Gebhardt Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Wertowalem Rozkazy MSWojsk dosc dokladnie i w latach 30tych nie spotkalem sie z wzorami kombinezonow. Nie nalezy tez koniecznie spodziewac sie ze Departament Aer. Zestaw Zc 22=11 (lub 1) – listopad 1931 podaje specyficzne typy wyposazenia. Moze rownie dobrze i najprawdopodobniej(jak np instrukcja pakowania, troczenia etc w kawalerii) mowic: 1 para kaloszy, 1 kombinezon, 2 pary gaci etc nie wchodzac w typy, ktore byly ustalane osobnymi instrukcjami i warunkami technicznymi czy PNW. Czyli Zestaw Zc 22=11 mogl byc obowiazujacy do 1939 a kombinezon zmieniony kilkakrotnie.
krzyhal Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Czyli pozostają nam w zasadzie zdjęcia i rysunki na podstawie zdjęć.pozdrawiam
Alexxg Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 Tak, albo trzeba się wgryzać" głębiej w emat" i archiwa. A do tego są dwa źródła: CAW - Rembertów, albo Londyn.
krzyhal Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Panowie Experci od Mundurologii Stosowanej i Teoretycznej.Pozwolołem sobie zamieścić to zdjęcie z kniżki J. Pawlaka Polskie eskadry w ...", ponieważ zwróciły moją uwagę znaki na rękawach kombinezonów dwóch lotników.Z podpisu i z treści wynika, że są to wojacy ze 111 Eskadry Myśliwskiej. Czyżby nosili na rękawach godła eskadry?Niestety fotka nie jest najlepsza.pozdrawiam
Hornet Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Szukałem,szukałem i znalazłem to......Pochodzenia nie znamtzn.z jakiej to książki,sorry niestety
Hornet Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 A tu zdjątko z Allegro,grupy ze zdjęcia chyba krzyhala z postu powyżej
krzyhal Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 A jakaś koncepcja odnośnie tego kółka na rękawie?
Hornet Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Fajne zbliżenie na kombinezon polskiego pilota z Allegro
Hornet Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 A tu mam pytanie o te gwiazdki w tle nad głową pilota.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.