Skocz do zawartości

taczanka w muzeum śląskim

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dzięki Patron za udzieloną informację ,lecz mam jeszcze jedno pytanko czy wszystkie one znajdują w muzeach a jeśli tak to w których?
Napisano
Kolego Patron jeśli to nie tajemnica to mógłbyś podesłać nr tel. na e-mail mam kilka pytanek ,a może coś się wykluje z pogawętki.
Napisano
Patron gdzie są te biedki ?
Prawda jest taka, że są w tej chwili rekonstruowane repliki dwie: w Cieszynie i Szamotułach oraz w najbliższym czasie również jeszcze powstanie jeszcze jedna w Wielkopolsce.
Przy czym oryginalna biedka jest tylko w Katowicach (prawie kompletna)
Gdzie jest jedna cała taczanka ?
Ta z Gostynia to jedynie wiernie odtworzona replika
Napisano
Patron a możesz jakieś zdjęcia tych biedek i taczanki zamieścić? Bo jakoś nie chce mi sie wierzyć. Sorry, ale według mnie to jest jak z historią o zakopanym w lesie Tygrysie, wszyscy go widzieli, ale w miejsce gdzie leży trafią tylko najbardziej doświadczeni grzybiarze.
Pozdrawiam
Napisano
No cóż, łogosławieni ci, którzy nie widzieli a uwierzyli..." jak mawiam Hartmann

Na zdjęcia przyjdzie kiedyś pora jak pewnikiem będzie, że nie wpadnie następnego dnia ekipa w kominiarkach , z nakazem, i nie zabierze.
Własnie pracujemy nad takim rozwiązaniem i będziemy z Patronem wtedy pokazywać więcej perełek.
Na razie informuje, że są , że bedą konserwowane i restaurowane i kiedyś bedzie je można oglądać.
Oglądać w muzeum, gdyby ktoś pytał.

pozdrawiam
Napisano
Przemo,napewno nie na nogach:)
A tak serio,to po spacyfikowaniu Turków (w celu spożycia kebaba) udaliśmy się do moich teściów na dżymkę",hehe.
Do Bielska wróciliśmy w niedzielę.

Houk.
  • 6 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie