Skocz do zawartości

Przerwa w działaniu serwisu.

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety od wczoraj serwis Odkrywcy był nieczynny.
Spowodowane to było awarią Polpaku z naszej ukochanej Tepsy. Lokalni technicy nie potrafili sobie poradzić z awarią a wezwani na pomoc technicy z warszawy pracują od 8-16 więc o 9 rano serwis ruszył. Oczywiście nikt nie wie co było przyczyną awarii ale udało im się to naprawić. Polska paranoja.
Napisano
Czyli nie był to, jak sadziłem, spisek i sabotaż nieznanych jednostek i organizacji, mający na celu zablokowanie dostępu do zdjęć z wydobycia Pantery?;))))))
Ewentualnie takie zainteresowanie zdjeciami, że było zbyt duże obciazenie..., ale grunt że działa.
Napisano
Właśnie po to serwer Odkrywcy stoi samotnie i się nudzi na dużym łączu żeby wytrzymał każde obciążenie. Niestety nie przewidziano ignorancji TPSA.
Napisano
Tepsa zawaliła a ja myślałem że to mój komp padł i już miałem z nim lecieć do serwisu.
Napisano
tylko dalej cos jest nie tak wiesza sie mniejwiecej co 2 strone
Napisano
Powiem jedno to już jest skandal. Nie będę opowiadał całej historii ale przyszło dwóch ludzi naprawić modem kablowy któty okazało się że jest uszkodzony i co chwila się zawiesza. Oczywiście z sobą nie wzieli drugiego!! no bo po co przecież przyszli tylko go aprawić". To są jakieś jaja normalnie. A że pracują od 8-16 więc jest możliwość że modem znowu się zawiesi i serwis nie będzie działał do 9 rano jak zaczynają pracę. W Rosji łącza lepiej działają.
Napisano
Jest 21:23 i miałem jakieś 40 minut bez Odkrywcy :) Pozdrówka dla fajansiarzy z TPSA. Dwa dni nie mogłem utrafić na falę" i dostać się na stronkę... Ale nic to...
Napisano
Ponoć przyszli i przed chwilą skończyli wymieniać. Od 8 rano przepinali kabelki. ufff.. mam nadzieję że to koniec problemów z łączem.
Napisano
no jest jedno rozwiazanie :). Dobra serwerowania z dobrym laczem. W kraju mamy kilka takich. I od razu odpowiadam ze wiem jakie koszty sie z tym wiaza :).

Pozdrawiam i zycze bezawaryjnych lacz i serwera, a takze powazniejszych serwisantow :).

kruku
Napisano
Koszta już są wystarczające. Serwer jest w kolokacji. Serwerownia jest dobra. 1MBit na praktycznie sam goły serwer Odkrywcy to chyba wystarczająca przepustowość?
To tepsa jest niepoważna i jej czas reakcji na awarie.
Napisano
Netia tylko Netia

Moja sieć chodzi na Netii i łącze sprawuje się bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o servery to proponuję postawić na FreeBSD.

pozdrawiam
d007
Napisano
Mam w domu Netie 1Mbit Pro i uwierz mi że też się kaszani.
Serwer stoi na Polpaku ze względu na modemowców.
FreeBSD jakoś mi nie podchodzi, wolę Debiana.
Ale tu już wykraczamy poza tematykę forum :)więc będe musiał zaraz sam się skasować :)
Napisano
tylko nie zacznij ze sobą polemizować :) jak przeczytałem Twój powyższy post to przypomniało mi się, jak qmpel mi dziś opowiedział, że w moim mieście sanepid po zbadaniu własnej placówki stwierdził, ze nie spełnia wymogów... sanepidu :))
ale to też tak nie na temat więc kończę czym prędzej..
pozdrawiam
Napisano
Witam!

Akurat ci dwaj co byli nie byli winni - jeśli nie byli z Polpaku to nie mają modemów na wymianę. Zostali wysłani dlatego, że Polpak zaczyna działać jak wszystko zostanie sprawdzone (głównie chodzi o linię - najczęstsze uszkodzenia), a tylko Polpak jest w posiadaniu modemów (w przypadku gdyby Polpak był pierwszy z modemem, a łącze dalej by nie działało, to każdy by wtedy mówił, że przyjechali z uszkodzonym modemem.Od czegoś trzeba zacząć sprawdzanie łącza, a najczęście uszkadza się jednak linia). Wszystko zależy od tego jakiego to jest rodzaju łącze - łącza Polpaku też są różne (głównie w zależności od odległości abonenta od węzła - wiem coś na ten temat bo niektórymi łączami jeszcze się zajmuję). Uszkodzenia najlepiej zgłaszać bezpośrednio do Polpak Warszawa.
A co do propozycji straszenia wykopkiem" to wśród pracowników TPSA też są poszukiwacze i może się okazać że mają lepszego wykopka".

pozdrawiam
wilhelm6

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie