acer Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 ten klucz ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 a to wczorajszaPanzer Jager Ersatz Abteilung 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 z wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 WitamTo nasze odkrycie jesienne.Wiecej takich, oj wiecej.Pozdrawiam Jabol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Dzisiejszy połów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Kojarzycie może ten najdłuższy karabin pośrodku? ma jakieś 126cm.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 WitamNaprawde obfite znalezisko jest:) Widać ze wilgotne i drewno sie zachowała wiec wyciągnięte z rzeki czy jeziora? Wogole to w jakich rejonach cos takiego sie ostało?:) Ciezko okreslic co to jest bo nie jest zbyt dokladne zdjecie ale gratuluje połowu.Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Wisła.widoczność pod wodą 30cm.wartki nurt.głebokość 4 metry.panzerfaustów jak psów.zabawa praktycznie po omacku.2 butle:7 i 15litrow.poltorej godziny pod wodą.dostałem info że to może być mauser 1 wojenny.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Mauser 98 ,a rok produkcji i z jakiego kraju pochodzi sprawdzisz jak wyczyścisz komorę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 jak utrwalisz drewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 mausery narazie są w wodzie.2 są bez całych kolb z nimi nie planuje nic robić.2 idą na sprzedaż.2 zostawiam sobie i je bede probował wymoczyć w oleju lnianym bo on podobno wypiera wode i drewno staje się twardsze czy jakoś tak.Dzisiaj kupiłem odpowiednie doniczki/kuwetki czy jak to zwał,żeby w nich moczyć.Nie znam się niestety na konserwacji drewna i nie wiem jak to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Ponoc trzeba drewno okrecic bandarzem i pedzlem smarowac olejem lnianym. Stopniowo i pomalu. Jak trzeba bardziej szczegolowe instrukcje dam w sobote. Moj kolega kiedys sie bawil tym i efekt byl ladny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Najpierw zastosowałem szczotke i wode.pozniej papier scierny,pozniej znowu szczotka woda.Pozniej osuszylem szmatką,pozniej obmyłem rozcienczalnikiem ekstrakcyjnym.Jak wyparował i kolba obeschła to zaczałem nakładać roztwór 42% oleju lnianego z jakimiś specyfikami.(to ta puszka pośrodku)no i efekty raczej mizerne,wiele sie nie zmieniło.ale mam troche tych kolb do treningów i bede próbował różnych sposobów na róznych kolbach.m.in.owinąć bandarzami nasączonymi tym olejem.ale narazie poczekam aby obeschło wszystko ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 to chyba nie ma obeschnąć , tylko masz na bieżąco smarowac tym olejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Nie pozwól żeby drewno wyschło bo będzie do wywalenia - pokruszy się i już nic z nim nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 lain zrobił byś parę fotek poszczególnych etapów tego smarowania i jak to wygląda w trakcie roboty. Jestem ciekawy jak to wygląda teraz i co z tego wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 najpierw acetonem, zeby zwalczyc grzyba, a pozniej w pokost, mozna zastosowac bandaze, lub kapiel parowa, zeby wyprzec wode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Dziś ze starej leśnej restauracji przytargałem taki koreczek od wlewu paliwa. Szkoda że całe autko nie wyszło.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 przy śluzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 chyba od czołgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glassmine Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Z wczoraj: 2 ruskie saperki, Carski Mosin 1891 i Sowiecki 91/30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 gdzie to znalazleś glassmine?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.