Anielskooki Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 WitamOstatnio obiło mi się o uszy,że w Warszawie jest jakaś fundacja ekologiczna,która wydaje papiery upoważniające do poszukiwania(pozyskiwania,sprzątania)ołowiu z pól.Podobno mając taki dokument można kopać(w granicadh rozsądku)i wszelka kontrol może nam skoczyć pod warynkiem że znzleziony ołów oddamy do utylizacji.Czy ktoś słyszał coś na ten temat?Bo chyba było by miło posiadać taki papier.Anielskooki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 nic takiego nie slyszalem, ale to by bylo piekne gdybysmy mogli chodzic po polach z piszczalkami i nikt nie moglby nam nic zrobc:) to by bylo wrecz swietne:D jak ktos cosik wie na ten temat niech poda jakies szczegoly:Dpzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Działają już od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Była kiedyś mowa o tym na forum, poszukaj w starszych postach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydro Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Na PS jest Kocio i z nim możesz się skontaktować w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1szybki Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 co to PS i kto to Kocioteż jestem zainteresowany mam do zutylizowania już perę kilo PlumBlum(kartacze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloneczny Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 PS to chyba POSZUKIWANIESKARBÓW (wpisz w google) a KOCIO to pewnie jeden z forumowiczów ;)Czy dobrze wydedukowałem? Jeśli nie, to niech mnie ktoś poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Bardzo dobrze. On to własnie był inicjatorem akcji Ołów z pól - mniejszy ból". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 litości!!! kto takie bzdury rozpowszechnia? Gdybym miał pole i zasadziłbym na nim ziemniaki i złapał gościa który na nim doły ryje bo ekolog dał mu pozwoleństwo to bym się nieźle wk...Już Pawlak powiedział:Miedza sweta rzecz.I tego sie trzeba trzymać. Prawo własnosci można ograniczać tylko ustawami i wyrokami sądów. Jeśłi ekolog ma taką ustawę i upoważnienie do wykonywania zapisów tejże to wszystko jest OK, ale głowe dam ze takiej ustawy nie ma bo za zniszczenia w trakcie takich poszukiwań organ wydający pozwolenie musiałby płacić odszkodowania a jeśli odszkodowania to wyceny a jeśli wyceny to uprawenieni rzeczoznawcy itd itd itd.Słowem bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaba Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 To tylko taki zamydlacz na 5 minut ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Rob- tylko idiota kopie na zasianym, czy zasadzonym polu poza tymi przypadkami można chodzić prawie do woli, ludzie się nie czepiają jak im się pracy nie niszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.