Skocz do zawartości

Mundury z HERO

Rekomendowane odpowiedzi

Czy firma w/w sprzedaje mundury, które wypozycza na roznorakie rekonstrukjce ??? Chodzi mi konkretnie o kurtki polskie wz36.
pytam tutaj bo firma łaskawie nie odpisuje na meile a na tel...aba" sama nie wie :/
pozdro Marek

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Uważam, że mundury HERO nie mają sobie równych w Polsce, mając na względzie polskich producentów!!! To jest narprawdę ekstraklasa (rzecz jasna polska), inni to jednak druga liga. Fakt, że za jakość trzeba płacić, ale to jest jak z samochodami. Choc są produkowane w Polsce Daewoo nijak mają się do np.tez produkowanych u nas Opli :-))) Przepraszam, ale to porównaie wydaje mi sie najlepsze.

Marku - a czemu?
Wczoraj z nim rozmawiałem.
Natomiast możliwe , że maja tyle zleceń , że nie mają co wypożyczyć.

Teutonic - przy całym moim szacunku do Hero, i sympatii, to jednak jesli chodzi o polskie mundury lepszy jest Lancier. Tylko, że oni nie maja co wypożyczać, bo szyją pod zamowienia.

Też słyszałem że Hero zerwało wpółpracę z rekontruktorami - powodem tego jest syf jaki zrobili niedawno dziennikarze prasowi i tv w Poznaniu pt rekonstrukcja=naziści - Może Ciebie Jacku dobrze znają i nie masz problemów, ale podobno słabo to chwilowo wygląda.

Nie ma co pisać do Hero - nigdy nie odpisują. Nie ma co dzwonić, bo próbowałem setki razy.
Najlepsze wyjście to pojechać do nich i po sprawie. Ale nie umawiajcie się na zdjęcie wymiarów i szycie munduru pod wymiar, bo niestety się nie doczekacie (czekam już 2 lata :) i dla jaj dzwonię co jakiś czas się pytać to są zawaleni innymi zleceniami"
:)
dobre.
Natomiast najlepiej jest tam wjechać i kupować jak leci, czasem mają czasem mnie. Ostatnio kolega od nas z grupy (jakiś 1 miesiac temu) właśnie tak zrobił. Pojechał i kupił wszystko od ręki od razu.

Pozdr.
Hermann

W niektórych postach pojawia się sprawa wypożyczania mundurów. Jeden z zarzutów wobec HERO dotyczy właśnie tego. Ludzie... jesli ktoś już bierze się za rekonstrukcje to nie po to by PORZYCZAĆ!!!! Jesli to robi to jest jak mały chłopiec na podwórku bawiący sie w wojne biegając z plastikowym pistoletem. Odnoszę wrażenie, że wielu ekonstruktorów" właśnie tak do tego podchodzi. A co do HERO, to zapominacie, że ich produkcja historyczna stanowi zaledwie 5-10% ich produkcji. Zdecydowana większość to zamówienia współczesnej mundurówki". I tu jest ICH pies pogrzebany!!! Mojego zdania mimo wszsytko nie zmienię... są najlepsi pod względem materiałów i odwzorowania i nic nie ma tu do rzeczy, że trzeba czasem czekac na pewne rzeczy baaaaaaaaaaardzo długo. Ale cóż, z umundorowaniem jest tak, że zawsze zamiast wranglerów, można kupić jeansy turecie". I choć z daleka wygląda że to to samo to jednak tak nie jest.

Przepraszam... powinienem sprecyzować, że chodziło mi o mundury niemieckie. Moje niedopatrzenie. Natomiast od znajmoych rzeczywiście słyszałem wiele pochwalnych słów nt. Lanciera i produkcji jego wrześniowego umundurowania. Na temat ich reprodukcji okresu wojen napoleońskich nie będę się wypowiadał, bo nie znam sie na tym :-)

Witam

Rozmawiałem przed chwilą z k. Rysiem. Sa zawaleni robotą ( jak zwykle) ale absolutnie nie zerwali współpracy z rekonstruktorami. Choć potwierdził, że takie plotki tez do doszły. Jeżeli macie jakieś potrzeby to walić do niego, choć często go nie ma w firmie.

Warto może, przy okazji mudurów powrócić tu czy też w innym założonym temacie na Forum do sprawy wypożyczania umundurowania". Poza absolutnymi wyjątkami, uważam takie podejście do sprawy kolegów, którzy mienią sie rekonstruktorami za... skandal!!!

Ceny by poleciały? Z czego?
W hero kurtka polska wz.36 kosztuje 300-350zł.
Niemiecka m36 od sturma 450zł
To dużo?

Rozumiem wypożyczyć płaszcz czy parkę, nie każdego stać od razu na komplet.
Ale żeby nei mieć swoich i wypożyczać sobie podstawowe elementy typu kurtka, to lekceważące podejście do reko...

Witam. Jako młody rekonstruktor mam pytanie do starszych i co za tym idzie bardziej doświadczonych kolegów: Dlaczego odradzacie repliki mundurów od Frankowskiego? Zamierzam w niedalekiej przyszłości przejść z przerobionego szwajcara na coś lepszego... Do tej pory byłem pewny swojego wyboru ale po przeczytaniu paru postów mam mętlik w głowie. Jakie mankamenty posiadają ów repliki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie