obert8 Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 witajcie kopidoly z tannenbergu super fanciki pzdr
Kozun Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 Gratulacje Jaro5!!!! może chcesz pozbyć się artylerji-:)Jeżeli sie zdecydujesz czekam na e-maila
Indar Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Jesienny Tannenberg: 14.10.2006Ziemia wydala plony.
Indar Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Przepraszam, nie załadowałem plonu :)
anton1984 Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Ciekawa monetka Indor. Friederich Wilhelm III na koniu. Niestety nakład 1 mln więc nie jest nadzwyczajnie wartościowa.Pozdrawiam wszystkich
kurpiak Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Ślicznie, ślicznie. I to odznaczenie które.....znajdę jutro.
kurpiak Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Dla mnie nawet boratynka warta jest krocie. A gdzie wewnętrzna satysfakcja, smak przygody, potwierdzenie teorii które snuliśmy przez całą zimę. Tylko mi nie mówcie że kopiecie tylko dlatego że znalezisko ma być coś warte! Dla mnie każde znalezisko jest moim osobistym sukcesem. Gratuluje Indar.
Indar Napisano 15 Październik 2006 Napisano 15 Październik 2006 Wiem, znalazłem ją na portalach numizmatycznych. Ale dla mnie jest warta krocie, bowiem namierzona osobiście :)No i jest ładna. Kurpiaczku, żałuję że jurto muszę być w robocie - inaczej pognałbym z Tobą :)Ale przyszły łikend rezerwuję, popadam w rozstrojenie nerwowe nie mogąc grzebać w ziemi. Chyba z tego wszystkiego pokopię w ogródku :pkłaniamI.
Kiler Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Moneta ladna, tylko szkoda ze tak porysowana podczas czyszczenia.
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 Oj Indarku,Indarku przywaliłeś w kiszkę jak zorro , cała patynka z mosiężnej klamry zeszła a już nawet nic nie wspomne o szorowaniu tak szlachetnej monety !!!Ale na błędach człowiek się uczy .Mimo to nie jeden z nas chciałby być w posiadaniu nawet porysowanej monety.Piękny strzał.Moje gratulacjepozdrawiamP.S.Mam nadzieje że następnym razem pojedziemy razem na wspólną exploracje i wymienimy się doświadczeniamy.Pozdrawiam ciebie i całą twoją ekipę ;)uben
ubenfurer Napisano 16 Październik 2006 Napisano 16 Październik 2006 to zależy od ziemi w jakiej leży , zaś na klamerce Huka jest tylko 50 % patyny czyli też za rewelacyjna nie jest ale i tak mu za ten pręzent bardzo dziękuję - pozdro dla wyjadacza skarbów Huk100;)
AKCarski Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Do Indar : Gratuluje trafienia - czy nie chciałbys pozbyc sie tej odznaki Nizowskiej ??? Bardzo prosze o kontakt na e-mail. WSzystkim zycze milych wykopkow.
ubenfurer Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 No INDAR to co tam ciekawego słychać , pochwalisz się nam co tam wpadło w twoje rączki ostatnimi czasy ??:) prosimy o foteczki
Indar Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 AKCarski, jak wyciągnę drugą to dam Ci znać. Opowiem Wam bajkę, krótką, żeby nie zanudzać przy niedzieli.Działo się to pewnej pażdziernikowej soboty. Dzień nie wyróżniał się niczym szczegolnym, poza tym że świeciło śliczne słonko i od rana usmiechało się widząc pracę. :)Było ich czterech, Oni i dwa Minelaby. Uzbrojeni w kanapki przyżądzone przez żony, własne, ruszyli nad ranem w miejsce gdzie sarenki raciczkami wygrzebują a kreciki w żąbkach na powierzchnie wynoszą :) Knuli, ryli, kopali - tak 8 godzin bez przerwy. Jeden z nich miał wyjątowe szczęście, tak jakby dla rekompensaty poprzedniej wizyty. Plum pluuuuuuum - pierwsze odznaczonko... pluuuuuuuuum pluuuuuuuuuuuuummmm, drugie. Pluum, plum - trzy medale. Na pocieszenie drugi z naszych bohaterów wyciągnął klamrę, dobre i to... Ale to nie był koniec, pluuuuuum plummmm i na dowidzenia ziemia wydała nieśmiertelniczek pasujący do odznaczonka. Taki mały komplecik.Zdjęć nie będzie, bo to tylko bajka przecież.Podobieństwo do wszelkich postaci przypadkowe :)I jak tu nie kochać Tannenberga?Darz T.!ps. Panowie, modły składać o dobrą pogodę - byle trwała jak najdłużej.I.
zyziu Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 czy ten wątek już umarł, czy po prostu nikt juz nie chce pokazywać swoich wykopków z różnych względów?
ubenfurer Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 pewnie już tam nie ma po co jeździć :-)
kurpiak Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Nie grzesz Uben nie grzesz. Ja ostatnio trafiłem dwie wielkie torby...... grzybów. Za innych się nie wypowiadam. Pozdrawiam.
ubenfurer Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 no właśnie to gdzie te fotki grzybów ;-)
kurpiak Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Zdjęcia mówisz? A na poście - prosto od Samsonowa". Ciekaw jestem co przyniesie jutrzejszy dzień. Ciekaw jestem jaka w Płocku i w Kętrzynie pogoda? Wiem że w Olsztynie jutro słońce jak alija". Zresztą na Kurpiach też.
wolf66 Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Co do ilości takich fantów z Tannenbergu są w jednym miejscu zdjęcia potwierdzają mi kto dokonał odkrycia i były tam szczątki żołnieży co do zachowania ich spokoju nie zgodze sie z autorem. Powiem tylko że ryje na moim terenie a ja wiem już kto. Przyjdzie za to zapłacić.
woytas Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Informacja dla osob robiacych offtop w watku - bardzo prosze tego nie robic. Tak dla zasady...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.