Skocz do zawartości

Niemcy w Mszczonowie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ciekawe?! Bodziu, zdjęcie, które zamieściłeś powyżej jest już w moich zbiorach od przeszło dwóch lat :( Widać same oryginały krążą na ebayu :)
  • 3 weeks later...
Napisano
Dzięki Tomek. Do tego zdjęcia, które pokazałes dodam jeszcze dwa z tego zestawu. Tez przedstawiają Mszczonów. Na pierwszym jest ratusz miejski a na drugim okolice ratusza ale z tyłu".

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Sten. Bardzo dziękuję za fotkę jednocześnie przypominam, że nie dostałem od Ciebie adresu zwrotnego. Chciałbym wysłać coś w rewanżu. Podaj swoje namiary na moją skrzynkę mailową - adres jest w poście powyżej.

Pozdrawiam.
Napisano
Będzie chyba rok, jak zacząłem analizować ile czołgów stracili Niemcy w Mszczonowie. Coś z tego wyszło, ale podjąłem nowe wyzwanie. Właśnie zabieram się do, w miarę dokładnego ustalenia, jakimi siłami dysponował 31 pSK w momencie ataku 11 września 1939 roku. Mam dokładne dane stanu pułku z 1 września, straty poniesione w pierwszych pięciu dniach wojny. Mam też trochę danych na temat strat marszowych w dniach 5 - 10 września i pozyskanych maruderach" z tych dni.
PROŚBA do Was forumowicze o przesłanie jakichkolwiek informacji z zakresu strat i zysków" z okresu 5 - 10 września. Informacje przesyłajcie na adres wp1939@gazeta.pl, by nie zaśmiecać wątku szczątkowymi danymi. Postaram się jak najszybciej poskładać wszystko w całość i umieścić na Forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie