Skocz do zawartości

Skrzynki amunicyjne w WP do 1939 roku.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 329
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam, ma może ktoś kontakt z właścicielem skrzynki na lont, z postu - 2012-08-12 10:08:29 ? login allegro/mail, miałem ją nabyć ok rok temu, jednak straciłem nr kom do niego...

Będę wdzięczny za info, wyłącznie na priv.

ps. skrzynka z zielonym paskiem z 2007-05-02 13:54:00 , to jakaś powojenna.
Napisano
Tą skrzynkę na lont osobiście targałem ze starej chałupki przez las do samochodu.Zdjęcie zostało zrobione pół godziny po jej odkryciu.Niestety namiar na nią nie był mój i byłem tam tylko jako oceniający czy warto ją zabierać.Zabraliśmy...Właściciel jednak nie chce się jej pozbyć i nie chodzi tu o kwestie pieniężne(ba, nawet wódka nic nie pomogła).Na allegro była tylko w ramach wyceny dlatego właśnie aukcja została zakończona na krótko przed końcem.Wkrótce spróbuje jeszcze raz zadziałać w temacie pozyskania jej.Jak się uda to zdjęcia oczyszczonej i zwymiarowanej wkleję tutaj.
Pzdr
  • 1 month later...
Napisano
Poszukuję dokładnych wymiarów skrzyni na polskie granaty zaczepne i obronne wz. 33."

I zaczepne i obonne były pakowane jednakowo a skrzynie mają identyczne wymiary:
- 460x310x260z przegródkami na 48sztuk granatów ułożonych w dwuch warstwach.Skrzynie malowane w kolorze khaki.

To jest opis z książkiPolskie Granaty 1919-1939".

Według mnie była na pewno skrzynia na 24 granaty, czyli jednowarstwowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie