Skocz do zawartości

Zwolnij-szkoda życia :D

acer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie, duże miasto odpada......

Warszawę lubiłem, ale tylko na czas studiów......

Takie skrzywienie zawodowo-rodzinne....my tylko las.....
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A w tym też coś jest - w Polsce historia wojskowści zawsze splatała się z leśnictwem i lasem....
Dzieki młodym brzezinom i młodnikowi sosnowemu mój dziadek uniknął niewoli pod Kockiem, prysnął z kolumny jeńców....
i lasami wracał do domu na kielecczyznę.....

Nie wyobrażam sobie jakoś Wojska Polskiego w oderwaniu od lasu.
Napisano
moj dziadek pracowal w spoldzielni Las"- potem jego syn znaczy moj wujek :)
A moj baaardzo dobry kolega pochodzi z okolic Wloszczowej :)
Czyli mamy i las i kieleczczyzne :P
Napisano
Mój też walczył pod Kockiem i też uniknął niewoli. Poszedł lasami na północ do Kąkolewnicy. A w lesie też pracował - w latach 30 w Hajnówce, dojeżdżał z Kąkolewnicy ok. 150 km rowerem.
Napisano
Ja do tego podchodze troche lzej- ojciec nie doczekal odnalezienia- ale chcialbym swieczke na grobie zapalic- jesli oczywiscie gdzies tam jest.
U mnie na cmetarzu jest taki kacik dla tych co grobu nie maja - 1 listopada mnostwo ludzi znicze pali
  • 10 months later...
Napisano
Mam pytanie a włąściwie prośbe do użydkownika szaubek.Otóż mieszkam w Białej Podlaskiej i bardzo interesuje mnie było lotnisko wojskowe w białej Podlaskiej gdzie stacjonował 61 Lpszb.I mam do Pana uzydkownika szarubek taką prośbe czy może opisać przebieg swojej służby w tej jednostce chodzi mi o pana przeżycia , kadre ogólna opinie o tej nie istniejącej obecnie JW.Jakie samoloty tam scacjonowały i wogle wszystko:)
Z góry dziękuje
pozdrawimam
  • 2 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie