Hornet Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Sorry-strony nie są w kolejności....ale nie ujmuje to tematowi.Pozdrawiam
krzyhal Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Hornet - dla mnie bomba.Jeśli masz w lepszej rozdzielczości (tak aby dało się odczytać), to czy mógłbym Cię prosić o wysłanie na priv - krzysiek@plart.orgpozdrawiam krzyhal
Alexxg Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Napisano 2 Wrzesień 2006 To ja też poproszę:alexglogowski@wp.pl
Hornet Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Witam!!! Dziś wysyłam skany mundurów.Pozdrawiam
Łukasz Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Witam! Hornet, jeśli to nie sprawi większego problemu to też poproszę:lukasz@poszukiwania.plPozdrawiam, Łukasz
Hornet Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Okey Łukasz ,ale wieczorem jak już wrócę do domu.Hornet
krzyhal Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Hornet - jeszcze raz dzięki serdeczne.pozdrawiam krzyhal
Alexxg Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Dzięki Hornet wielkie.Gebhardt, czy już o nas całkiem zapomniałeś? :( Nie udało mi się nijak ściągnąć do Krakowa tego xera z Dz.Rozk.MSWojsk...
Gebhardt Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Cierpliwosci panowie wszystko bedzie ale jest tego sporo wiec musze znalezc dogodna chwile :) W kazdym razie do konca tygodnia zrobie ksero i w piatek lub sobote wysle. Hornet - jakbys mi mogl podeslac te skany na priva to bylbym b wdzieczny bo bardzo mi zalezy na wykonaniu figurek polskich lotnikow i technikow. Sadze ze gosc lapiacy meldunek ciezarkowy kotwica bedzie ekstra:). A do tego rysunki na ogol sa wiele lepsze niz fotki!
Hornet Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Gebhardt podaj e-maila,nie mam OUT Loocka(jestem stara gwardia i wszystkiego nie przyswajam-he,he)
Gebhardt Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 chris.gebhardt@stgeorges.nhs.uk.Piekne dzieki!
Hornet Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Gebhardt- na podanego e-maila nie mogę wysłać skanow-gdyż mam komendę ieprawidłowy adres e-mailowy"......co jest grane,powtórzyłem dokładnie Twoj e-mail
Gebhardt Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 OK, zrobilem ksero. Kto chce to prosze na priva (chris.gebhardt@stgeorges.nhs.uk) podac adres pocztowy (nie e-mail!). Od poniedzialku, wysle w dzien po otrzymaniu zamowienia:)
Alexxg Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 OK, adres wysłany :) Powiedz,ile mamy Ci przelać kasy i prześlij na maila nr konta.
krzyhal Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Gebhardt -powiem krótko Wooow,jestem pod wrażeniem.Na szybko pierwszy przeglądzik i pierwsze uwagi -Czapka jest jednak trochę inna niż u szwoleżerów i KOP-owców, stąd niektóre moje wcześniejsze uwagi.Jeszcze raz dziękuję tą drogą.pozdrawiam
Alexxg Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 Wielkie, naprawdę wielkie dzięki Gebhardt. Jeśli tylko będę mógł Ci w czymś pomóc, wal jak w dym. Dla wyjaśnienia: w tym numerze Dziennika Rozkazów są kompletne warunki techniczne mundurów Lotnictwa Polskiego II RP, we wszystkich jego wariantach i detalach.
okaul Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Cześć,Przeczytałem wątek z uwagą i mam takie pytanko:Ma ktoś jakies dane o kombinezonach? No bo latano chyba w kombinezonach, nie wyobrażam sobie założenia spadochronu nawet na tą wiatrówkę wz36.Samolot prawie-wrześniowy" juz mam, ale niestety przy niskim lataniu w rekonstrukcjach kłuje w oczy mój kombizenek" made in USA niestety.Może gdzieś jest takowy? Może ktoś ma? MWP? Zeby sobie obejrzeć i obfotografować? Każde info mile widziane... I każda sugestia np. z czego to można przerobić. pozdrawiaKuba Myśluk
krzyhal Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Takie coś - z W obronie polskiego nieba" R. Szubańskiego.
krzyhal Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 To z Gazety Wyborczej, ale zabijcie mnie, nie wiem, z którego numeru.
krzyhal Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 A to ze Skrzydlatej Polski z lat 80-tych.
krzyhal Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Pozwalam sobie wkleić rysunek A. Bulczyńskiego z periodyku Druga Wojna Światowa nr 4-5/2004 - jeden z lepszych moim zdaniem wizerunków pilota w kombinezonie skórzanym.Trochę go zmodyfikowałem.pozdrawiam
okaul Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Krzyhal - dzięki, to już coś na początek. Można spróbowac robić uprząż, dobrze że klamerki mocno dzisiejsze"...Czy były rownież kombinezony brezentowe/płócienne? Zastanawiem się w czym latano na takich RWD 13 -w zakrytej kabinie skóra nie jest już taka niezbędna, a potrafi dac nieźle popalić w letni dzień...Jaki to miało kolor - skórzano-brązowy, czy też jakas regulaminowa barwa? To sie od razu i o hełm lotniczy zapytam: ktoś wie coś więcej na jego temat? Patrzę tak na jego rysunek i chyba skorupe bez problemu bym wymodelował z pianki i odtworzył w laminacie. Wnetrzę też da się zaadaptować ze starej pilotki, laryngofon/słuchawki (współczesne) mam.A gogle? jakieś fotki?dziękuję i pozdrawiamKubaPS Krzyhal -a nie chcesz czasem troszku polatać? W ramach podziękowań.
okaul Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 Tomek, dziękuję - to by oznaczało ze bywały i szmaciane... ciekawe: jakiego koloru?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.