Mirass Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 popatrzcie na aukcjęhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=15225056Mirass
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 O ja pi... Czy to prawda? Czy coś takiego może się uchować??Pozdrawiam
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Za jedyne 300.000 zł:Przedmiotem licytacji jest udostępnienie śluzy wylotowej przewodu wentylacyjnego umożliwiającego awaryjne opuszczenie stacji końcowej podziemnego tunelu [ żelbetonowego ] eksploatowanego przez wojska niemieckie jeszcze do 1945 roku.Śluza znajduje się niecałe 200 metrów od bocznicy [ zjazd do tunelu oryginalną ręczną windą ] na której stoi pociąg wypełniony substancjami [ tak twierdził mój pradziadek ] chemicznymi.Stan obiektu jest bardzo dobry - nie czuć wilgoci,nie ma mowy o żadnych naciekach na ścianach czy suficie , zachowały się wszystkie przedwojenne detale [ semafor , 4 telefony na ścianach, megafony , wszystkie instalacje a nawet naścienne wieszaki z ciężkimi ołowianymi płaszczami i rękawicami ].Tunel kończy się po 900 metrach wielką bramą - nie mam pojęcia dokąd dokładnie może prowadzić [ pradziadek,który znał to miejsce dobrze nigdy nie chciał rozmawiać ze mną na tematy związane z wojną:) ].Niewątpliwie wielką ciekawostką jest sam pociąg [lokomotywa + 4 wagony,każdy inny ] , którego stan jest naprawdę świetny.Osoba,która wylicytuje tę aukcję może wziąć wszystko na własność oraz eksplorować to miejsce tak długo jak tylko zechce - zapewniam pełną dyskrecję oraz bezpieczeństwo [ śluza znajduje się w starym budynku na terenie mojej posesji , całość i tak otoczona jest wysokim murem ].Dodatkowo w cenie zapewniam oczywiście pełne wyżywienie , nocleg oraz służę wszelką pomocą.Do eksploracji nie jest potrzebny jakikolwiek sprzęt - działa nawet oryginalne oświetlenie, [ ale mam również halogeny w razie potrzeby ].Decyzję o udostępnieniu tunelu podjąłem pół roku po śmierci pradziadka - nie mam czasu na jego pilnowanie oraz konserwację a poza tym należę już do zupełnie odmiennego pokolenia.:)Oczywiście kwestia wysokości oraz formy zapłaty jest do negocjacji.Zastzregam sobie prawo zakończenia aukcji przed czasem w przypadku otrzymania satysfakcjonującej oferty pieniężnej.
pepe Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Śluza znajduje się niecałe 200 metrów od bocznicy [ zjazd do tunelu oryginalną ręczną windą ] na której stoi pociąg wypełniony substancjami [ tak twierdził mój pradziadek ] chemicznymi." - Jasne ! zapraszamy do eksploracji gazów bojowych - człowieku puknij się w głowe !! Dalej - Osoba,która wylicytuje tę aukcję może wziąć wszystko na własność oraz eksplorować to miejsce tak długo jak tylko zechce - zapewniam pełną dyskrecję oraz bezpieczeństwo" - Ciekawe jak wyjedzie dyskretnie pociagiem i właczy sie do rychu..juz to widze - pociąg widmo !!..he,he. działa nawet oryginalne oświetlenie, [ ale mam również halogeny w razie potrzeby ]." jasne ze działa - po tylu latach , no normalka..itd.. jeszcze jedna bzdura !!
Mirass Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Napisano 8 Sierpień 2003 Ale dziadek sprzet konserwował....i pewnie nawet lokomotywę utrzymywał pod parą ...... jakby fuchrer wrócił
Frozzer Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 wiecie co, chyba sie skusze i wygram ta aukcje ;P
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Jak jest sucho, to może działać, zwłaszcza, że dziadek żarówki wymieniał ;-). A za drzwiami pewnie wyjazd na stację, tylko dobrze zamaskowany i by trzeba parę domków wyburzyć i tory położyć. A ten ołów sugeruje b. stężony kwas lub może uran ;-)). PozdrawiamTo by była rewelacja - powinni to dać w TV.
bjar_1 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Ja sądze że to zaginiony pociąg z komponentami do produkcji niemieckiej bomby atomowej. Pradziadek sprzedajacego po wystrzelaniu obsługi i ochrony pociągu zabrał trofeum na plecy i zakopał pod stodołą :))
k0k0 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 He,he - a jakby tego było mało, jest jeszcze iewiadomo dokąd prowadząca" brama na końcu tunelu - czysta rewelka...
gomp Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 A w lokomotywie pewnie siedzi świstak i zawija w te sreberka :))))Pzdrgomp
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Swistak owszem siedzi ale w pierdlu, bo sreberka okazaly sie byc kradzione;)David Copperfield nawet takich sztuczek by nie wymyslil:-))
Hartmann Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 A tak poważnie.Jak by miał ktoś 300.000 i gościa nie lubił to by był w stanie puścić Go z torbami.Sprawa jest prosta.Gościwi 300.000 na konto i musi zapłacićprowizję do Allegro.Jak to zrobi i transakcja okazuje się kichą to facia do prokuratury , jako że aukcja jest umową cywilno-prawną.
Jura Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Oj, Panie Leszku- ja bym nie ryzykował... może facet właśnie na to liczy? Prokuratura w Polsce jest ie rychliwa" ale zarazem i nie zawsze sprawiedliwa.... ;-)
Gość Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Kto wie co tam jest naprawdę w tym pociągu, bo facio na innej aukcji handluje perfumami Diora. To naprawdę może być niezły biznes, jeżeli te wagony mają np. beczki z półproduktami do produkcji perfum, A Dior to pierwsza liga. Naprawdę upały dają się ludziom we znaki.Czołgi się kocą po bagnach, Mesesery wystawiają łby z bagien ( Allegro ), Odrestaurowane Panzery z Otrębusów podbijają świat robiąc ludzi w balona ale jednocześnie robiąc kasę komu trzeba, Okejos pokazuje zdjęcia 8-tonówki sprzed 8 lat, która od ub. roku grzeje inny garaż, gdzie on nawet nie ma wstępu ( ale wszyscy mu gratulują ), Bijar_1 czy jak mu tam konkuruje z kielecką prokuraturą w wyszukiwaniu afer, czytaj: pantera w Nidzie.Jest Super. Jak upały nie popuszczą...............
ms Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 .....jak uplaly nie popuszcza to fantazja rozkwitnie jeszcze bardziej....niektorym dostep do sieci Internet uwypukla cechy prawdziwych rycerzy wyobrazniale jest dobrze, wazne zeby bylo wesolow koncu mamy okres wakacyjny a ten w Polsce obfituje w sezonowe atrakcjenastepny bedzie okret zatopiony w przydomowym stawie, odstepne tylko 100 000 USD, z zapewnieniem wyzywienia.nocleg na pokladzie lajby.
1AIR1 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 E tam.. Następną ofertą będzie.. dostęp do szczątków Bursztynowej komnaty , które zostały ujawnione i weksponowane w wirtualnej wyobraźni, domorosłych,nastoletnich lub jak kto woli małoletnich osobników, szukających mocnych wrażeń i nie mających pojęcia o konsekwencjach finansowych jakie mogą ponieść rodzice.Bo tak wygląda ta aukcja...)A tak poważnie .. to podyktowana cena .. kto taką zaoferuje? Państwo? Prywatni sponsorzy? To są podśmiechu....ki jednego z małolatów który naczytał się bajek. Pzdr 1AIR1
Mosul Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 7TP na chodzie+załoga. wszystko sprawne. cena1zł Kto zaczni licytować jakopierwszy?:)
poldi Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 A świstak siedzi i zawija je w te sreberka......Pozdrawiam:Poldi
Mosul Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 mam też inne sprzęty(tygrysy ,pentery,i pociągi pochowane przez pradziadka o połowe tańsze) do wyboru do koloru;)a płatne u listowego przy odbiorze;)))))
Hartmann Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Jakby ktoś wystawił na aukcji Joannę Lamparską , a przegapiłbym to dajcie znać dobrzy ludzie.Hart
Gość Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 hej mosul a mozesz wstawic fotkę penetry!!!! bo nie moge tego nigdzie znaleść. hehehe:)
Gość Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 a jaką byś chciał wersje(bo mam wszystkie) ;)))
Gość Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Witam,Jestem osobą zupełnie nie związaną ze środowiskiem poszukiwaczy skarbów.Po przeczytaniu Państwa postów chciałbym zadać pytanie :Na jakiej podstawie podważają Państwo możliwość istnienia takiego miejsca ?Czy uważają Państwo,że zachowanie się pociągu oraz tunelu w stanie bardzo dobrym [ przy regularnej konserwacji ] nie jest fizycznie możliwe? Pozdrawiam.
Mi.Der Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Styl pisania nawiasów w wypowiedzi powyżej sugeruje, że może właśnie objawił się nam incognito właściciel pociągu ;-)
Kettling Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Jest to niewątpliwie nieco ryzykowna transakcja,patrz... awet naścienne wieszaki z ciężkimi ołowianymi płaszczami i rękawicami ].}".Nabiału raczej tam nie przechowywano...:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.