Skocz do zawartości
  • 0

blachy samolotu

jacenty2004

Pytanie

Napisano
http://www.allegro.pl/item105002913_blachy_samolotu_samolot_przedwojenny_.html
znalazłem to na forum w hitach allegro ,ale jeżeli faktycznie to się okaże jakiś...PZL łoś" albo inny Sum" to może trochę szkoda ?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oj, wydaje mi się,że te blachy to pochodzą z produkcji powojennej-może się mylę,ale układ szwow nitowych,zagęszczenie ich oraz podłużniczki na arkuszach mówią mi,że to od jakiegoś pasażera...Ale może wypowiedzą się znawcy...
Napisano
Ta blacha to fragment dolego poszycia lewego skryydła przyczepnego samolotu Li-2, na odcinku (prawdopodobnie) od żebra nr 0 do nr 7. Wykrój na brzegu to otwór na reflektor. W Li-2 stosowany był typ FS-240.
Napisano
Widziałem Bombel i to nie raz;) Na pierwszy rzut oka myślałem ze to pogieta blacha z dolnej powierzchni skrzydła:P Ale podejrzewam ze byłem w błędzie
Napisano
Łosia bym wykluczył chociaż na pierwszy rzut oka wygląda jak blacha z okolic dolnego strzelca. Pod koniec produkcji wykonywano dodatkowe okienko w burcie aby było tam trochę światła. Ale kształt okienka oraz wielkość blach raczej to wyklucza. Poza tym łoś miał podłużnice wykonane z zetówek" a ten ma kątowniki. Skrzydło raczej od samolotu wielkości mysliwca z charakterystycznym wykrojem na reflektor.

Cronos czy ty wogóle widziałeś Miga 21??

pzdrwm
bombel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie