wars98 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Witam!Z sieci:Daniel Olbrychski (19-04-2006)Niech Lepper da mi w papę Zainspirowany komentarzem Rafała Zakrzewskiego do artykułu Kaczyński: Polacy na to czekali" z Gazety Wyborczej" z 14 kwietnia pozwoliłem sobie skreślić kilka uwag. Zakrzewski kończy swój komentarz słowami: czasem spod dostojnej siwizny wyjrzy prawdziwy Lepper i powie, że komuś da w papę. I naprawdę może dać". Te dwie przygnębiające tezy Jarosława Kaczyńskiego i dziennikarza Gazety" budzą mój gwałtowny i optymistyczny sprzeciw. Jako jeden z wielu milionów Polaków zapewniam prezesa PiS-u, że wejście Leppera do najwyższych władz państwowych i wmawianie nam w stylu Lenina, Stalina, Bieruta i Gomułki, że na to właśnie czekaliśmy, obraża przytłaczającą większość z nas. Obraża nasze poczucie demokracji, godności, inteligencji, przynależności do Europy. Kaczyński o tym chyba świetnie wie, bo wygłaszając te coraz większe androny, wygląda coraz mniej pewnie. Gdybym miał zagrać średniej klasy polityka, którego sytuacja przerosła, mam gotowy model. Ale nie jesteśmy w kabarecie. To jest Polska. Polska ojca Rydzyka i przewodniczącego Leppera cieszyć może tylko najczarniejsze siły władz rosyjskich. A wspaniali Rosjanie, których ciągle mam szczęście znać, patrzą na nas z osłupieniem. Jak wówczas, gdy demokratycznie o mało nie wybraliśmy na pierwszego prezydenta Stana Tymińskiego. Reszta świata już z nas tylko chichocze. W XVIII wieku Europa odetchnęła z ulgą. Trzy kraje normalne, przewidywalne, jak na owe czasy, dokonały zaboru czwartego kraju. Kraju głupiego i swarliwego. Rozbiory. Teraz nikt nie miałby ochoty nawet nas rozbierać! W politycznych konkluzjach przywódców PiS-u ojczyzna nasza pod moherowym beretem i czerwono-białym krawatem nic ciekawego nie ma. I tu chcę zaprotestować. Nie zgadzam się z prezesem i jego politycznym biurem. Nie zgadzam się również z defetystyczną konkluzją Zakrzewskiego, że Lepper naprawdę może dać w papę. I to są dwie optymistyczne myśli, którymi pragnę się wielkanocnie podzielić jak jajeczkiem. A propos tego świątecznego nabiału. Ktoś taki jak Lepper prawdziwych jaj mieć nie może. Podobno kiedyś otarł się o boks. Jako stary uczeń Feliksa Stamma, Michała Szczepana i do dziś Leszka Drogosza mogę powiedzieć z całą wiarygodnością, to nie jest język nawet średniego boksera. Moi przyjaciele, wybitni polscy bokserzy, nigdy nie mówili, że daliby komuś w zęby. Robili to w pięknych pojedynkach ringowych. Bądź poza ringiem, gdy było to absolutnie konieczne. Sam poza dziesiątkami sparringów miałem takie przypadki, o których bywało dość głośno. Raz nawet w samolocie, 10 tys. metrów nad ziemią. Prawdziwy bokser nie widzi potrzeby wyciągania ręki wyłącznie z emocji. Więc bez żadnych złych emocji mam propozycję dla Leppera. Podziwiam go, że tak wyhamował i nie dał w zęby dziennikarzowi. Niech sobie ulży przy jakiejś sposobności na mnie. Już spieszę z pobudzeniem jego adrenaliny. Podpisuje się obydwoma rękami pod wszystkimi najgorszymi opiniami na jego temat, jakie padały również z ust takich autorytetów jak bracia Kaczyńscy i polskie sądy. Nawet Gazeta" w tym samym wydaniu z 14 kwietnia przytacza ich kilka. Od siebie dorzucę, że przewodniczący Lepper od 1989 r. jest jednym z największych szkodników w życiu publicznym naszego kraju. Po jego telewizyjnych wystąpieniach wielu Polaków wietrzy pomieszczenia, jakby telewizja była zapachowa. Starczy? Prywatnemu nieposłowi", jak powiedział Kmicic do Kuklinowskiego. Więc kończę. Moim życzeniem świątecznym jest to, aby A.L. ulżył sobie na mnie a propos papy". A ja w obronie koniecznej postaram się sprawić w tych niewesołych czasach milionom Polaków odrobinę radości.Dobre! :D :D :DPozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 prawda jest taka że kolega endrju to burun. kiedyś w muzeum miałem do czynienia z kierownikiem - okazało się dawnym szefem pegeeru - wypisz wymaluj endrju. Kiedyś zasnał w kiblu przedtem napastowawszy pracownicę. ja po prostu czarno widze ten kraj i ludzi. Dyzma u władzy.. fajne było dopóki sie to czytało, ale w realu to zaczyna być frustrujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Warsiu czemu ma słuzyc ten post?To ze burak jest u władzy to jest NASZA wina.Gdy miał wyroki trzeba było naciskac na swoich osłów lub pisac petycje do Prezydenta zeby go posadzili.skoro wtedy nikt w tym kierunku palcem nie kiwnał to teraz bedzie przestepca skazany prawomocnym wyrokiem nami żadził.A żale wylewac proponuje na Helu u konia Eryka.Koń ma duza głowe to wysłucha.Taka prawda.Burak THE BEST.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Jaca, Jaca... Ja tam na Samoobronę nie głosowałem. Osobiście zgadzam się z Olbryskim. Kaczyńscy osiągnęli dno. Niżej nie da się już upaść. Tak więc nasza wina to to raczej nie jest. Wina jest po stronie tych co nie brali udziału w głosowaniu oraz tych co głosowali na partię Leppera.No i jeszcze kulejącego wymiaru sprawiedliwości... :/Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Warsiu jako prawnik mogłes zrobic cos w kierunku zeby burak po wyroku wylądował w kalapuciu.jakas petycję napisac albo co?Ale tego nie zrobiłes(ja zreszta tez ani nikt tego nie zrobił)Jak Ci zapewne wiadomo buraka trzeba najpierw zasiac zeby wyrósł a jezeli wyrwiesz go wcześniej to niestety burak jest do niczego.A tu ta odmiana miała idealne warunki do wegetacji.wszyscy na niego chuchali dbali o warunki rozwoju.A teraz wszzyscy się tego zapierająTo nie ja to on".Niestety burak wyrośnie wiekszy bo jakoś nikt nie chce mu korzonków odciac.A jest to ciekawy gatunek buraka bo pasozytujący na kazdym organizmie byle tylko troche soków wyciagnąc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Oj, bo jak będzie wicepremierem na co wskazuje wszystko i Kaczyńscy to będzie w pape ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Polityczne rozmowy są bezcelowe.Ktokolwiek będzie władał naszym dziwnym krajem nic nie zmieni dla zwykłego obywatela.Chyba się nie spodziewacie że zwykły magazynier,kierowca,nauczyciel....(szary człowiek)będzie czuł się w tym kraju szczęśliwszy.Więc po co te gadki o polityce.Ja mówię PIEPRZYĆ ICH i kopać doły dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Witam.Kol.Wars98 czy koledze ktos płaci za takie głupie teksty.A może kolega ma kryształową kule która zna przyszłość.Sami fachowcy wiedzą że jak Lepper dostanie władze to ten kraj rozwali a p. Olbryski to kiedyś juz się wykazał swoją inteligecją w pewnym muzeum kiedy napażał w swoje zdjecie szablą no ale w końcu to wielki artysta. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 RSO, czyżbyś był członkiem Samoobrony?Nie nikt mi zapłacił. Ale reakcje na ten komentarz autorstwa Olbryskiego świetnie oddają mentalność naszego społeczeństwa. Jedni mówią: Nie, nie głosowałem, bo i po co? Inni: Głosowałem, ale nie na nich (mimo że głosowali na ych" - znaczy, nie potrafią przyznać się do błędu).Do czego zmierzam? Weźmy tu wielkorotnie wałkowaną kwestię zmian w ustawie o zabytkach (a także i innych ustawach) w zakresie poszukiwań i własności znalezisk oraz kolekcjonerstwa. Większość mówi: A po co? Nic się nie da. I tak będę łamał prawo. Mniejszość mówi: Spróbujmy - tyle tylko, że nic z tego nie wynika (tzw. słomiany zapał + nasza polska specjalność - kłótnie).Tak więc widzę tu pewne podobieństwo...Pozdr. wars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 A kogo to !!!!!!!!-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Daniel Olbrychski pociął polską szablą portrety znanych aktorów w mundurach niemieckich. Kogo tam nie było na portretach....od Mikulskiego /oburzył się na mundur WH po kilkudziesięciu latach/ po Belmondo /w mundurze gestapowca/.....Wkrótce potem pewna gazeta dała przedruk zdjęcia z jego filmografii - Oficera Whermachtu jak dyryguje orkiestrą wojskową Wh......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Z panią Rotenberg rozmawiał przez prezentera TVN.....był wtedy dym na całą Polskę...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Znalazł się ktoś, kto nie dopuści Leppera do władzy! Przynajmniej taką mam nadzieję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Oczywiście mam na myśli tego w kapeluszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Lepiej jest jak stadem baranów dowodzi lew, niż baran stadem lwów" - fajne to powiedzonko, takie mądre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 A ja wole aby w rządzie zasiadł każdy byle nie LIBERAŁ ALBO KOMUCH.Na sam widok tych słowów chce mi się żyg..LEPPER na pewno nie wyrządzi naszej Ojczyżnie tyle szkód co wyżej wymienione grupy.A nawet powiem więcej.BĘDZIE TO NASZ NAJLEPSZY WICEPREMIER OD ROKU 1939.A takie PLATFORMICZNO-LIBERALNE gadki tylko szkodzą naszej Ojczyżnie.Dziękujcie Bogu że u władzy nie jest PLATFORMA UNII WOLNOŚCI.P.S.Nie jestem członkiem Samoobrony tylko myślącym nacjonalistą.Ciekawe co by powiedział Śp.R.Dmowski gdyby zobaczył co się dzieje.Pozdrawiam wszystkich anty LIBERAŁO-KOMUCHÓWGrand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 no nie, wiekszych glupot dawno nie czytalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Grand a nie mógłbyś tych swoich przemyśleń wygłosi na zebraniu młodzieży wszech popapranej?Albo wziąsc udział w audycji Radia Maryja?Ale nie tu kolego nie tu .Oszołomom nasze NIE.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foster73 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Teraz gdy widzę Pana przewodniczącego Leppera i jego świtę z Samoobrony - uśmiecham się pod nosem bo zaraz przypominają mi się obrady Tureckiego parlamentu.Niestety obawiam się iż za parę lat nie będzie mi do śmiechu, za to śmiech będzie słychać dookoła naszej biednej Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Wiedziałem że tak zareagujecie.O takich ludzi jak Wy mamy takie bezrobocie i ludzi którzy nie mają co do garnka włożyć.Ale jeszcze przyjdzie pora ze każdy będzie żył godnie(nie tylko elity) i nie będzie ani jednego głodnego dzieciaka a ci co zrujnowali Naszą Ojczyzne zapłacą za to!!I to słono!!!NIECH ŻYJE WOLNA POLSKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Grand budujecie juz szubiennice i krematoria?A na zsyłki to gdzie będziecie ekspediowac?Do Torunia kopac doły pod fundamenty nowej siedziby?No fakt w ten sposób za jednym zamachem zlikwidujecie bezrobocie i rozliczycie tych co rujnuja Ojczyznę.dzieci głodnych tez nie bedzie bo przeciez je nakarmicie jadem i nienawiścią.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Blatter Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 Siedziba parlamentu Warszawa, a rządu Toruń (szkoda mi tego miasta bo ostatnio źle się kojarzy, kiedyś Kopernik, pierniki, a teraz?).Rydzyk drugim Tiso!Jeden naród, jeden kościół, .?. wodzów!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.