Skocz do zawartości

Pociąg na sprzedaż

Mirass

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
O ja pi... Czy to prawda? Czy coś takiego może się uchować??
Pozdrawiam
Napisano
Za jedyne 300.000 zł:
Przedmiotem licytacji jest udostępnienie śluzy wylotowej przewodu wentylacyjnego umożliwiającego awaryjne opuszczenie stacji końcowej podziemnego tunelu [ żelbetonowego ] eksploatowanego przez wojska niemieckie jeszcze do 1945 roku.

Śluza znajduje się niecałe 200 metrów od bocznicy [ zjazd do tunelu oryginalną ręczną windą ] na której stoi pociąg wypełniony substancjami [ tak twierdził mój pradziadek ] chemicznymi.

Stan obiektu jest bardzo dobry - nie czuć wilgoci,nie ma mowy o żadnych naciekach na ścianach czy suficie , zachowały się wszystkie przedwojenne detale [ semafor , 4 telefony na ścianach, megafony , wszystkie instalacje a nawet naścienne wieszaki z ciężkimi ołowianymi płaszczami i rękawicami ].
Tunel kończy się po 900 metrach wielką bramą - nie mam pojęcia dokąd dokładnie może prowadzić [ pradziadek,który znał to miejsce dobrze nigdy nie chciał rozmawiać ze mną na tematy związane z wojną:) ].
Niewątpliwie wielką ciekawostką jest sam pociąg [lokomotywa + 4 wagony,każdy inny ] , którego stan jest naprawdę świetny.
Osoba,która wylicytuje tę aukcję może wziąć wszystko na własność oraz eksplorować to miejsce tak długo jak tylko zechce - zapewniam pełną dyskrecję oraz bezpieczeństwo [ śluza znajduje się w starym budynku na terenie mojej posesji , całość i tak otoczona jest wysokim murem ].

Dodatkowo w cenie zapewniam oczywiście pełne wyżywienie , nocleg oraz służę wszelką pomocą.
Do eksploracji nie jest potrzebny jakikolwiek sprzęt - działa nawet oryginalne oświetlenie, [ ale mam również halogeny w razie potrzeby ].

Decyzję o udostępnieniu tunelu podjąłem pół roku po śmierci pradziadka - nie mam czasu na jego pilnowanie oraz konserwację a poza tym należę już do zupełnie odmiennego pokolenia.:)

Oczywiście kwestia wysokości oraz formy zapłaty jest do negocjacji.

Zastzregam sobie prawo zakończenia aukcji przed czasem w przypadku otrzymania satysfakcjonującej oferty pieniężnej.

Napisano
Śluza znajduje się niecałe 200 metrów od bocznicy [ zjazd do tunelu oryginalną ręczną windą ] na której stoi pociąg wypełniony substancjami [ tak twierdził mój pradziadek ] chemicznymi." - Jasne ! zapraszamy do eksploracji gazów bojowych - człowieku puknij się w głowe !! Dalej - Osoba,która wylicytuje tę aukcję może wziąć wszystko na własność oraz eksplorować to miejsce tak długo jak tylko zechce - zapewniam pełną dyskrecję oraz bezpieczeństwo" - Ciekawe jak wyjedzie dyskretnie pociagiem i właczy sie do rychu..juz to widze - pociąg widmo !!..he,he. działa nawet oryginalne oświetlenie, [ ale mam również halogeny w razie potrzeby ]." jasne ze działa - po tylu latach , no normalka..itd.. jeszcze jedna bzdura !!

Napisano
Jak jest sucho, to może działać, zwłaszcza, że dziadek żarówki wymieniał ;-). A za drzwiami pewnie wyjazd na stację, tylko dobrze zamaskowany i by trzeba parę domków wyburzyć i tory położyć. A ten ołów sugeruje b. stężony kwas lub może uran ;-)).
Pozdrawiam
To by była rewelacja - powinni to dać w TV.
Napisano
Ja sądze że to zaginiony pociąg z komponentami do produkcji niemieckiej bomby atomowej. Pradziadek sprzedajacego po wystrzelaniu obsługi i ochrony pociągu zabrał trofeum na plecy i zakopał pod stodołą :))
Napisano
He,he - a jakby tego było mało, jest jeszcze iewiadomo dokąd prowadząca" brama na końcu tunelu - czysta rewelka...
Napisano
Swistak owszem siedzi ale w pierdlu, bo sreberka okazaly sie byc kradzione;)
David Copperfield nawet takich sztuczek by nie wymyslil:-))
Napisano
A tak poważnie.Jak by miał ktoś 300.000 i gościa nie lubił to by był w stanie puścić Go z torbami.Sprawa jest prosta.Gościwi 300.000 na konto i musi zapłacićprowizję do Allegro.Jak to zrobi i transakcja okazuje się kichą to facia do prokuratury , jako że aukcja jest umową cywilno-prawną.
Napisano
Oj, Panie Leszku- ja bym nie ryzykował... może facet właśnie na to liczy? Prokuratura w Polsce jest ie rychliwa" ale zarazem i nie zawsze sprawiedliwa.... ;-)
Napisano
Kto wie co tam jest naprawdę w tym pociągu, bo facio na innej aukcji handluje perfumami Diora. To naprawdę może być niezły biznes, jeżeli te wagony mają np. beczki z półproduktami do produkcji perfum, A Dior to pierwsza liga. Naprawdę upały dają się ludziom we znaki.
Czołgi się kocą po bagnach, Mesesery wystawiają łby z bagien ( Allegro ), Odrestaurowane Panzery z Otrębusów podbijają świat robiąc ludzi w balona ale jednocześnie robiąc kasę komu trzeba, Okejos pokazuje zdjęcia 8-tonówki sprzed 8 lat, która od ub. roku grzeje inny garaż, gdzie on nawet nie ma wstępu ( ale wszyscy mu gratulują ), Bijar_1 czy jak mu tam konkuruje z kielecką prokuraturą w wyszukiwaniu afer, czytaj: pantera w Nidzie.Jest Super. Jak upały nie popuszczą...............
Napisano
.....jak uplaly nie popuszcza to fantazja rozkwitnie jeszcze bardziej....
niektorym dostep do sieci Internet uwypukla cechy prawdziwych rycerzy wyobrazni

ale jest dobrze, wazne zeby bylo wesolo

w koncu mamy okres wakacyjny a ten w Polsce obfituje w sezonowe atrakcje

nastepny bedzie okret zatopiony w przydomowym stawie, odstepne tylko 100 000 USD, z zapewnieniem wyzywienia.
nocleg na pokladzie lajby.

Napisano
E tam.. Następną ofertą będzie.. dostęp do szczątków Bursztynowej komnaty , które zostały ujawnione i weksponowane w wirtualnej wyobraźni, domorosłych,
nastoletnich lub jak kto woli małoletnich osobników, szukających mocnych wrażeń i nie mających pojęcia o konsekwencjach finansowych jakie mogą ponieść rodzice.
Bo tak wygląda ta aukcja...)
A tak poważnie .. to podyktowana cena .. kto taką zaoferuje? Państwo? Prywatni sponsorzy? To są podśmiechu....ki jednego z małolatów który naczytał się bajek.
Pzdr 1AIR1
Napisano
mam też inne sprzęty(tygrysy ,pentery,i pociągi pochowane przez pradziadka o połowe tańsze) do wyboru do koloru;)
a płatne u listowego przy odbiorze;)))))
Napisano
hej mosul a mozesz wstawic fotkę penetry!!!! bo nie moge tego nigdzie znaleść. hehehe:)
Napisano
a jaką byś chciał wersje(bo mam wszystkie) ;)))
Napisano
Witam,
Jestem osobą zupełnie nie związaną ze środowiskiem poszukiwaczy skarbów.
Po przeczytaniu Państwa postów chciałbym zadać pytanie :
Na jakiej podstawie podważają Państwo możliwość istnienia takiego miejsca ?
Czy uważają Państwo,że zachowanie się pociągu oraz tunelu w stanie bardzo dobrym [ przy regularnej konserwacji ] nie jest fizycznie możliwe?
Pozdrawiam.
Napisano
Jest to niewątpliwie nieco ryzykowna transakcja,patrz... awet naścienne wieszaki z ciężkimi ołowianymi płaszczami i rękawicami ].}".Nabiału raczej tam nie przechowywano...:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie