ZEFFERAN Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Serwus chłopaki, z wyjazdem to dobry pomysł tez bym skoczył. Może poprostu w niedziele pojedziemy...( jak Yarek nie może to co zrobimy). Jak byście sie spręzyli to dajcie cynka na tel. sa przeciez jeszcze autobusy!!! Można jechac gdzieś blisko np. na trasie xxxxx-xxxxx jest taki mały zameczek w około jakies pola... moze coś sie trafi. Zabawa bedzie , a i z ziemi coś na pewno wyjdzie...Sprężcie sie, ja jade na pewno gdzies...Jak ktoś z was ma lepszy pomysł chetnie sie podłącze.Pozdrawiam:zefferan\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2006 WitamJa niestety w domciu. Nawet w niedzielę nie jadę. Wyskoczyły mi takie tam domowe sprawy i niestety szlaban.PozdrawiamYarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 kurcze ale porażka jest z tą niedzielą :-(Suchy dzwoniłem do wajchy, ale jego żona powiedziała że na żadne Titanie" on nie pójdzie :-DWajcha niech moc będzie z tobą, nieprzejmuj się i gratuluje tego hełmu niemieckiego :-)niop to teraz jedyna nadzieja w Neptunaku!! weż załatw ten rower :-D !!!!!!!!!!!!!!Neptunak taka ładna pogoda że fanty aż same z ziemi wyskakują :-)AAAAAAAA NIEEEE WYTRZYMAAAAAAAAMpozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 A wiec tak kolejny weekend zmarnowany!!!! Czy jakies fatum na nas tu ciazy??? Bo ja mam wrazenie ze moja gwiazda pod tym wzgledem swieci na pol etetu!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Neptunak załatw ten rower!!??pozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 tak myslalem ze Wajcha moze miec problem z zona:( ale sie wcale temu nie dziwie, takie sa kobiety a nie ma po co sie z nimi klucic:) chlopaki powstal nowy watek o spotkaniu na Śląsku, jak macie jakies pomysly to tam piszcie gdzie mozna by bylo to zorganizowac itp:)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 No wiec tak panowie widze ze wspolne wypady umieraja smiercia naturalna!!!!ś.p oszacht team Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regelbau625 Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Panowie może razem pokopiemy - BE WYRY HILLS :)Organizatorzy Bitwy Wyrskiej - kupe przekopaliśmy z chęcią poznamy nowych kolegów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 AAAAAAAAAAA Yarek jedziemy gdzieś w niedziele??pozdr.ZnaChoRps.regelbau można się spotkać i poznać czemu nie? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 co jest chlopaki? poumieraliscie? nie mialem neta przez 2 dni i myslalem ze przez ten czas bedziecie sie tu umawiac i wogole, ale tutaj pustki.....co grupa Oszacht sie rozpada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Znachor zidentyfikowales fanta???? daj znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Neptunak jeszcze nie zidentyfikowałem :-Dale ta łuska to chyba jakaś przeróbka bo bicia ma jakieś dziwne jedne na drugie nabite w jednym miejscu :-)Kiedy masz czas w tygodniu może żona by cię podrzuciła na oszacht??!pozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Uwaga, Uwaga!! zgłaszać się!! kto moze jutro jechać na większy wypad niedaleko wesołej!!do ładnego Bukowego lasu, byłem dzisiaj sprawdzić to miejsce i jest wspaniałe do kopania!!pytałem się paru starców których spotkałem po drodze i wiem że warto :-DJa niestety niemogę nikogo podwieźć ponieważ mój pojazd by raczej tego niewytrzymał :-)dojazd własnym transportem, dalsze szczegóły podam telefonicznie jeśli ktoś się zgłosi i da znać w tym wątku wtedy do niego zadzwonie!!Mathew, Neptunak, Yarek, Suchy, Wajcha odezwijcie się czy jesteście gotowi na ten wypad czy nie??Koledzy powitajmy ten piekny sezon Wakacyjno-Letni wspólnym wypadem!!!!!!pozdr.ZnaChoRps. odległość do tego pięknego miejsca wynosi tak jak z Giszowca na Janów, reszta będzie znana telefonicznie, oczywiście pod warunkiem jeśli ktoś się zgłosi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Znachor wybacz dopiero do domu dotarlem.Jestem wykonczony po pracy i raczej bede kimac co najmniej do 16 bo wiem ze czeka mnie dzis kolejna mila nocka, ktora juz wiem ze nie bede mog zaliczyc do udanych. echhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 no chlopaki nowy sprzecik juz zamowiony i powinien byc do 2tyg:D jeszcze jakis czas po tym na szkolenie i bede mogl bez zadnych kompleksow z Wami lazic:D:PZnachor jak tam po dzisiejszych wykopkach???Wzgorze W. cos ciekawego obrodzilo??pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Suchy niebyłem na wypadzie, niechce mi sie samemu!!kurcze bynajmniej we dwoje jest raźniej i bezpieczniej :-Dkurcze musze się zmobilizować i iść w końcu na ten wypad :-)a co mi tam mam