marek123 Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 Czy firma w/w sprzedaje mundury, które wypozycza na roznorakie rekonstrukjce ??? Chodzi mi konkretnie o kurtki polskie wz36.pytam tutaj bo firma łaskawie nie odpisuje na meile a na tel...aba" sama nie wie :/pozdro Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 oczywiście Marku - zadzwoń i poproś o kontakt z p.Ryszardem Mańczakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 akagi to info jeszcze jest aktualne ???dostałem cynka, ze lipa z towarem ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Uważam, że mundury HERO nie mają sobie równych w Polsce, mając na względzie polskich producentów!!! To jest narprawdę ekstraklasa (rzecz jasna polska), inni to jednak druga liga. Fakt, że za jakość trzeba płacić, ale to jest jak z samochodami. Choc są produkowane w Polsce Daewoo nijak mają się do np.tez produkowanych u nas Opli :-))) Przepraszam, ale to porównaie wydaje mi sie najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Marku - a czemu?Wczoraj z nim rozmawiałem.Natomiast możliwe , że maja tyle zleceń , że nie mają co wypożyczyć. Teutonic - przy całym moim szacunku do Hero, i sympatii, to jednak jesli chodzi o polskie mundury lepszy jest Lancier. Tylko, że oni nie maja co wypożyczać, bo szyją pod zamowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Też słyszałem że Hero zerwało wpółpracę z rekontruktorami - powodem tego jest syf jaki zrobili niedawno dziennikarze prasowi i tv w Poznaniu pt rekonstrukcja=naziści - Może Ciebie Jacku dobrze znają i nie masz problemów, ale podobno słabo to chwilowo wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Nie ma co pisać do Hero - nigdy nie odpisują. Nie ma co dzwonić, bo próbowałem setki razy.Najlepsze wyjście to pojechać do nich i po sprawie. Ale nie umawiajcie się na zdjęcie wymiarów i szycie munduru pod wymiar, bo niestety się nie doczekacie (czekam już 2 lata :) i dla jaj dzwonię co jakiś czas się pytać to są zawaleni innymi zleceniami":)dobre.Natomiast najlepiej jest tam wjechać i kupować jak leci, czasem mają czasem mnie. Ostatnio kolega od nas z grupy (jakiś 1 miesiac temu) właśnie tak zrobił. Pojechał i kupił wszystko od ręki od razu.Pozdr.Hermann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 W niektórych postach pojawia się sprawa wypożyczania mundurów. Jeden z zarzutów wobec HERO dotyczy właśnie tego. Ludzie... jesli ktoś już bierze się za rekonstrukcje to nie po to by PORZYCZAĆ!!!! Jesli to robi to jest jak mały chłopiec na podwórku bawiący sie w wojne biegając z plastikowym pistoletem. Odnoszę wrażenie, że wielu ekonstruktorów" właśnie tak do tego podchodzi. A co do HERO, to zapominacie, że ich produkcja historyczna stanowi zaledwie 5-10% ich produkcji. Zdecydowana większość to zamówienia współczesnej mundurówki". I tu jest ICH pies pogrzebany!!! Mojego zdania mimo wszsytko nie zmienię... są najlepsi pod względem materiałów i odwzorowania i nic nie ma tu do rzeczy, że trzeba czasem czekac na pewne rzeczy baaaaaaaaaaardzo długo. Ale cóż, z umundorowaniem jest tak, że zawsze zamiast wranglerów, można kupić jeansy turecie". I choć z daleka wygląda że to to samo to jednak tak nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Teutonic... a widziałeś kiedyś produkty Lanciera?PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Przepraszam... powinienem sprecyzować, że chodziło mi o mundury niemieckie. Moje niedopatrzenie. Natomiast od znajmoych rzeczywiście słyszałem wiele pochwalnych słów nt. Lanciera i produkcji jego wrześniowego umundurowania. Na temat ich reprodukcji okresu wojen napoleońskich nie będę się wypowiadał, bo nie znam sie na tym :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Nie zgodzę się że hero robi najlepsze kopie mundurów niemieckich. Są dobre, ale nie najlepsze.Jak to zostało mądrze powiedziane - hero robi mundury filmowe, a nie dla reenactorw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 WitamRozmawiałem przed chwilą z k. Rysiem. Sa zawaleni robotą ( jak zwykle) ale absolutnie nie zerwali współpracy z rekonstruktorami. Choć potwierdził, że takie plotki tez do doszły. Jeżeli macie jakieś potrzeby to walić do niego, choć często go nie ma w firmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Warto może, przy okazji mudurów powrócić tu czy też w innym założonym temacie na Forum do sprawy wypożyczania umundurowania". Poza absolutnymi wyjątkami, uważam takie podejście do sprawy kolegów, którzy mienią sie rekonstruktorami za... skandal!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 no juz skandal...Niestety porzadnych mundurów na reko jest jak na lerkarstwo, wiec wiekszosci pozostaje wypozyczyc to i tamto. Gdyby produkcja sie zwiekszyła to kto wie a i ceny by poleciały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Ceny by poleciały? Z czego? W hero kurtka polska wz.36 kosztuje 300-350zł. Niemiecka m36 od sturma 450złTo dużo?Rozumiem wypożyczyć płaszcz czy parkę, nie każdego stać od razu na komplet. Ale żeby nei mieć swoich i wypożyczać sobie podstawowe elementy typu kurtka, to lekceważące podejście do reko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 a tak z czystej ciekawości - to ile kosztuje kompletny polski mundur z września , ale ze wszystkim tip top?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 zalezy jaki - od 1000 do 3000 zł. zaleznie co chcesz na sobie nosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hecer Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 jak ktoś ma jakieś problemy z kupnem mundurów to dlaczego nie odezwie sie do p.Frankowskiego z moraska--szyje na miare!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Nie szyje polskich. A niemieckie to badziew w którym puszczają szwy. Nie warto.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Przepraszam drazac temat jakosci umundurowania niemieckiego, u kogo kupic? i jak cenowo w hero za m36 niemiecka ? kto lepszy sturn M. Koziczak Hero ? z gry dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Dla jednych Sturm ,dla innych Hero,moim zdaniem kurtki m-36 są porównywalne jakością i obie trzymaja wysoki poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Koziczak sprowadza sturmy, w bardzo atrakcyjnej cenie.A hero nie dość że droższe, to na dodatek ma kilka szczegółów które nie czynią tej kurtki dobrą repliką.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 dzikuje za pomoc, a jak sie to ma do kurtek m43 przepraszam za ilosc pytan ale nie chce wyzucac pieniadzy w bloto pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Ze sturma, też dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_84 Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Witam. Jako młody rekonstruktor mam pytanie do starszych i co za tym idzie bardziej doświadczonych kolegów: Dlaczego odradzacie repliki mundurów od Frankowskiego? Zamierzam w niedalekiej przyszłości przejść z przerobionego szwajcara na coś lepszego... Do tej pory byłem pewny swojego wyboru ale po przeczytaniu paru postów mam mętlik w głowie. Jakie mankamenty posiadają ów repliki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.