Skocz do zawartości

Rekonstrukcja walk na Kępie Oksywskiej.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale właśnie wróciliśmy z Wybrzeża. Być może powtarzam zdanie innych, ale... Panowie Organizatorzy - stworzyliście nową jakość w rekontrukcji i podnieśliście tak poprzeczkę, że innym będzie ciężko ją przeskoczyć. Tak profesjonalnie przygotowanej imprezy jeszcze nie widziałem (wiadomo - Armia Zawodowa). Począwszy od konspektów dla rekonstruktorów ze scenariuszem, przez warunki socjalne, szkolenia historyczne, Mszę przy obelisku, zabezpieczenie logistyczne i super sprawnie przeprowadzone bitwy. Dziękujemy Wam za stworzenie niepowtarzalnej atmosfery. Z niecierpliwością czekamy na lipiec 2007 i następną rekonstrukcję przez Was organizowaną. Już dziś meldujemy się do Waszej dyspozycji i pod Wasze rozkazy!!!
Czołem!!!
Stary Ułan - SRH Wrzesień 39.

Warto dodać że na tej imprezie nie trzeba było płacić wpisowego, płacić za broń, za jakieś domki też nie ... pyszne żarcie było za friko, zakwaterowanie także super też za friko. Ba nawet nas marynarze z dworca Starem odebrali i na niego później odwieźli. Pełna janość - odpawy, materiały dla dowódców - mnóstwo koordynacji. Nie było ani chwili - przynajmniej wśród Strzelców Kaniowskich" że ktoś sie martwił, że nie wie co ma robić, czy nie wie gdzie ma spać, co ma zjeść i w ogóle po co się tu zjawił. To była czysta przyjemność. Oby więcej takich imprez. Bankowo stawiamy się za rok :)

I co najlepsze (bo to chyba pierwszy raz w PL):organizator pokywał koszt dojazdu grup do Gdyni i ich powrotu.

Także mimo że to debiut i grupy LOW i reszty organizatorów to moim zdaniem wyszło z takim hukiem i rozmachem, że wszystkie imprezy do tej pory mogą się zaczerwienić i schować w niepamięć :)

Bardzo mnie to cieszy albowiem podniesienie poprzeczki zrobi tylko dobrze dla ogółu wrześniowej rekonstrukcji.

Byłem. Po raz pierwszy z pozycji widza, co bardzo wiele mnie nauczyło:-) Zgodnie z rozmową - serdecznie zapraszam GRH LOW na Bzurę, a marynarzy z tej grupy do odegrania szturmu marynarzy, którzy atakowali na bagnety pod banderą zdjętą z jednego z okrętów zatopionych na Wiśle.

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie