Klaus BOLS Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2006 panowie proponuje opisywac zauwazone przez was błędy, gafy dotyczące broni, umundurowania, sprzetu uzywanego w filmach, ale raczej tych bardziej nam współczesnych. Pomijając Kolumbów, pancernych czy Klossa. jakie wpadki znaleźliście w kompanii braci", szeregowcu ryanie" czy Pianiście" itd. czy wogle we współczesnych filmach, jest miejsce na błędy, kiedy wstepują tam często członkowie grup rekonstrukcyjnych..... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=150927 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g.polik Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Film Działa Nawarony" oglądałem kilka ładnych lat temu ale do dzisiaj pamiętam jak Niemcy ze swojej fortecy wyjechali na motocyklach ... Harley-Davidson 42 WLA. Była ich cała kawalkada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 W pianiście" obraz Polaków żyjących sobie godnie obok żydów umierających w getcie, piękne etole Pań,dorożki, normalne życie......jak zwykle żydowska propaganda działa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Była taka ajka" pt. Żelazny Orzeł...jednego wybaczyć nie potrafię - Migów" (F-4 Phantom II) i BMP" (Bradley)...Propaganda cyklistów i mleczarzy działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 W amerykańskich filmach, to z reguły za Migi robią albo Miraże (bo delta), albo F5 albo inne wynalazki. Byleby różniły się optycznie od efów nastych. A co do wpadek to przypomina mi się starszyna Czernousow pradujący w polskim wz. 31 na łbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 9-ta kompaniaprzylot do Afganistanuuchylony luk ładunkowy, (w czasie lotu) i widok śmigłowca lecącego z tą samą prędkością, lecącego w śladzie transportowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Starsze filmy z reguły inaczej definiują zgodnść historyczną" :)W Stawce" mamy ucieczkę Antkiem... A w Orle"...hmmm.. To Schleswig!" i piękny widok na przedwojenny jeszcze okręt typu Jaskółka", już chyba przerobiony na hulk...Jak widać, lobby bezdomnych Eskimosów z dworca w Ouagadougu (Stolica Burkiny Faso) zrobiło swoje.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Nie pomyliłeś czasem Iwan ANtka z Polikarpowem-2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Acer - ja zapamiętałem Antka...ale mały byłem, nie spieram się ;) Jakoś byłem pewny tego, że coś spieprzyli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 komandosi z nawarony niemieckie czołgi wjeżdzajace na most:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 W odcinku rozgrywającym się w Warszawie kiedy porwali córkę jakiegoś profesora von Henninga, Którą podrywał Kloss żeby zdobyć plany, ewakuowali w jednej scenie spaloną konspiratorkę i rzeczoną córkę profesora. Panie wsiadły do Polikarpowa Po-2. :)Gaf było tam sporo, np. drezyny kolejowe /elektryczne/ z lat 60. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 co ty chcewsz od PO-2 przeciez on miał status nocnego bombowca :)pozatym jaki inny popularny samolot radziecki był w stanie wyladować w lesie? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Aha Acer jestes pewny że to był na pewno PO-2 a nie jego powojenna wersja CSS-13 ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 A czym miały odleciec?Do ruskich kursowały tylko PO-2.PLL LOT nie utrzymywał wtedy linii do Moskwy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Scena z dwupłatem nie wiem, Po-2 czy CSS rozgrywa się w nocy na końcu odcinka :) Napewno dwupłat powyższych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 No straszne gafy... na pewno mysleli że ten sprzęt jest oryginalny... przeciez nigdy by nie użyli innego sprzętu niż w scenariuszu... gdyby nie mieli to by zbudowali fabrykę i wyprodukowali.. Ktoś im wcisnął że F-4 to Mig, Pershingi to Pantery a Kałach to Stg ... taka pomyłka ....Czy Wy wiecie co to znaczy GAFA"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Oczywiscie że wiemy szarzująca husaria a w dali słupy wysokiego napiecia :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 e szturm miejscowosci Ritzen z kalasznikowami w reku....No i t-34/76 od poaczatku zamiast T-34/76Oczywiscie w 4tankistach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 T34/85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 no i kolejna moja gafa :> -mialo byc t-34/85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Faraon" też jest o wojnie. I łódź egipska pływa po Nilu, mijająć strzałeczkę wystającą z wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 W Pianiście" nie podobał mi sie warszawski rynek. Wczoraj mi znajoma opowiadała, że jak mieszkała obok fabryki przerabiającej kości, to w czasie wojny ludzie na plac tam przychodzili i wybierali takie z resztkami mięsa, wiadomo śmierdzące. