Skocz do zawartości

Polscy piloci nie poradza sobie z F-16

Rado26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zaraz tam nie poradzą.Jak polscy blacharze potrafia z kupy blach zrobic" samochód to polski pilot nie da rady kapitalistycznemu produktowi?
Pozdrawiam
Napisano
A ja myślałem, że wyszkolą ich amerykanie w ramach offsetu, a tu proszę, za wszystko MY oddzielnie płacimy.
Pozdrawiam
Napisano
Umowę mamy taką , jaką podpisaliśmy. Czyli na przeszkolenie 12 pilotów. Dopiero potem, (http://warsaw.usembassy.gov/poland-pl/f16_pilot.html) podpisaliśmy dodatkową umowę na kolejnych 24.
W międzyczasie chyba nic dodatkowego nie było.
No comments.

Ironrat
Napisano
kiedyś przeczytałem artykuł mjr. Fiszera, (były pilot pokazywał na planszach flamastrem posunięcia wojsk w czasie relacji z Iraku), który nadmienił że F16 w wersji która mamy jest młodszy od Grippena. że ogólny kształt kadłuba to żeczywiście jest stary ale od swojej wersji pierwszej różni się wszystkim.

czy to prawda jest?
Napisano
I będą mieli w Wenezueli fajne samoloty, a z unowocześnianiem F-16, to pewnie będzie jak z F-104, pierwotnie był to dobry myśliwiec przechwytujący a potem F-104G zdobył sobie przydonek latającej trumny.
Napisano
Zaraz nie poradzą ...Polscy piloci portrfią latać nawet na drzwiach od stodoły,kto przez parę lat z rzędu wygrywał mistrzostwa św. w lataniu precyzyjnym .Pozdro...
Napisano
prawdziwy polak to i na desce poleci:D znowu jakiś ,,BRUKOWIEC' przesadza.... przecież polscy piloci sa bardzo dobrze postrzegani w oczach europejskich pilotów nawet walecznoś podczas BITWY O ANGLIE TO POWIERDZA :d więc ja głęboko wieze ze sobie poradzą

POZDRO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie