Skocz do zawartości
  • 0

części czego?

beny

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Eee szkoda wyrzucać:)))
Przecież nie są to wielkie rzeczy więc chyba nie bardzo przeszkadzają:)))
Żebyś widział co ja trzymam to byś się uśmiał:)))

Pozdrawiam.
Napisano
faktycznie są różnice, w wielkości chyba również ,szczególnie dzięki za foto zawieszenia na samochodzie bo nawet nie wiedziałem wcześniej gdzie w samochodzie miało by to być zamontowane. Miałem nadzieję że pozbędę się ich z mojej graciarni bo już 2lata u mnie leżą a nie wyrzucę bo chyba szkoda.. Dzięki wszystkim zaangażowanym w pomoc w ID

pzdr
Napisano
na pierwszym przedmiocie jest napis
F&S KOMET Dno SO C znaczek H w okręgu i orzeł na bocznych nakrętkach.
Napisano
ten sam orzeł w necie http://www.3gang.de/3-gang/image7.htm
ma ktoś pomysł z jakiego wozu są te elementy?
Napisano
Tak ostrożnie powiedział bym, że graty mogą być od jakiegoś Sdkfzta.

Zgłoś się do kolegi Krzyśka87:
http://www.odkrywca-online.com/poszukuje-dokumentacji-do-sdkfz-251,648135.html#648135

Może on coś wymyśli.

Pozdrawiam.
Napisano
Witam.
Jak już zostało napisane są to hydrauliczne amortyzatory ramieniowe. Ten pierwszy produkcji Fitchel & Sachs dwustronnego działania (KOMET DUO). Wydaje mi się, że pochodzi z tylnego zawieszenia samochodu osobowego - a nie z Horcha 801, ani też od żadnego Einheits Wehrmacht PKW – bo one wszystkie, a także SdKfz 251 były wyposażone w amortyzatory Komet Duo typ 400. Twój znajdek wydaje mi się mniejszy i poważnie różni się od typu 400 - zamkniętego od góry blaszaną pokrywą. Twój ma chyba wkręcany duży korek. Żebro między zaworami (od spodu amortyzatora) inaczej usytuowane. Jeśli popatrzysz na swój amortyzator od tyłu i porównasz z tym na fot.nr 3 kolegi Maru – dostrzeżesz kolejne różnice.
Drugi(niekompletny-obudowa z ramieniem) – to amortyzator jednostronnego działania. Prawdopodobnie z przedniego zawieszenia - być może tego samego pojazdu. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie