omi30 Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Napisano 2 Sierpień 2003 http://www.mirage-hobby.pl/pojazdy35.html
polsmol Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Jakieś dziwne są te nazwy np. : Uniwersalny transporter C7P" ????
polsmol Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Ten transporter " to niby wersja rosyjska. Szczerze mówiąc nie miałem pojęcia, że ruscy zdobyli ich az tyle żeby wprowadzić je do służby.
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Bardzo ciekawe zestawienie odnośnie zdobytego sprzętu przez armię sowiecką (choć dotyczy ono tylko Frontu Ukraińskiego) opublikowane jest w książce Cz. K. Grzelaka Kresy w czerwieni 1939". Wynika z niego, że zdobyto 18 ciągników i 7 traktorów.
polsmol Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Ciekawe jaka jest różnica między ciągnikiem jak traktorem? Pewnie jak między demokracją a demokracją ludową" ;)
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Ciągniki wymienione są tuż po tankietkach, a przed samochodami pancernymi - można domniemywać że chodzi tu o ciągniki artyleryjskie. Traktory wymienione są na szarym końcu - nawet po rowerach. Czyżby jakieś zmobilizowane ciągniki rolnicze?
Kiler Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Nie wiem jak Wy, ale ja sie ciesze, ze jest polska firma zajmujaca sie produkcja modeli. Moze z czasem modele stana sie tansze. Poza tym super, ze robia pojazdy uzywane przez wojsko polskie. To sie chwali!!!
Gość Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Ta firma dziala od lat. I to nie tylko w Polsce,widzialem trzykrotnie jej modele (polskie!)w Hiszpanii, Grecji i...Portugalii:)
Mi.Der Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Tańsze? Ależ modele Mirage są tanie jak barszcz, w porównaniu z zagranicznymi. Inna sprawa, że wczesne modele Mirage (i RPM) to raczej badziewie - ale na szczęście ostatnio te firmy zaczęły się rehabilitować :-)
omi30 Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Napisano 3 Sierpień 2003 modele moze sie poprawiły ale wykonanie gąsek tragedia,naprawde duzo im jeszcze brakuje do renomowanych firm
Mosul Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 a ja nie narzekam, roszke" więcej dziubania ale zawsze coś ciekawego,a nie kolejny Tygrys
Frozzer Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 jako modelaz to niestety musze powiedziec ze modele firmy mirage pozostawiaja wiele do rzyczenia, i trzeba sie narobic zeby z nich cos zrobic, cos co wmiare realistycznie odwzorowuje rzeczywistosc :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.