QB@ Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Kto oglądał 10 czerwca na TVP1 ten film ?? Najbardziej rozbroiło mnie jak zamiast karabinów w samolotach wsadzili dla niepoznaki pomalowane na czarno kije od mioteł ... I jeszcze jak oddawali krew do butelki od Coca Coli :) Ale moim zdaniem ten film był nawet SpOx . Co wy o tym myślicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Z tymi kijami od mioteł to nie fikcja.A nie rozbroiło cię oznakowanie RF na spitfire'ach i współczesne okręty w Pearl Harbour?No i od kiedy USS Oklahoma miała cztery śruby?Ten film nie dorasta do pięt Tora Tora Tora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Niom racja... A tora tora tora też oglądałem, też mi sie bardzo podobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Czyli to nie 303? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 jakby nie patrzeć na ten film był małym niewypałem. a jankesi troche z tym swoim patriotyzmem przesadzają :D i to nie tylko w tym jednym filmie... jedyne co mi sie podobalo w Pearl Harlbor to akcja i dramaturgia.,...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Coca cola Cię rozbroiła?? Cóż...Weterani mówili że tak było... Ale co oni tam wiedzą... Jak już się czepiacie tego filmu to sprawdźcie najpierw czy czepiacie się odpowiednich fragmentów... Zabyt dużo błędów żeby wymyślać nowe.Gabreski latał w 315 - to Afleck nie mógł w 303?? ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Ja zacząłem trochę ślepić, ale ta gadka-szmatka, co szła, to przypominała mi filmy a'la playboy, czyli dno i przełączyłem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Nie sama Historią człowiek żyje - jak leci film a'la Pleyboy to raczej nie przełączam ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Pearl Harbor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Jak coś to Pearl Harbour, co po polsku wykłada się jak Perłowy port" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Cóż - o PH mozna by mówić dłuuugo :-)Na mnie największe wrażenie (zwłaszcza muzyka!) robi fragment, gdy Japończycy startują do ataku. A reszta? Reszty nie trzeba :-)Polecam obejrzeć Ciemnoniebieski świat" - znacznie mniej cukierkowe, znacznie bliższe faktom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Załozysz sie? :)http://www.ibiblio.org/phha/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Oj dzieci dzieci, jak zwykle zaczynacie się kłucić o jedną literkę... Harbour w znaczeniu zatoka" pisze się w BE natomiast hamerykanie piszą to słowo harbor". Jako, że miasto należy do USA należy przyjąć wersję Harbor.W filmie na uwagę zasługują moim zdaniem jedynie dwa elementy: fajne zdjęcia i muzyka podczas startu Japończyków (pozdrowienia dla Leuthena). A o reszcie nie wspominajmy nawet. Niestety taka własnie cukierkowa i nieraz tandetna wersja przedstawiania wydarzeń historycznych trafia do mas niuswiadomionych i wpływa na kształtowanie patriotyzmu. Smutne ale prawdziwe. Ja niestety wydałem 18zł na bilet do kina. Warto było jedynie dla ciut większego ekranu niż w moim domowym telewizorze i dźwięku przestrzennego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Oj.... a mi się podobały te pielęgniareczki. Ogólnie lubię klimat lat '30 i '40, a pin-up girls to mój typ kobiet, dzisiaj już to niestety niespotykane- tylko dresy, jeansy...eee. A co do latania w 303 to nawet angol z akcentem nie mówi więc to tylko przez przypadek, chociaż może chcieli pokazać że to on latał w najlepszej eskadrze w tym okresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.