Skocz do zawartości

dla miłosników modeli wrzesnia39

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten transporter " to niby wersja rosyjska. Szczerze mówiąc nie miałem pojęcia, że ruscy zdobyli ich az tyle żeby wprowadzić je do służby.
Napisano
Bardzo ciekawe zestawienie odnośnie zdobytego sprzętu przez armię sowiecką (choć dotyczy ono tylko Frontu Ukraińskiego) opublikowane jest w książce Cz. K. Grzelaka Kresy w czerwieni 1939". Wynika z niego, że zdobyto 18 ciągników i 7 traktorów.
Napisano
Ciągniki wymienione są tuż po tankietkach, a przed samochodami pancernymi - można domniemywać że chodzi tu o ciągniki artyleryjskie. Traktory wymienione są na szarym końcu - nawet po rowerach. Czyżby jakieś zmobilizowane ciągniki rolnicze?
Napisano
Nie wiem jak Wy, ale ja sie ciesze, ze jest polska firma zajmujaca sie produkcja modeli. Moze z czasem modele stana sie tansze. Poza tym super, ze robia pojazdy uzywane przez wojsko polskie. To sie chwali!!!
Napisano
Ta firma dziala od lat. I to nie tylko w Polsce,widzialem trzykrotnie jej modele (polskie!)w Hiszpanii, Grecji i...Portugalii:)
Napisano
Tańsze? Ależ modele Mirage są tanie jak barszcz, w porównaniu z zagranicznymi. Inna sprawa, że wczesne modele Mirage (i RPM) to raczej badziewie - ale na szczęście ostatnio te firmy zaczęły się rehabilitować :-)
Napisano
jako modelaz to niestety musze powiedziec ze modele firmy mirage pozostawiaja wiele do rzyczenia, i trzeba sie narobic zeby z nich cos zrobic, cos co wmiare realistycznie odwzorowuje rzeczywistosc :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie