bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 Oglądam sobie z iemania co robienia" dzisiaj Teleexpress" i mówili ,że w prywatnym muzeum motoryzacji w Otrębusach koło Warszawy odbudowali czwórkę". W telewizji wygląda zajebiście ,nawet wieża się obraca... Czy wiecie coś o tym Pz.Kpfw.IV ,skąd go mają i kiedy go załatwili? Ja wcześniej o nim nie słyszałem. Aha ,mówili też ,że to drugi egzemplarz na swiecie (; (inny w Londynie) :)))Był to Pz.Kpfw.IV Ausf J z bocznymi pancerzami.Co o nim wiecie?pozdro bjar_1
Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 Ładnie się zgraliśmy Panie Bjar :-) Popatrz na godzine napisania postu :-)))))))
bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 Powtórzyć dzisiejszy Teleexpress"!!!:)O co chodzi z ta czwórka"? Czy ktoś coś o niej wie?No nie!!! ,jeszcze pewnie jest na chodzie!
bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 Powtórzyć dzisiejszy Teleexpress"!!!:)O co chodzi z ta czwórka"? Czy ktoś coś o niej wie?No nie!!! ,jeszcze pewnie jest na chodzie!SandMan-jaki panie bjar" żeby byc panem trzeba mieć nazwisko albo pieniądze ;)
Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 OK , Bjar :-) A w kwestii tego P IV to dziwne troche że nagle tak wypłynęła na światło dzienne , nikt nie wiedział o żadnej odbudowie , czy czyms w tym stylu ... dziwne
Hartmann Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 Hehehehehehehehehehehehahahahahahahahahhhuhuhuhuhuhhuhuhihihihihihhihi !!!!!!!!!!!!!A oglądaliście dobrze podwozie tej IV -ki.Jak chcecie pogadać jestem na GG 1221085 lub na 601-45-63-94Zapraszam
Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 A co jest nie tak z jej podwoziem ? To były takie migawki w Teleexpresie , ze nawet nie mozna bylo zobaczyc
bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 No do nędzy! A mój brat sie śmiał w tym czasie ,że to na podwoziu T-34 :)
Hartmann Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 I powinieneś bratu postawić piwo :)))))))))))))))))))))))))))
bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 Pogorączkujmy się na żywca!!! GG 4063557 :)bjar
bjar_1 Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Napisano 26 Lipiec 2003 No co ty Hartmann!!! On ma dopiero 14 lat.Jasnowidz (?)
Hartmann Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 No to jak ma 14 lat to zasłużył na skrzynkę Coli :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Hart
Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 Młodszy brat jest dużo bardziej spostrzegawczy niż facet, który zabiera głos w dużo bardziej ważnych sprawach i wyraża swoje czasami kontrowersyjne opinie nie znając do końca faktów. Otóz drodzy Panowie, tak robi się manipulacje faktami, tego się nalezy uczyć, jak w Polsce robić ludziom wodę z mózgu, w czym zarówno i Teleekspres i Muzeum w Otrębusach celują.Wielki Panzer IV, jedyny w Polsce ( fakt! ), drugi taki jedyny w Anglii ( fakt! ), i będzie występował w filmie( też fakt! ). Czyli wszystko prawda, nikt nie ma prawa się do czegokolwiek przyczepić, a my wiemy że to g.... prawda. W rzeczywistości jest to jeden z kilku T-34, który kiedyś wykupiony na przetargu z instytucji filmowej trafił do Otrebusów ( chyba tak to się pisze ).Prawda jak drobna manipulacja faktami potrafi dużo zdziałaćOd jutra wszyscy fanatycy ciężkiego sprzętu i mnóstwo innych ludzi, którzy nie czytają naszego forum i tylko słyszeli, że w Otrebusach ( w Muzeum ) jest jeden z dwóch czołgów na świecie, pojedzie tam zobaczyć owe >cudo<.Tak rodzi się robienie ludzi w bambus. Teleekspres ma swoją sensację a Pan M. kasę za bilety do Muzeum.Swoją droga trochę Go to kosztowało, ( mówię tutaj o przeróbce T-34 żeby nie było), ale ogólnie musi jeździć i tak za krzakami bo pachnie falsem na odległość.Miłego oglądania !!!!!!!!!!!!!!!!
Gość Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 Gratulacje p. bjar_1 proponuję aby wszystkie swoje posty na forum dotyczące niem. techniki wojskowej konsultował Pan z bratem. Zabierał Pan głos w sprawie Pantery, był Pan doskonale zorientowany w sprawach utopionego i remontowanego sprzętu niem. a renowacja Pzkw IV umknęła pana uwadze? Nie mówiąc o szczegółach technicznych. Jest to T-34 zrobiony dla angielskiej prod. filmowej, nawet nnie najgorzej, pomijając proporcje, położenie wieży i podwozie.
Mi.Der Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 A'propos imitacji Pz-IV: mam nagrany jakiś radziecki film wojenny, gdzie T-54 lub T-44 ucharakteryzowane są na Pz-IV - z dorobionymi wieżami. I według mnie, pomimo widocznego podwozia, oddają one właściwy feeling" dla Pz-IV - może to przez mniej więcej właściwe połozenie wieży...
bjar_1 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Lewy"-dobrze ,będę postępował tak jak mówisz ,a może i ty skorzystasz z możliwości jego 14-letniego umysłu? Skąd miałem niby wiedzieć o renowacji tego cudaka? Informacje które mnie interesuja czerpię z netu ,albo z lokalnych gazet. Nie jeżdżę na żadne zloty (brak czasu ,hajsu ,pojazdu) ,ani nie obracam się w środowisku ludzi którzy np. odbudowują IV na T-34. Mniemam ,że Ty masz kontakt z dyrektorem tego muzeum i dlatego wiedziałeś o tym przedsięwzięciu. Nigdzie nie pisało ,ani nie mówili o tej akcji to skąd miałem wiedzieć? A w telewizji to i tak było gówno widać ,zbliżenie pancerza ,widok z przodu...a podwozia nie pokazywali. Anglicy tez do mnie nie dzwonili ,że w Polsce robią im takie coś. To ,że nie wiedziałem o tym nie oznacza ,że jestem jakimś ignorantem.pzdr
Gość Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Chodziło mi o to, że w sprawie pantery w Nidzie byłęś doskonale zorientowany , ciskałeś poważne oskarżenia ( patrz twój post w tem. Pantera w Nidzie" hasła ściema, wałek" o muzeum z Kielc). Sorry, jak się ktoś poważnie zajmuje tym tematem to nie umknie mu renowacja do stanu jeżdżącego takiego sprzętu jak Pzkw. IV i o takich rzeczach się wie. Natomiast jeśli znasz temat tylko z obserwacji, to nie sądź tylko po tym co przeczytałeś i bądź ostrożniejszy w swych sądach.
bjar_1 Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Nie byłem doskonale zorientowany" w sprawie tej Pantery" w Nidzie. Bo skąd niby miałem wiedziec coś więcej niż było w gazetach. A poważne oskarżenia" rzucałem dlatego ,że ta cała sprawa wydaje mi się dziwna... Nie zajmuje się poważnie" tematem pancernym bo nie mam na to czasu ,ale nie jestem żadnym ignorantem ,któremu jak się pokaże fotkę niemieckiego czołgu ,powie Tygrys" albo Pantera". Nie można mówić że była to renowacja Panzer IV ,tylko mutacja T-34--->Pz.IV" i ten temat znam tylko z tego forum i migawek z Teleexpressu". Na przyszłość ,skoro tak mi radzisz, postaram się byc ostrożniejszy w swoich sądach ,ale i Ty nie atakuj ludzi tylko dlatego ,że mają własne zdanie ,które czasami koliduje z Twoimi poglądami.bjar_1
Gość Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Wdać niezbyt dokładnie przeczytałeś mój post, ja nie napisałem że w Otrębusach odbyła sie renowacja Pzkw IV, tylko że renowacja do stanu jeżdżącego IV jest zdarzeniem tak poważnym że środowisko by huczało, wśród ludzi zajmujących się Heavy Metalem było wiadomo że Zb. Mikiciuk od marca robi replikę czwórki dla Angoli.
Gość Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 ludziska wyluzujcie, zobaczcie jak chłopaki remontują PIV:)) http://www.chez.com/barbarossa/si148.htm
Gość Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 teraz powinna się załadować sory :)http://www.chez.com/barbarossa/si148.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.