Jarosław Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 CześćTo co robimy jutro jakieś kopanko ? pogoda się chyba wyklarowała , co wy na to ?Pozdrawiam ... J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 Chwała,nie wiem czy mi się uda jutro wyrwać do lasu... może wieczorem do Z.? Nie wiem jeszcze...Oto nasza dzielna dwójka: der K. i Fuksik vel Predator hi hiM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 WitamTeraz wojenka trochę widać jak je robiłeś już ciemno było hi hi . jutro o 8,00 jadę po der K , mogę podjechać po ciebie !Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Coś związanego z jutrzejszym świętem.Czapka 1 p. Ułanów Legionowych ze zbiorów jednego z gości na stalowych rumakach (tego muzykujacego)którzy odwiedzili nas na sobotniej wycieczce w lesie. Odwiedziłem dziś wystawę w szkole nr 6 i podziwiałem imponującą kolekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 I drugi eksponat z tej kolekcji:pickelhauba Księstwa Cieszyńskiego z 1915 r. (b. rzadka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Aż wam zazdroszczę tego wypadu. Niestety jestem uziemiony cały weekend i nawet do Z nie dam rady. A myślałem, że wyjdzie mi kolejny ostatni" raz w tym roku.Pozdrawiam i życzę wielu bardzo pięknych rzeczy:)L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Witam :)Wyjście w teren dosyć udane po mimo pogody, która popsuła się około 14,00 godziny zaczęło dość mocno padać i zakończyliśmy wykopki. Mała niespodzianka na koniec sezonu to klamerka Pruska i ładnych trochę guziczków Urzędowych i Pruskich i innych fantów i monetek.Pozdrawiam ... J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Chwała,widzę, że zagłębie pruskie było eksploatowane hi hi...Klamerka ładniutka... guziczki, monetki... eh fajanie i myślę, że to jeszcze nie koniec w tym roku. Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Cześć :)Wiem że to dopiero wtorek i ciężko harujecie , ale czy będzie miał ktoś chęć na małe kopanko w sobotę ?A fotka to stary fant z poprzedniego miesiąca wkleiłem tak aby miejsca pustego nie było .Pozdrawiam ...J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 Chwała,w tym tygodniu łik-end mam zaplanowany. Muszę wyjechać, a wracam w niedzielę. Szkoda, bo ma być cieplej i może nie będzie padało. Wezmę ze sobą sprzęt - może tamtejsze pola okażą się łaskawe...Będę oczywiście oczekiwał relacji z wypadu - kto był, co znalazł...Bywajcie- powodzenia - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Jeśli pogoda będzie sprzyjająca to się piszę.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Trzymam kciuki by pogoda utrzymała się do soboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 17 Listopad 2006 Autor Share Napisano 17 Listopad 2006 Chwała,utrzyma się. Śpieszę Was poinformować, że w najbliższą sobotę i bodaj niedzielę w szkole sportowej (jedynka) odbedzie się wyprzedaż mienia wojskowego. Poza wzorami umundurowania i oporządzenia WP mają być także wzory zachodnie (np. słyszałem o M65). Sam nie mogę odwiedzić tego miejsca, ale będzie tam Indianin i ma poszukać dla mnie kilku rzeczy...Życzę Wam owocnych galopad leśnio-polnych... ja zabieram ze sobą sprzęt, sprawdzę może jakieś pole hi hi... Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 WitamPowodzenia w akcji!Też będę oczekiwał relacji z soboty.Ja tym razem ruszam w niedzielę..jak aura pozwoli.Pozdrawiam der K.PS. Na fotce tygodniowa znajda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 19 Listopad 2006 Autor Share Napisano 19 Listopad 2006 Chwała,poza namiarami na nową miejscówkę nic ciekawego ... a, nie - zapomniałem zabrać sprzęt z Łeby hi hi. Pogoda była do bani - padało cały czas. Jak tam niedzielny wypad - szczęśliwy?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Nie wiem jak niedzielny ale sobotni średnio-umairkowany i nieco deszczowy. Wychodziło to co najczęściej wychodzi na pruskim poligonie. A ciekawostak to wziytówka z drzwi znaleziona przez Jaro a znajdująca sie obecnie w moim posiadaniu. Zdjęcie zamieszczę jak doczyszczę.Jak tam niedzielne wieści?Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 WitamNiedzielny wypad całkiem fajny. Pogoda prawie letnia i coś tam też wyskoczyło ,raczej typowo. Zaczęliśmy od polnego rozpoznania jednak z braku sukcesów skończyliśmy w lesie. Z ciekawostek ,widoczny na fotce sygnowany zaczep od pasa ,czyżby oficerski? Pozdrawiam der K.PS. Byłbym zapomniał... Jak dorwę gościa który na 150 metrowej leśnej drodze zostawił ~50 niezasypanych dołków (które zasypaliśmy) to na wiązance się nie skończy ##%$@!!!@@# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Cześć :) Osobiście nie mogę narzekać na sobotni ani niedzielny wypad które przyniosły mi dosyć duży zasób fantów . Jedna tylko wkurzająca sprawa która nas zbulwersowała w lasku na drodze to dziury nie zasypane przez jakiegoś kretyna pseudo poszukiwacza !!!!!!!!. Zamieszczam fotkę TAG DER ARBEIT 1935 r który mi wyskoczył na polu koło wiatraka.Pozdrawiam ... J ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Witam. Z soboty oliwiarka pruska z wyciorkiem i co ciekawe ze sznurkiem kóry przeleżał w ziemi prawie 100 lat i się jeszcze rzyma"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 ...i jeszcze kawałek dobrej firmy też z soboty. Niestety reszty nie było. pozdrawiam. romko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Witam szefostwo ;)Cisza jakaś...a jutro sobota!Żeby jeszcze gradobicie czy inna zaraza...ale ma być słoneczko. Jakby jednak ktoś chciał gdzieś pogrzebać to chętnie ruszę na wspólne łowy..:)Pozdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Kol. Predator już zbierał ekipę. Nie powiadomił Cię?Ja się jeszcze zastanawiam bo po wywrotce na górce w ostatnią sobotę mój wykrywacz dziwnie się zachowuje.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 A to znaleziona przez Jarosława tydzień temu wizytówka z domku na pruskim poligonie. Nazwisko Hurenberg przez u umlau.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Jeżeli to wizytówka to musieli mieć co najmniej podwójne drzwi w domu ,bo mam identyczną :)Zbierał ekipę.. To ilu to już jest ekipa?hihiPozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.