Schmeisser92 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Witam szanownie kolegów. Czy warto szukać fantów na wyschniętych stawach?? Słyszałem od swojego dziadka ,ze po wojnie wrzucano tam Karabinki,Pistolety,Amunicje,Granaty,Hełmy itp itd. Może ma ktoś jakieś fotki fantów z takich poszukiwań?? Pozdrawiam Schmeisser92 :D
Schmeisser92 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Za wszystkie fotki i rady z góry dziękuje :D :DPozdrawiam Schmeisser92 :D
mauser29 Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 Jeżeli są to typowe stawy chodowlane z których spuszcza się wodę a potem pogłębia, spycha zmienię to raczej średnio! chociaż ostatnio spychacz pogłębiał taki staw w okolicach Kocka i wypychał z niego ziemię na brzeg to potem jakies dziecko znalazło jak sioę bawiło na tej kupie ziemi Mosinka. Ponoć do dziś leży na komendzie- tylko ze policjanci jak chcieli wyjąć ammo to go porozwalali! Ale podobno stan był cacy!!a z innych wodnych obiektów to naprawdę czasami piękne rzeczy...
mauser29 Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 kolba w tym Mosinku to z tego co wiem nawet nie wymagała jakiejś specjalnej konserwacji-może siedział gdzieś w torfie?Słyszałem kiedyś od klienta co handluje po giełdach że goście przynieśli mu mauzerka(dał im 130zł) z rowu z wodą, umył go wypłukał w ropie i pazur wyciągnął pocisk jeszcze
tytus 75 Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 witamjestem nowy i coś pomyliłem a to ze zdjęcia to neodymempozdr
Schmeisser92 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 A co to za karabin?? Pzodrawiam Schmeisser92 :D
kuczman Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Kolega z Lidzbarka Warminskiego opowiadal mi jak dobre 30 lat temu wyciagna z glinianki ckm. Moczyl w ropie az wszystko puscilo i pracowalo. Ustawil go sobie ladnie na balkonie... i w pol godziny pozniej byla juz w po niego milicja. Podobniez matka dostala 500zl za niego?
mauser29 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 ciekawe ile policjanci dostali za niego? bo pewnie po sprawie okazało sie że byłą tylko podstawka.u kumpla był nalot skonfiskowano kilka kb , rkm, amunicję oraz bagneciki i 2 szable. Po ugodzie szable zniknęły" a w protokole znalazły się tylko jakieś zgnite i zżarte przez rdzę śmieci
Boruta Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 A co, myślisz, że stróże prawa nie kradną, he he he?Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Stróże prawa nie kradną.stróze prawa dorabiaja do niskiej pensji.Pozdrawiam
Schmeisser92 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Mam jeszcze jedno pytanie bo odbiegamy od tematu..... Wstrzymać się z poszukaniem aż staw(y) wyschną czy kopać jak ziemia będzie jeszcze wilgotna?? A może to bez róznicy??Pozdrawiam Schmeisser92 :D
Boruta Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Dorabianie to jest wtedy, jak delikwent weźmie urlop i zatrudni się przy zbiorze truskawek, a nie wpadnie do domu, postraszy, zabierze co chce, sfałszuje protokół, wskutek czego wejdzie w posiadanie przedmiotów doń nienależących i je opchnie na allegro.Pozdrawiam
Romo Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Ja kiedyś kopałem w takim niewyschniętym jeszcze do końca - ubabrałem sie niewąsko, nie wspomnę tutaj o smrodzie jaki całej eskapadzie towrzyszył, komarom, i stercie rupieci typu garnki, koła od roweru itp.Na koniec znalazłem takie coś jakby szpadę ale rozlazło mi sie w łapach - stare musiało być.Myślę że warto penetrować takie obiekty jak bagna i jestem za tylko oczywiście żeby były wyschnięte :-)))
Romo Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 .... mnie osobiście interesują jeszcze stare wyschnięte koryta rzek, często znajdowały się przy nich młyny jakieś wioski(takie malutkie)itp. ludzie jak to ludzie machali tam śmieci i iewygodny" towar.
krzycho Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 dlaczego policja miala by zabrac komus szable i bagnety?
jacenty2004 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 bo po co im wykopane karabiny, pistolety,amunicja i granaty ?:)
Schmeisser92 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Proste Krzycho dajesz ten fant i masz spokuj albo nie dajsz a my i tak go bierzemy a ty masz grzywne albo np:2 lata w nawiasach :| :( Pozdrawiam Schmeisser92 :D
Schmeisser92 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Zapomniałem dodac: Policjańci też zbierają militaria..... i podobają im się szabeli,bagnety,karabiny. Albo jak powiedział Boruta opchną to na Allegro. Nie są tacy głupi i wiedzą ile to jest warte.Pozdrawiam Schmeisser92 :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.