YARD Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Witam. Jak w temacie. Foto znalazłem w ks.G.Żukow-wspomnienia i refleksje".-Jaka to armata (ZIS-3 ??)-fragment jakiego czołgu widać na foto?- gdzie i kiedy było wykonane foto?Podpis pod zdjęciem w książce podam póżniej [ raczej jest zły.] YARD
Grendel Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 hummel, nashorn ze wskazaniem na ostatniego" - ubawilem sie.Geschutzwagen III/IV z wlotami powietrza nad kolem napinajacym?Nie mam wiecej pytan prosze wysokiego sadu...Podobnie, jak nie mam pojecia skad sie ten Borgward wzial?Pojazd ze zdjecia nie przypomina go nawet w pojedynczym detalu...Jest to najzwyklejszy w swiecie Pz.Kpfw. IV (jakiej wersji ciezko dociec - za malo detali, ale nie pozniejszej niz Ausf G).Blotnik jest jak najbardziej na swoim miejscu.Armate zidentyfikowano juz poprawnie, wiec nie ma co sie powtarzac.PozdrowieniaGrendel
YARD Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Podpis pod foto - Walki o Poznań"Wg. mnie raczej mało prawdopodobne , [letnie mundury, no chyba że to 'Sybiracy'].To jeszcze jedno kłamstwo sowieckiej propagandy :)Dla zainteresowanych tytuł orginału :Gieorgij Konstantinowicz Żukow Wospominania i razmyszlenija" Moskwa 1969.A już chciałem dodać foto do wątku Festung Posen 1945-pancerne wraki".
kopijnik2 Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 dzięki za poprawkę - masz rację - pominąłem wloty powietrza.Części błotnika nadal nie widzę. Ale cóż - wloty decydują.
kopijnik2 Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 A tak w ogóle Grendel - forum na tym polega - jedni się uczą, a drudzy się bawią.
Grendel Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Blotnik wciaz jest na swoim miejscu...Jedynie chlapacza brak, ale to zdarzalo sie dosc czesto.Jesli chodzi o bledny podpis, to nie o sowiecka propagande" chodzi, ale o niedbalstwo redaktora w wydawnictwie.PozdrowieniaGrendel
YARD Napisano 31 Maj 2006 Autor Napisano 31 Maj 2006 Witam. Jak w temacie. Foto znalazłem w ks.G.Żukow-wspomnienia i refleksje".-Jaka to armata (ZIS-3 ??)-fragment jakiego czołgu widać na foto?- gdzie i kiedy było wykonane foto?Podpis pod zdjęciem w książce podam póżniej [ raczej jest zły.] YARD
kusmanek Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Chyba masz rację, armata to raczej jest ZIS-3:http://www.bevetes.hu/files/9/258/konrad8n.jpgCo do czołgu, to nie wiem. Pzdr.
Pytanie
YARD
Witam. Jak w temacie. Foto znalazłem w ks.G.Żukow-wspomnienia i refleksje".
-Jaka to armata (ZIS-3 ??)
-fragment jakiego czołgu widać na foto?
- gdzie i kiedy było wykonane foto?
Podpis pod zdjęciem w książce podam póżniej [ raczej jest zły.] YARD
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.