czabak1 Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 http://www.miejscowa.pl/wydarzenia/nieporet.htmlHe,he dobre.Ochotnicy pomagali saperom.I to w czynie społecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras77 Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Nagrody:1 nagroda - 2 lata w zawiasach i przepadek sprzętu2 nagroda - grzywna 1000 zł i przepadek sprzętu3 nagroda - mandat porządkowy 200 złWyróżnienia:pouczenie i zwrot sprzętu po zakopaniu kilkunastu dołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Nagroda pocieszenia :Przejażdżka zielonym Polonezem na tylnym siedzeniu, a z kierownicą leśniczy z Nieporętu. Mówie Wam - on i jego wehikuł to zabójczy duet ...pozdro - kocur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Eee tam, wszystkiwe niewybuchowe fanciory dla znalazcy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 ile trzeba dać w łape aby wojsko zorganizowało taki festyn w innych miejscach polski. hasło cały naród szuka fantów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nashorn Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Hehehe...A kto nie zna leśniczego z Nieporętu :)Na widok zielonego poloneza w lesie na wszelki wypadek zmieniam kurs... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Kocur byłeś na akcji???? , może w Serocku też tak zrobią ? to może bym pokazał im gdzie co leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Zuch chłopaki! Tylko pogratulować im. Więc jednak można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Jak to mozna?Przeciez poszukiwanie przy pomocy piszczałki zabytków(a niewatpliwie szukano takowych) z przed 45 r jest nielegalne.A moze ktoś chciał powiększy kolekcję a ze był wysoko to i zorganizował manewry.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Jaca2003. Idź, nie żartuj! :]Zabytkowe niewypały, aleś mnie rozbawił. Ja tam się ciesze, że kolejne kilogramy zardzewiałej śmierci zniknęły. A że wzięto zaufanych poszukiwaczy Komendy Stołecznej i Wojska Polskiego to tylko dobrze o nich świadczy! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Czyli co Warsiu?Jak mnie złapią w lesie z piszczałą to znaczy ja się tłumaczę że Komenda Stołeczna ze Wojsko Polskie ze jestem (chyba?)zaufany ze szukam zardzewiałej śmierci zeby kolejne kilogramy zniknęły z lasu?I nic mi nie zrobia?Dostanę list pochwalny?Będę mógł dalej grzeba?pozdrawiamP.S. kolejny absurd w tym kraju.Jedni są ścigani o innych się pisze że zrobili dobry uczynek.A wykrywka w czasie poszukiwań dalej nielegalna....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Czyżby zaczynało być normalnie. Ostatni nie tylko wojsko ale i inni resortowcy zwracają się do poszukiwaczy o pomoc .I tu pytanie idzie ku dobremu czy tną koszta.Pozdr.OksioPs. Dobrze że do rezerwy nie powołują w ty celu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Jaca2003. Ty to raczej masz za daleko do Komendy Stołecznej. :DPoprosili o pomoc. I chwała im za to. Chyba normalność idzie. Tak ze strony służb, jak i części poszukiwaczy (że się zgodzili). A tak na poważnie, to idę o zakład, że to byli albo byli funkcjonariusze, albo funkcjonariusze po służbie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiaret Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 przegrałeś zakład wars98...to nie byliyli" ani aktualni" funkcjonariusze...zaręczam .pzdr tiaret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Jednak? Nie może być! :DAle po znajomości... ;)Ktoś wkońcu ich zarekomendował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 A moze wyrokiem sądu grodzkiego skazani za nielegalne poszukiwania w ramach przeszkolenia właściwych ludzi na zarekwirowanym sprzęcie .......Może tylko Ci WOLENTARIUSZE"odbywali pokutę za grzechy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 no to może stworzyć ORMO poszukiwawcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 nie jest tak żle.byłem na akcji mina na jesieni 2004 w kampinosie, na ok.15 wyrywaczy było tylko kilku (3*4)policjantów słuzbowo, kilku prywatnie(ODDELEGOWANI)a reszya to cywile.mnie zaprosił kolega (obecnie emeryt),fanty są własnościa znalazcy-wyszła szabla i dwa polskie bagnety w pierwszym dniu akcji, na drugi dzień musiałem być w pracy.ale najważniejszy jest komfort poszukiwań lesniczy ze strażą leśna pokazują najbardziej prawdopodobne miejsca a chodzacy za grupą saperzy zabierają wykopane niewypały -czysta przyjemnośc pozd,marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras77 Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 anty są własnościa znalazcy-wyszła szabla i dwa polskie bagnety w pierwszym dniu akcji, na drugi dzień musiałem być w pracy."Uważaj, bo przestępstwo się jeszcze nie przedawniło, a pachnie to zorganizowaną grupą przestępczą złodziei zabytków kultury z umocowaniem w strukturach policji i straży leśnej. Może być afera, a w dzisiejszych czasach nie wiadomo, co wyciągną.haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ookami Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 Ochotnicy się ujawnili!!! Jak chłopcy mają dane personalne to w sezonie ogórkowym" będa mieli gdzie uderzyć!:)))Mam nadzieję, że to czarny scenariusz i naprawdę idzie ku lepszemu! W sumie to niezły komfort - koncentrować się na pasji pod opieką służb niż wykręcać szyję i nadwyrężać mięśnie gałek ocznych latających jak radar w oczekiwaniu iespodziewanych" gości!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 To była akcja resortu i rzy okazji mała inwigilacja jak się trafił jakiś cywil.Pewnie niedługo przetrzepią parę mieszkań :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Witam AKcja mina" była już przeprowadzana parę razy min. przeszukiwany był wspomniany powyżej Serock , zaproszenia rozchodziły się przeważnie poczta pantoflową i z reguły dowiadywałem sie albo po fakcie albo nie mogłem zmienić sobie planów. O ile wiem nikt ze społeczników" nie miał do tej pory nieprzyjemności tym bardziej że uczestniczą w tym ludzie którzy zajmują się poszukiwaniami od (w niektórych przypadkach) kilkudziesięciu lat zapewniam ,że są policji doskonale znani ale nie z tego,że ślinią się na widok byle obsikanego mauzera czy granatu i natychmiat zabieraja go do domu żeby pooperować nad nim młotkliem czy przecinakiem. Pomimo chorej sytuacji - chodzi mi tu o aspekty prawne poszukiwań , dobrze jest czasami dać się poznać z tej lepszej strony a przy okazji przedstawić siebie , środowisko i swoje hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Przy okazji pozdrawiam Honkera - szabla rzeczywiście wyszła wówczas przesliczna. Pozdrawiam i połamania łopat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Panowie, w pewnym sensie jestem weteranem akcji mina, las czy jak tam ją zwać.Uczestniczyłem w pierwszej- chyba 6 lat temu i w każdej kolejnej.Nie jestem policjantem ani nim nie byłem.Takie działanie jest elementem walki z czarnym PR które robią nam nieodpowiedzialni koledzy np zostawiający rozrywki na wierzchu obok np uczęszczanej drogi...Jeśli chodzi o ekrutację" to mnie zaprosił jeden z weteranów poszukiwań (jak się domyślacie świetnie znany policji...) i tak już zostało, że jestem zapraszany na następne.Generalnie mam nastawienie na dogadanie się w każdej sytuacji - nie spotkałem jeszcze leśnika, który nie chciał ze mną rozmawiać...w najgorszym razie prosił o zakończenie poszukiwań.Generalnie restrykcyjna ustawa jest przeciw poszukiwaczom którzy robią eksperymenty z rozrywkami i świadomie szukają na stanowiskach archeo...No to tyle, zainteresowanych odsyłam do kontaktu na priv :plater1@gazeta.pl P.S ormo poszukiwacz to zła nazwa, ale jeśli dzięki mojej działalności chociaż jedno dziecko uniknie śmierci lub okaleczenia to warto współpracować z każdym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 a to zdjątko z ostatniej akcji...ten gość z zamazaną twarzą to ja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.