Bocian Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 Ostatnio dostaję coraz więcej zwrotów e-maili które nie mogły dotrzeć do właścicieli rejestrujących swój login w serwisie. Powód jest prosty. Błędy w prawidłowym podaniu tych adresów.Jak rejestrując login można oczekiwać na przysłanie hasła kiedy poda się coś takiego?x@wp.pl ???albo zamieniając kolejność np. ...@onet.poczta.pl zamiast poczta.onet.pl, ... @po.pl zamiast op.pl itp itdBardzo wiele osób denerwuje się potem że nie otrzymało hasła na swoje konto e-mail po zarejestrowaniu sie w serwisie. Dlatego naprawdę poświęćcie chwilkę podczas rejestracji i wpiszcie prawidłowy adres e-mail. Tylko w takiej sytuacji jest mozliwa rejestracja. I nadal jeżeli ktokolwiek ma problemy z rejestracją to proszę o e-mail bocian@odkrywca-online.com. Tylko napiszcie coś więcej niż zdawkowe: ie moge sie zarejestrowac" i do tego zadnych danych, jaki login, jaki adres e-mail, nic :) to też niepotrzebnie przedłuża korespondencję. Dla zapominalskich został również wprowadzony moduł przypominania hasełek dostępny ze strony głównej.
marecki. Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Bociek !! a kiedy zniknie ta kropka za moim nickiem ?? obiecałeś !! pozdrawiam !! marecki
Peter Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 A Marecki wszystko maże. Aj waj. Jeden kropek mu przeszkadza.
marecki. Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 DO PETRA ! Witaj dobrze że chociaż ty stary druchu mnie rozpoznajesz pozdrawiam !! marecki
Bocian Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 Ludzie!!! opamiętajcie się.Dzisiaj kolejna porcja rejestracyjnych perełek.Jeden z użytkowników jako adres wpisał ......@o2.pl.no.spamjak na taki email ma zostac automatycznie przesłane hasło? :), wysyła je automat który jest tylko automatem. Jeżeli ktoś nie chce aby jego adres padł ofiarą spamerów to jest taki ptaszek przy rejestracji po zaznaczeniu którego nasz adres jest niewyświetlany. Kolejny user zarejestrował sobie hurtem za jednym razem 13 loginów, a jak. Pełen przekrój. Od loginów odkrywcaxxx aż po zombiexxx :) Widzę że muszę dorobić skrypt który już na dzień dobry odrzuci wszystkie nieistniejące emaile.Fantazja jak widać dopisuje poszukiwaczom :) Niedługo zostanie przeprowadzona akcja czyściciel" i konta nieużywane od określonego czasu lub takie na które nikt nigdy się nie zalogował zostaną usunięte.
ms Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 proponuje okres 6 miesiecy braku logowania na dane konto.Czasami zdarzaja sie wypadki losowe iz kilka miesiecy jestesmy odcieci od mozliwosci przelewania mysli na niwie wirtualnej:-)
Peter Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 Drogie Ptaszysko. Ja zawsze twierdziłem , że człowieka żaden automat ( nawet Kałach) nie zastąpi (-:.
Bocian Napisano 1 Październik 2003 Autor Napisano 1 Październik 2003 Taaa.. żebym jeszcze nie musiał czytać codziennie wszystkich postów :), komentarzy, hipotez, ogłoszeń i linków. Za to przynajmniej wielu rozpoznaje po stylu pisania. Miałem już przyjemność poznać parę osób z forum osobiście i bardzo miło to wspominam. Może kiedyś na jakimś zlocie odbędzie się spotkanko w większym gronie forumowiczów. Byłoby co wspominać i z czego się pośmiać. No i byłoby mniej anonimowo.
Bocian Napisano 10 Listopad 2004 Autor Napisano 10 Listopad 2004 Po sprawdzeniu kolejnej porcji odrzuconych e-maili podczas rejestracji ponownie apeluje.Troche więcej uwagi podczas tej czynności. Nagminne jest:- @02.pl (zero dwa)- @poczta.onet.pol- @poczta.frn- @onet.poczta.pl- duzo skrzynek z hotmail.com jest poblokowanych-przepelnionychSystem wysyła na podany przy rejestracji adres e-mail hasło! więc jak ktoś wpisze @02.pl (zero dwa) to nie ma cudów żeby doszło.W razie podania błędnego e-maila lub innych problemów zawsze można napisać do mnie bocian@odkrywca-online.com
d007 Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Proponowałbym wprowadzić opcję, możliwosć poprawienia swojego e-maila. Mo email jaki podawałem przy logowaniu już nie istnieje, chciałbym podać aktualny ale nie ma takiej możliwości niestety. Pozdrawiam d007
1AIR1 Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 WitamJa już zmieniałem adres mailowy.Wysłałem do Bociana prośbę o zmianę adresu.Podałem też oczywiście swój login.Admin dokonał zmiany i po kłopocie.Pozdrawiam
Bocian Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 Kolejna odezwa.Bardzo proszę o nieużywanie w ciągu dnia programów typu Teleport do ściągania galeri Odkrywcy.Powoduje to niepotrzebne obciążenie łącza i problemy z dostępem dla innych. Teleporty jak każdy program można odpowiednio skonfigurować aby nie zamęczać serwera.Niestety każde wykrycie tego typu praktyk zaowocuje blokadą dostępu dla takiego użytkownika. Aktualnie dostęp do serwera z jednego IP został przez to znacznie ograniczony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.