foni1969 Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 NIESTETY NIE MOJE TRAFIENIE!!! Łącznie ponad 100 orzełków wrześniowych!!!!!! Pozdrawiam właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 niech zgadnę ...Iłża?PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 Były też i takie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2006 Niestety okolice STOLICY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Oj, tak. Ćwierkały wróbelki w Wawie o tym znalezisku :-).To miejsce wciąż zaskakuje :-).Gratuluję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 SZOK! Gratulacje dla tego, kto to wyjął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 MASAKRA!! A JA NIE MAM ANI JEDNEGO ! ! ! ! POGRATULOWAC ! ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Jeśli by można, chętnie bym poznał okoliczności odkrycia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Foni1969 wiesz gdzie on to wykopał?? Znasz właściciela tego znaleziska?? On w jedynm miejscu(chyba)to wykopał a ja szuakam od początku takiego(orzełka) i nie moge trafić ani jednego :/ Pozdrawiam Schmeisser92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeisser92 Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Foni1969 możesz mi podac swój nr gg?? Może orzełki pojawią się na aLLEGRO?? Kto wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 również pozdrawiam wlasciciela orzelkow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 hehe tak sądziłem że wa-wagratulacjepozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 Szkoda ze umnie tylko niemczyzna sie sypie. Znalezisko fajne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Panowie orzełki wyszły w jednym dołku!!Nie będą sprzedawane.Głęboko,głęboko!! RAMA RAMA!! Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Gratulacje dla odkrywcy orzełków!Jak głęboko były zakopane? Czy orzełki znajdowały sie w jakiejś skrzynce? - nie widać na nich skutków oddziaływania gleby.Czy są jakieś przypuszczenia dotyczące okoliczności ich ukrycia - np. czy są to zapasy mobilizacyjne jakiejś jednostki?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Prawdopodobnie towar był zdołowany w leju.Po przegranych potyczkach jeńcy sprzątali pobojowiska w ten sposób.To już nie jeden strzał taki.Koledzy trafiali na doły pełne wszystkiego co walało się w okolicy po bitwie.Głębokość można sobie wyobrazić.Orzełki wyszły poza zasięgiem zwykłego wykrywacza.Są już wyczyszczone.Wystarczy dobra gleba i fanty wyglądają jak nowe--z lekką patyną.G.G nie posiadam ale można do mnie napisać.Wystarczy kliknąć na foni1969 a wyskoczy adres.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Niewiarygodne!Więc jeńcy pozbierali z pobojowiska ponad setkę czapek i wrzucili do jednego dołka? Z jakiej gleby wychodzą takie stany? - z piasku, czy z torfu? jedno jest pewne - nie była to gleba kwaśna. Jakie fanty wyszły jeszcze na tym pobojowisku?W jakim stanie wychodziły przedmioty stalowe, czy była na nich farba?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiaret Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 a nie jest to przypadkim ta kupa orzełków ktora była znaleziona razem z orzełkami powojennymi ....poza tym o ile dobrze pamietam to orły w hurcie z modlina z tymi JHP to nie były znalezione na żaden wykrywacz... coś mi tutaj ne pasuje ...ale może sie mylePZDR Tiaret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musiex Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Kurcze, ale tego jest. Ja mam niestety tylko jednego tylko jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Co się martwicie na polskich cmentarzach takich pełno :D Oczywiscie zartuję i szczerze gratuluję fantów!! (Eh zebym ja mial takie szczęscie:( pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Kolega VASILI nekrofiloman czy lubi kopać w takich miejscach,a może z zawodu grabarz.A orzełki miło było w rękach trzymać,podobno miejsce jest rozwojowe pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Kolego cbndm Wyraźnie jest napisane: ,,Oczywiscie zartuję i szczerze gratuluję fantów!! (Eh zebym ja mial takie szczęscie:('' Więc nie rozumiem sensu wypowiadania się na temat mojego postupozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Drogi kolego to co napisałeś ,dla spaczonych i bez zachamowań może być wskazówką do czego wiemy.Więc sam przyznaj że hasło które rzuciłeś nie jest,delikatnie mówiąc śmieszne i jest w złym guście a opinie jak zwykle wystawią wszystkim.Orły aby już nie było więcej domysłów,zostały wykopane przy drodze niedaleko pewnego budynku który przed 39.był magazynem mundurowym i było ich ponad 200.pozdr. ibez obrazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 I dodam od siebie co dowiedziałem sie z pewnego żródła ze to nie ten sezon był tak łaskawy na te orzełki wiec poco ten tytuł LATO 2006,Takie posty daja swiatło na to ze w naszym gronie sa oszusci którzy fotografuja stare fanty itp.podobno wykopane z dołka w którym spalono munduryPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbndm Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Orły w naszym gronie znalazły się latem ,więc chyba stary powinieneś kogoś tu przeprosić.Tym bardziej że nikt tu nie pisze o czasie ich znalezienia a tytuł jest tytułem i może o niczym nie światczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.