Skocz do zawartości

C.SCOPE

ARKADIO.IE

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
witam! jak najlepiej ustawić c scope 1220 r tak aby brał dokłądnie i głęboko? :) -znajomy nabył takie coś w UK za dosyć ciekawe pieniadze ale nie potrafi dobrze ustawić tej maszyny:) pozdrawiam.r
Napisano
Mam taki problem. Jestem poczatkujacy i nie moge sobie poradzic z Ustawieniem Detektora CS 990XD no nie wiem porpostu on lapie mi rzeczy tylko na bardzo malych glebokosciach max 10cm a dalej juz praktycznie nie :/ Moze ktos pomoc ?
Napisano
Witam Odnośnie 990xd,jak i wszystkich sprzętów ,ważne jest ustawienie sygnału wiodącego.

2- Wybierz Inland
3- wybierz Meter Auto disc
4-unieśc cewkę od ziemi,tak aby nie miała żadnego wpływu(np 0,7m)
5- Wcisnij Retune( musi być cały czas wcisnięty)
6- Po prawej stronie masz pokrętło,włącz szprzęt i kręć do mometu usłyszenie słabego sygnału,gdy go usłyszysz zwolnij Retune. I do dzieła:)
pozdrawiam
Napisano
Witam ,jeszcze jedno wyjaśnienie:)

Urządzenie działa na zasadzie połączenia pracy dwóch oddzielnych detektorów umieszczonych we wnętrzu jednej obudowy. Ustawienie detektora w funkcji „ INLAND” pozwala na eliminację mineralizacji gruntu i zapewnia rozpoznanie rodzaju metalu, a ustawienie w funkcji „BEACH” umożliwia pracę na zasolonym gruncie i eliminuje żelazo.

pozdrawiam
Napisano
Witam.Chciałbym dodać swoje spostrzeżenia w temacie C.S.
Miałem ich 3. C.S-660" bardzo amatorski,w jego cenie można kupić naprawdę dobry detektor innej marki.
C.S-1220XD" to była jazda,gdziekolwiek się nie ruszyłem zawsze coś fajnego znalazłem,bardzo czuły na złoto,oraz inne małe przedmioty typu monety,guziki.Ale pomyślałem sobie że jak zamienię go na R-1" to dopiero będą super znaleziska...,no i oszukałem się.R-1" pomimo swych super parametrów, w terenie nie spisuje się najlepiej,a nawet bym powiedział mułowato zważywszy na cenę.Słyszałem że można gopodkręcić" ale gdzie? Może ktoś wie? Jeżeli się nie uda wracam do C.S-1220XD". To oczywiście moje subiektywne odczucie.
Może nie potrafię go zaprogramować odpowiednio?
Może Ktoś mi pomoże?
Pozdrawiam.
Napisano
Witam ,A gdzie kupiłeś,PL,UK?

pozdrawiam

ps.Propo 1220xd,to fakt jest jazda,ale na bardzo zaśmieconym terenie Wymięka,a tu R-1 jest panem.W 1220xd można dostać szału muzgu" od tych przelewających się dzwięków,i wielką wprawę,ale i tak z takiego terenu na 1220xd można wyciągać dość sporo.

ps2 .Wreszcie ktoś ,kto też jak ja może powiedzieć że 1220xd jest na kolor i to dość nawet mały :)

Mam kolegę który wrócił do 1220xd,i mam pytanie ,czy jesteś z Warszawy??:)

pozdrawiam
Napisano
Witam Zuricigo:)

Jeśli mogę prosić ,to maznij coś na temat 1220xd:)

ps.Statyk /dynamik wiesz czym to pachnie?

I mam pytanie odnośnie 1220xd,czy chodziłeś wolno,szybko,i czy chodziłeś w trybach np.G-1,G-1?

pozdrawiam

ps.Ja na R-1 złego słowa powiedzieć nie mogę,daje czadu:)
Ale 1220xd jest .........:)Sam wiesz :)

odnośnie R-1 to napisz na priwa,ok
Napisano
Witam ARKADIO
Niestety z 1220xd chodziłem tylko około pół roku w 2003 albo 2004.Z tego co sobie przypominam to używałem nastaw polecanych przez C.S.Coś takiego jak coin inland" dla R-1 tyle że trzeba było to zrobić ręcznie.1220xd jest detektorem statycznym i chodziłem z nim wolno ale bez przesady,z R-1 poruszam się niewiele szybciej.
Swój R-1 kupiłem w PL a Ty ?
Sorry Kolego ale coś mi nie chce zaskoczyć na priwa, może Ty spróbuj z drugiej strony
Pozdrawiam.
Napisano
witam ,ja jestem z C.scope 1220xd już 4-5 lat .Zapytałem tak bo ktoś kiedys powiedział ,że 1220xd- w trybie np.G-1.G2 nie ma dyskryminacij,i chciałem tylko zapytać o ten temat.Ale spoko.

Odnośnie R-1 to jest ok.Jeśli tylko przestrzegasz paru zasad.
1 wolno
2dyskryminacja/tryb All metal
3 sygnał wiodacy
4 słuchawki
5 troszkę czasu i cierpliwości
6 zależnie od trybu/fabryczny/ czy własne ustawienia??

pozdrawiam

R-1 Cię pokona??Albo nie??
Napisano
witam
właśnie przeglądałem stronę http://www.joanallen.co.uk/
i ja również nie mogę znaleźć wykrywki c.scopa.
Czyżby już nie mają w swojej ofercie. Może ktoś z Was wie coś na ten temat
Napisano
Tu coś znalazłem, nie wiem czy wysyłają poza UK.www.metaldetectorshop.co.uk/C.Scope
Tez coś szukam, na kolorek. Z wyżej przeczytanych postów wynika, ze C-Scope to statyki (chyba, ze źle doczytałem), a na kolorek lepsze są wykrywacze dynamiczne. Czy tak?
Bo jak nie ma istotnej różnicy, to CS bralbym pod uwagę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie