na północ do Kąkolewnicy. A w lesie też pracował - w latach 30 w Hajnówce, dojeżdżał z Kąkolewnicy ok. 150 km rowerem.
woytas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Mojego to NKWD pod Lwowem zalatwilo w 1941 :(Szukala go babcia z ojcem przez Pck - teraz ja odnowilem poszukiwania i czekam...
woytas Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Ja do tego podchodze troche lzej- ojciec nie doczekal odnalezienia- ale chcialbym swieczke na grobie zapalic- jesli oczywiscie gdzies tam jest.U mnie na cmetarzu jest taki kacik dla tych co grobu nie maja - 1 listopada mnostwo ludzi znicze pali
dol Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Przez takie drohttp://www.wreckedexotics.com/gi niszczą się takie wózki
cydejkom Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Mam pytanie a włąściwie prośbe do użydkownika szaubek.Otóż mieszkam w Białej Podlaskiej i bardzo interesuje mnie było lotnisko wojskowe w białej Podlaskiej gdzie stacjonował 61 Lpszb.I mam do Pana uzydkownika szarubek taką prośbe czy może opisać przebieg swojej służby w tej jednostce chodzi mi o pana przeżycia , kadre ogólna opinie o tej nie istniejącej obecnie JW.Jakie samoloty tam scacjonowały i wogle wszystko:)Z góry dziękujepozdrawimam
woytas Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 moze poprostu napiszesz na maila szarubkowi?Bardzo fajny gosc - z pewnoscia odpisze - na forum jakos ostatnio nie wpada :(
cydejkom Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 Aha dzieki za info.Jestem od niedawna na forum i nie wiedzialem ze da sie sprawdzic maila uzydkownika.pozdr
Lukas1991214 Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Siemka wszystkim. Ja nie miałem nigdy problemu z zielonym z okolic Włoszczowy i nie tylko :D.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.