Skocz do zawartości

Stawy.................czy warto szukać??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanownie kolegów. Czy warto szukać fantów na wyschniętych stawach?? Słyszałem od swojego dziadka ,ze po wojnie wrzucano tam Karabinki,Pistolety,Amunicje,Granaty,Hełmy itp itd. Może ma ktoś jakieś fotki fantów z takich poszukiwań??

Pozdrawiam Schmeisser92 :D
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeżeli są to typowe stawy chodowlane z których spuszcza się wodę a potem pogłębia, spycha zmienię to raczej średnio! chociaż ostatnio spychacz pogłębiał taki staw w okolicach Kocka i wypychał z niego ziemię na brzeg to potem jakies dziecko znalazło jak sioę bawiło na tej kupie ziemi Mosinka. Ponoć do dziś leży na komendzie- tylko ze policjanci jak chcieli wyjąć ammo to go porozwalali! Ale podobno stan był cacy!!

a z innych wodnych obiektów to naprawdę czasami piękne rzeczy...
Napisano
kolba w tym Mosinku to z tego co wiem nawet nie wymagała jakiejś specjalnej konserwacji-może siedział gdzieś w torfie?
Słyszałem kiedyś od klienta co handluje po giełdach że goście przynieśli mu mauzerka(dał im 130zł) z rowu z wodą, umył go wypłukał w ropie i pazur wyciągnął pocisk jeszcze
Napisano
Kolega z Lidzbarka Warminskiego opowiadal mi jak dobre 30 lat temu wyciagna z glinianki ckm. Moczyl w ropie az wszystko puscilo i pracowalo. Ustawil go sobie ladnie na balkonie... i w pol godziny pozniej byla juz w po niego milicja. Podobniez matka dostala 500zl za niego?
Napisano
ciekawe ile policjanci dostali za niego? bo pewnie po sprawie okazało sie że byłą tylko podstawka.
u kumpla był nalot skonfiskowano kilka kb , rkm, amunicję oraz bagneciki i 2 szable. Po ugodzie szable zniknęły" a w protokole znalazły się tylko jakieś zgnite i zżarte przez rdzę śmieci
Napisano
Mam jeszcze jedno pytanie bo odbiegamy od tematu..... Wstrzymać się z poszukaniem aż staw(y) wyschną czy kopać jak ziemia będzie jeszcze wilgotna?? A może to bez róznicy??

Napisano
Dorabianie to jest wtedy, jak delikwent weźmie urlop i zatrudni się przy zbiorze truskawek, a nie wpadnie do domu, postraszy, zabierze co chce, sfałszuje protokół, wskutek czego wejdzie w posiadanie przedmiotów doń nienależących i je opchnie na allegro.
Pozdrawiam
Napisano
Ja kiedyś kopałem w takim niewyschniętym jeszcze do końca - ubabrałem sie niewąsko, nie wspomnę tutaj o smrodzie jaki całej eskapadzie towrzyszył, komarom, i stercie rupieci typu garnki, koła od roweru itp.
Na koniec znalazłem takie coś jakby szpadę ale rozlazło mi sie w łapach - stare musiało być.
Myślę że warto penetrować takie obiekty jak bagna i jestem za tylko oczywiście żeby były wyschnięte :-)))
Napisano
.... mnie osobiście interesują jeszcze stare wyschnięte koryta rzek, często znajdowały się przy nich młyny jakieś wioski(takie malutkie)itp. ludzie jak to ludzie machali tam śmieci i iewygodny" towar.
Napisano
Zapomniałem dodac: Policjańci też zbierają militaria..... i podobają im się szabeli,bagnety,karabiny. Albo jak powiedział Boruta opchną to na Allegro. Nie są tacy głupi i wiedzą ile to jest warte.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie