jotes Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Przy okazji:A czy autor tego artykułu wyjaśnia cel przeniesienia zapasowego koła na błotnik tankietek należących do pociągów?
victor Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Troche ich sporo, w tle jakieś po carskie koszarowce. Być może to jest Zambrów??
bodziu000000 Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Victor, pierwsze i trzecie zdjęcie to TK-3 (jest na to inny wątek). Oprócz tego, moja uwaga, jeżeli zamieszczasz zdjęcia to przeglądaj czy już ich nie było. Niestety ale większość Twoich zdjęć, które dzisiaj wrzuciłeś na forum już była tu zamieszczana. Chodzi mi tylko o porządek.PzdrBodziu
Gebhardt Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Czy ktos rozpoznaje pojazd konny obok TKS na drugim dzisieszym zdjeciu Victor'a (00:19:00)?
victor Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 wielkie sorki dla wszystkich i podziękowania dla bodzio000000, jak ja tego nie zauważyłem chyba, że było już trochę po północy hehe
RCH Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 A propos kamuflażu japońskiego" w 1939.Na zdjęciu pokazanym przez Grendela w watku PP2 2005.01.28(jezeli naruszyłem jakieś prawa lub regulamin,przepraszam)TKS ma na 95% na sobie ubiorek japoński, choć sama drezyna jest już w kamuflażu standardowym. Mogli oczywiście Niemiaszki wyciągnąć jakiś staroć z magazynu i zaladować na drezynę, ale po co?
jotes Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Wg mnie ta tankietka ma standardowy kamuflaż, a nie japoński". Ponieważ jest w nim akurat spory udział plam pionowych, to w połączeniu z grą świateł stwarza iluzję, że to stary typ kamuflażu.
RCH Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Jotes, ale zwróć uwagę na FT-17. To samo oświetlenie, kąt itd, a odcienie wyraźnie inne. Mniej zróżnicowane. Wewnętrzna burta prowadnicy TK też Mało tego, może to moje chciejstwo, ale pod jarzmem ckm widzę czarną, cieńką linię. Obstaję przy swoim. To japończyk. No ale, że zgodny ze mnie chłop, zmniejszam swoje przypuszczenia z 95% na powiedzmy 90%.
jotes Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Zwykle jet tak, że gdy nie ma pewności, to okazuje się w końcu, że wygrywa rachunek prawdopodobieństwa.Póki to zdjęcie jest tak kiepskiej jakości, to różne rzeczy można na nim zobaczyć. Może ktoś ma lepsze? Akurat fotek drezyn Poznańczyka jest cała masa, ale akurat nie tej...
jotes Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 Interesujące zdjęcie, szkoda, że takie słabe...
LeszekS Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Z niemieckiego albumu (Ebay) - nie mogę odczytać opisów
jotes Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Nie, chyba nie. Ale wykombinowali z tą chorągiewką...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.