saperke przecież jak by co ;-)pozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 eee tam ja tez chodzilem nie raz samemu:D i jakos zyje:) w sumie to w tamtych okolicach jest bezpiecznie tylko ze trzeba uwazac na straz lesna:P bo jak narazie to sa mili i zyczliwi ale nic nie wiadomo jak im ten upal wplynal na psychike:D:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 I co tam słychac?Temat umarł. Kopiecie coś?Bo ja juz na łuski z mausa i pps-y nie moge patrzeć. Dobrze, że trochę monetkowego drobiazgu wyszło, bo inaczej byłbym zwariował. Dajcie znać co porabiacie w tygodniu?PozdrJarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 hehe Yarek sie odezwal:D a myslalem ze Cie chlopie wyslali na Sybir do Lagrow za kopanie w niedozwolonym miejscu:P no jak widzisz to raczej zabardzo nie kopiemy bo i nie ma z kim i gdzie, tj. ja czekam na nowa wykrywke, Znachorowi sie nie chce samemu:P, Neptunaka i Mathew sie nie odzywaja a Wajcha....hmmm nie mam pojecia bo kontakt mi sie urwal od ostatniego razu jak dzwonilem do niego:(pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarek Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 No ja teraz prawie każdy weekend siedzę w górach.Ale moznaby cos skręcić w tygodniu tylko ta pogoda.a ludziska gubią kasę na Dziećkowicach na zalewie, sam wczoraj byłem świadkiem jak gościu obok nas przy podnoszeniu torebki od żony wysypał całą jej zawartość do piachu.Pozdro JarekPs. Co to macie za lasek bukowy na Wesołej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Czesc. Ja bym pokopal, ale tez mam dosc lusek. A z drugiej strony Znachor chcial isc w teren rano a ja rano koncze prace i mosial bym sie kimnac troche. Drugie niestety ja nie mam transportu na dalsze wyjazdy nawet w tygodniu.I jade od przyszlego tygodnia nad morze do łeby a tam niedaleko jest po niemiecki poligon v-1 i v-2 :)Oczywiscie wykrywke biore ze soba!!!!!Na plarz morze zarobie na nowa;) haaaa haaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 siema yarek, w tygodniu to mam czas jutro czyli wtorek oraz czwartek i inne dni takze mam wolne, czyli tylko oprócz środy ponieważ musze ojcu w czymś pomóc :-Dnierozchodziło się o wesołą tylko o las bukowy w murckach!!byłem tam w sobote na 3 godzinki, ale niestety totalna porażka (nic ciekawego niewyszło, nawet cholernej łuski!!a dokładnie to byłem na wzgórzu wandy" w murckachpozdr.ZnaChoRps. co myślicie o wypadzie w sobote na oszacht?? Hmmm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Znachor ten las zaczyna sie na Wesolej:) na takim wzgorzu(nie Wandy), sa tam pozostalosci po okopach, a i nawet resztki bunkrow mozna znalesc:D sam jeden znalazlem i probowalem odkopac ale sie okazalo ze po czesci jest wysadzony i kapa:/ a i zapalu nie ma na takie odkopywanie:D, kiedys gadalem z takim starszym panem ktory mieszkal tam w czasie wojny i mieszka do dzisiaj i opowiadal mi rozne rzeczy, i podobno niektore okopy sa niemieckie(przygotowane do obrony), a niektore radziecke, ale wszystkie podobno niewykorzystane:/ jak dostane w rece hs to przetrzepie ten teren dokladnie:)Neptunak a w Lebie wynajmujesz jakis pokuj czy do rodzinki?bo takze zamierzam sie wybrac nad morze:P wiesz jak co to po powrocie bys mi cosik polecil:) i powiedzial jake sa ceny noclegow itp. itd:P byl bym bardzo wdzieczny:*pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 suchy właśnie zauważyłem że ten las ciągnie się od wesołej przez murcki i wzgórze wandy az zdajesie pod kostuchne!!tylko kuwaa gdzie się tam coś działo, gdzie były te działania wojenne, potyczki?? chyba że by te potyczki znaleźć, jakieś pozostałości po nich to bym cały ten kawałek lasu musiał przejść aż w końcu coś znajde?!suchy może masz jakieś wiadomości na ten temat :-Dpozdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 z okolici Murcek to wiem tylko tyle ze Murcki byly bronione przez oddzialy niemieckie i wegierskie tj. niemcy sie bronili w okolicach rynQ a rosjanie byli w tych lasach kolo basenu, pozniej niemcy spier... i zostawili kilkudziesieciu wegrow do obrony, lecz Ci po nierownej walce sie poddali i ruskie ich wykonczyly w okolicach tego pomnika ktory sie znajduje w lesie kolo Murcek. A co do Wesolej to gdzies w tym bukowym lesie przy drodze zostal rozbity oddzial niemcow ktory sie w strone Tych wycofywal ale nie wiem gdzie to jest:/ wiem takze ze gdzxies w lesie na Tychy znajduje sie bunkier ale dok miejsca nie znam. Aha dostalem ciekawe info na temat czegos w stawie ale nie wiem ile w tym prawdy a ile fikcji:) bvede sie dowiadywal i jak beda jakies konkrety to dam znac:)pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.