Skocz do zawartości

Nowe trafienia!!! Mierzeja 2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dobrze, że pieluchy miałeś to chociaż Ci nogawkami nie pociekło ....

Pozdro - niezłe fanty - jak zwykle Mierzeja nie zawodzi !
Napisano
Dobrze, że niedaleko było do Zalewu to miałeś Sebulaa przynajmniej gdzie portki przeprać. Znowu kobita by sie z Ciebie śmiała, że nie dość że gówno znalazłeś to i cały w gównie upaprany do domu wróciłeś.
Nic dziwnego że wydawało Ci sie że miałczy byłeś tak daleko, że nie rozpoznawałeś dźwięków.

pozdro byku !
Napisano
Zwróciliście uwage na taka rzecz?
Na zdjęciu kalkulatora, do ktorego link zamieścił kocur, widać cyfry umieszczone rosnąco: 0, 1... aż do 9.

Natomiast na tym co pokazał Tominew, choć wydaje się na pierwszy rzut oka że to dokładnie to samo, cyfry są inne:
wpierw maleja od 9 do 5, a potem rosną znów do 9.

Ciekawe :)
Napisano
na zdjęciu kalkulatora z linku widać taką nakładkę na zawiasie, jak mi sie wydaje, a pod spodem prawdopodobnie jest tak samo jak w wykopanym.
Napisano
na zdjęciu kalkulatora z linku widać taką nakładkę na zawiasie, jak mi sie wydaje, a pod spodem prawdopodobnie jest tak samo jak w wykopanym.
Napisano
Kol. Tominew
Czy mógłbyś się pochwalić bagnecikiem po wyjęciu z pochwy?
Kilka trafiłem w pochwie i pięknie się niektóre zachowały nawet oksyda była w 95%...
Także czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam.
H.
Napisano
Ten lisek spaceruje po dosyć często odwiedzanej przeze mnie okolicy... Ach ożywają dawne wspomnienia...
Pozdrawiam
Napisano
Witam !

Byłem od czwartku w Piaskach. Byłem rekraacyjnie i wypoczynkowo - pojechałem z żoną, więc czasu na kopanie nie było niestety zbyt wiele. Jednak wyrwałem się w piątek i w sobotę na dwie godzinki. To co zobaczyłem po wejściu do lasu podniosło mi włosy na głowie. Tak zrytego terenu jeszcze nie widziałem . Naprawdę. Nawet na Wieliszewie nie ma takich dołów. W zasadzie nie miałem sczęścia, bo tak naprawde niczego godnego uwagi nie znalazłem, zresztą SG kręciło się troche po lesie, więc wolałem nie ryzykować. Najbardziej mnie wkurzyło umieszczanie w dołkach puszek po piwie i butelek. To już naprawdę szczyt. W cale się nie dziwie że gonią nas z lasu i wrzucają do jednego worka.

Wiem że już o zrytej mierzei napisano wiele ale nie mogłem sie powstrzymać przed komentarzem.

Aha. - trafiłem jakieś postojowisko dla koni i resztki kuchni polowej. Walało się masę końskich kosci, jakieś miski porcelanowe", kilka masek p/gaz, sprzączki od oporzadzenia, klamra od zapięcia poprzęgu, dwa błotniki motocyklowe, tarcza od schrecka
( podziurawiona i pogięta) i końskie zgrzebło.
Typowi, który zakopał na 30 cm przy wejściu do ziemianki pół puszki piwa - gratuluje dowcipu ;-/

Ps. Jeśli odwiedza to forum któryś z trzech lub czterech gości, których widziałem dziś w niedzielę w Piaskach rano - dwóch z zachodnimi sprzętami, jeden ze smętkiem w kapeluszu to pozdrawiam !
pozostałych też.

^ ^
>-
Napisano
witam
a ja byłem w Piaskach w sobotę....faktycznie dziki mają się od kogo uczyć... w okolicy wielkiej wydmy (tej co się ciągnie od drogi do morza) ściółka przewrócona na lewą stronę... chyba czas skreślić Piaski... wyniki mierne, no i ta pogoda....duszno i gorąco.. wytrzymałem do południa
pozdrawiam wszystkich... Jarek
Napisano
Witam! Byłem w tej okolicy jakieś 2 tygodnie temu...Faktycznie teren przeryty jak wyżej, poza tym dodam, że takze nic konkretnego nie znalazłem, mimo, że sporo czasu na to poświęciłem...Jak dla mnie to teren może i rewelacja, ale kilka lat temu....
Napisano
Witam. Dziwne zeby teren nie byl przeryty jak tam juz od wojny ludzie szukaja najpierw bolcami w ziemiankach a teraz od 30 lat wykrywaczami,ale nadal da sie cos znalezc.Sam ostatnio znalazlem szturm piechoty w ladnym stanie.
Pozdrawiam
Piotr
Napisano

Tominiew , mam nadzieję , że w założonym przez Ciebie wątku każdy ma prawo się odezwać?pytam mam nadzieję retorycznie,ale zadaję je bo zostałem wywalony z wątku Tuny suad itd" choć moje zdjęcie i tekst nie zawierało treści obraźliwych...
Przechodząc do meritum mam pytania do kopaczy z mierzei i za pośrednictwem Twojego wątku chciałbym je zadać:
1.czy srebrna szpanga często się trafia?
2.jakie są stany jeśli się trafia, czyli czy moja jest wyjatkowo dobita" czy taki stan to standard?
Przy okazji pozdrawiam kolegów z tuny - Klonów, Darka i innych.

Napisano
No właśnie, berdan szukałem twojego postu i nic, a teraz wiadomo co chodzi. Gratuluje znaleziska sam postaram się wrzucić jutro moje trafienia sprzed kilku dni z tego terenu. Pozdrawiam
Napisano
dzięki, ale sygnałów prawie nie było..wyszły trzy blaszki i jedno odznaczenie.Poprzednim razem t.j. weekend majowy było trochę lepiej bo trafiłem sygnet z motywem t.czaszki, szturma ogólnego (b.ładnego) aluminiową klamerkę wehr i jakiś znaczek WMG,koleś dobra blaszkę i pięknego kvk z mieczami.Na zdjeciu ze szpangę jest piekne szkło powiększające 8x (sygnowane nazwą jednej z firm produkującej przed wojną optykę) i maszynka (jako ciekawostka bo jest cała choć z cynku) Pozdrawiam pni!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie