yarek Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 WitamNo powychodziło troszkę, a nawet więcej niż troszkę tzn:ja: 1. bączek- dreidl(dreidel,drajdel),żydowska zabawka uzywana przez dzieci w świeta Chanuki. drajdel - czworoboczny bączek z hebrajskimi literami n, g, h, f - oznaczjącymi pierwsze litery słów: "nes gadol haja szam - "cud wielki był tam, którym bawią się dzieci. " Super stan2. 16 boratynek - stany różne3. 1 Medalik duży - moczy się w oliwce4. 20 , 10 i 1 grosz z okresu międzywojennego5. 2 x 1 kopiejka6. 1 dienieżkę7. 4 monety - destrukty nie do odczytania8. 3 łuski - 2 x mosin, 1 x mauser9. 1 pierścionek miedziany bez oczka, pokrzywiony10. kolczyk - wyrób współczesnyAdrzej i Andżela:1. 2 x medalik z czego jeden z brązu, ładny stan2. 10 kopiejek srebrnych3. kilkanaście boratynek4. 5 kopiejek5. 3 kopiejki6. I jeszcze kilka guzikówPs. mieli jeszcze pare monet ale nie pamiętam co to dokładnie byłoA Znachor niech się sam chwali, też ma czymPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 a to ladnie wam obrodzilo w fanty, zaczynam zalowac ze nie pojechalem:( ale niestety nie moglem, moze nastepnym razem:) Znachor to napisz co wytargales?:)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 niop to napisze moje fanty z wypadu na jure!!a więc zaczynamy:1 dwie boratynki2 półgrosz SAP 1797 mennica zdajesie B3 guzik guberyjny z koroną (stan agonalny)4 amerykański guzik wojenny (super stan, z którego się najbardziej ciesze)5 jakiś fajny gwizdek (tylko że ustnik gdzieś wcieło)6 samorodek srebra (waga coś koło 3 gram)7 pięć kawałków jakieś bardzo starej ceramiki z pola8 1 złoty powojenny9 niop i różne PPwypad w moim przypadku też udany :-)pozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZEFFERAN Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Serwus chłopaki nic innego mi na mysl nie przychodzi tylko żal, żal wielki żal że nie mogłem jechać.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Witam.Ma ktos z Was czas w srode od rana do gora 14? bo mysle zeby sie przejsc na Wzgorze Wandy i posprawdzac linie okopow:) poniewaz w srode mam szkole od 15 wiec do 14 moge kopac.pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 11 Październik 2006 Autor Share Napisano 11 Październik 2006 WitamNajprawdopodobniej będzie wyjazd w niedzielę na Jurę.Wyjazd 7 rano, powrót 16-17 ta.PozdrawiamJarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZEFFERAN Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Serwus chłopaki, tym razem pisze się na wyjazd!!! Yarek jak sprawa będzie aktualna możesz do mnie przekręcić pod koniec tygodnia ???Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 12 Październik 2006 Autor Share Napisano 12 Październik 2006 PanowieJest potrzebny ktoś z samochodem, bo zwariowała mi klima w Volvo i dzisiaj daję samochód na serwis, a nie wiem czy mi go zrobią do niedzieli. A Clio mi żonka nie da bo też wyjeżdża. Załatwcie auto.Jest potencjalna miejscówka do sprawdzenia.PozdrawiamYarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 czekam na odpowiedz od kolegi czy w niedziele jedzie na jure, jak bede cos wiedzial to dam znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 12 Październik 2006 Share Napisano 12 Październik 2006 chlopaki w piatek wieczorem bede wiedzial czy moi znajomi jada na jure, czy w sobote czy w niedziele i ile jest miejsc wolnych. Ale jwrazie czego niech ktos sprobuje cos pochytac bo tez bym sie na wyjazd pisal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Panowie samochód jest ok, więc wyjazd jest aktualny.Do zainteresowanych dzwonił Znachor, ale jak zwykle bez oddzewu. Was to trzeba by było najlepiej odebrać spod domu, dostarczyć na super miejscówkę, a potem jeszcze odstawić pod drzwi. Koniec, jak jadę to biorę tylko Znachora, on zawsze jest chętny i nie robi problemów.PozdrawiamYarekPs. Mam nadzieję, że jutro będziecie żałować że nie jechaliście.A my nakopiemy kupę monetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 Yarek no wiesz jezeli ja mam wstawac o 5 rano i jechac na dworzec do Kato to niestety ale zrezygnowalem bo w robocie jeb....jak wol do 20, a ze rodzice wyjechali to jeszcze mam mieszkanie na glowie:/ sorki;*3mam kciuki za Was, przywiescie jakies zlote monetki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 I fajnie byłoNa 4 wykrywki ok 80 monetek (w tym kilka sreberek) + ok. 30 PRL-i 3 medaliki1 broszka1 kostka do gry (z mosiądzu)I od groma guzików (przy 4 myślałem, że mnie szlag trafi, a skończyło się u mnie na 9-ciu)Oraz w cholerę i trochę różnych popierdółek (w tym moje ulubione dziurki od klucza)PozdrawiamYarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Yarek a co masz na mysli piszac guziki? czy chodzi Ci o wspolczesne czy 1, 2 wojenne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 Guziki z przełomu XIX/XX wRóżne, cywilne i wojskowe (I-szo wojenne)PozdrawiamPs. Znachor w niedzielę wyjazd, mapę austro-węgierska dzisiaj wieczorem razem z Andrzejem kalibrujemy na palmtopie.Yarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Yarek a o ktorej jedziecie?:) ale tylko nie krzycz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 aha Znachor, Neptunak co do tego wejscia"czy jak to nazywalismy na Oszachcie to juz wiem co to jest:)rozmawialem z gostkiem (poszukiwacz) ktory tez to namierzyl, ogladalem mape orginalna mape kopalniana z Myslowic i okolic:) moj znajomy mowi ze to stary szyb, a w okolicznych lasach bylo kilka szybow takich jak Oszacht, sprobuje ja zalatwic i moze namierzymy choc jeden i tam pobiegamy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 CześćI kolejny wypad udany. Mówię oczywiście o niedzieli bo piątek to była porażka totalna. Na dwie wykrywki (moją i Znachora) w sumie dziesięć monetek.Natomiast wczoraj miodzik. Oprócz monetek ok. 70 na cztery wykrywacze wyszły 2 obrączki (ja trafiłem jedną, a Andżela drugą), guziczki (głównie Andrzej) i 1 medalik (też Andrzej) i jak zwykle popierdółki.Ps. Znachor urabiam żonę żeby jechać w sobotę, jeżeli się zgodzi to w niedzielę wyjazd jest pewny.Pozdrawiam Yarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Siemka. Znachor nic nie straciles nie idac z nami na Oszacht, nie wyszedl zaden ciekawy fant, tj mi wyszlo 14 lusek mosin, 4 luski PPs, 2 cale naboje mauser, jedna luska mauser z 1918, kilka glowek naboji, zapalnik artyleryjski do luski od pocisku art. no i pelno roznego zelastwa, kolega mial podobna ilosc fantow tylko ze znalazl do tego zapalnik do mozdzieza ruskiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 26 Październik 2006 Autor Share Napisano 26 Październik 2006 Znachor wyjazd w sobotę 8 rano pod garażem. Powrót 16-17taPozdrawiam YarekPs. Jak ktoś chce jechać niech da znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 No i znowu z tarczą".Chociaż wyjazd do godz. 13-tej nie wskazywał na to, że zakończy się owocnie, ale później jak się zaczęło to dopiero zmrok wygonił nas do domu.Moje zbiory:- 35 monetek (w tym 8 PRL-i) reszta ciekawe okazy (w tym 2 sreberka)- 5 medalików (każdy inny; jednego zabiłem saperką)- 6 guzików (2 wojskowe)- głowa konia (wielkość ok 6 cm) urwana, brak reszty- 4 klamryi jak zwykle popierdółkiZnachor też kilkanaście monetek (w tym piękne sreberka)Zeferen ok. 10-ciu monetekPozdrawiamKolejny wyjazd 4 lub 5 listopad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 yarek a klamerki to jakie?:)widze ze fanty Wam same" do kieszenie wskakuja:Pps. Znachor daj znac kiedy masz czas?zreszta Wszyscy dajcie znac:) bo chce ze Znachorem na 3garby skoczyc przed zima, a czym nas wiecej tym lepiej:P(sprawdzimy wiekszy teren):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajcha Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Cześć witam wszystkich po półrocznej przerwie znowu jestem!!!!. Co do fotki hełmu z oszachtu to nie długo ją wrzucę.Ale jest jeszcze jedna sprawa, interesują mnie manierki, czy cokolwiek posiadacie na swoich stanach, bo chętnie kupie lub wymienię na inne militaria lącznie z fantami z oszachtu.Czekam na rychłą odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 :o:o:oWitam Witam starego drucha:) Wajcha kiedy masz czas? bo bym wpadl do Ciebie pogadac:)napisz tu albo zadzwon a zjawie sie bo mam kilka spraw do omowienia!:)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 mam znajomego co ma kilka manierek ale watpie zeby je chcial sprzedac badz wymienic, ja mam manierke z bodajze 88r:P zreszta pogadamy jak sie spotkamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.