Skocz do zawartości

Co robicie z łuskami od mosina?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich!Mam do was pewne pytanie-co robicie z zardzewiałymi łuskami lub nabojami do mosina?Wychodzą mi one setkami,są najczęściej w okopach.
Napisano
Wczoraj zrobiłem generalne porządki i zawiozłem na skup 10 kg mosiądzu, w większosci łusek - przy cenie 10 zł/kg to całkiem opłacalna sprawa zbieranie łusek:-)
Napisano
Chciałem ostatnio kupić łuskę i koleś krzyczy, że w cenie złomu, to ja rzucam: 20 zł, bo to od działa, na co on: co?? To za mało. A łuska ważyła z 70 dkg.
Pozdrawiam
Napisano
Myslę chłopaki że dobrym pomysłem jest zważyć łuski i wystawic na allegro w opcji kup teraz za kilogram.podac ile kilo itp.sprawdzic cene złomu i sprzedawac po takiej cenie.Po co ma kawałek historii isc na przetopienie skoro są zbieracze ktorzy chyba to kupią?czy się mylę?
Napisano
Szczerze mówiąc, nie mam czasu tego opisywać, pakować, wysyłać itp. Gdy proponowałem paru osobom, by odebrały je ode mnie gratis osobiście w Warszawie, to im się nie chciało. A poza tym, czy parę kilko łusek od pepeszki, mosina i mausera to taki cenny kawałek historii? Raczej nie było wśród nich żadnych unikatów. A samo oczyszczenie terenu - bezcenne, zawsze zabieram wszystkie kawałki mosiądzu (kawałki pierścieni pocisków, ładowniki, okucia, nabijki itp. duperele) - ktoś, albo nawet ja sam ponownie, nie będzie musiał już tego wykopywać.
Napisano
ja robię tak samo zabranie do kielni kilku kawałków złomu nic nie kosztóje a po pewnym czasie odkłada się tyle że warto skoczyć na złom
Napisano
A co można zrobić z tymi stalowymi? Zostawić w ziemi, o ile wykrywacz w ogóle je zauważy. Równie dobrze możnaby zapytać - co robicie z wykopanymi odłamkami? Wyrzucacie, czy po elektrolizie stawiacie na półkę? Moze ktoś robi z nich np. kompozycje przestrzenne metaloplastyczne albo skleja?
Napisano
Ja raczej łuski rozdaję. Przeważnie idą do szkolnych izb pamięci, rzadziej znajomym. Z rozerwanych 23x151mm lub większych robię zasobniki na długopisy na biurko (już obdzieliłem trochę znajomych). Jeżeli już mam coś oddać na złom to wszelkiego rodzaju kawałki metali kolorowych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie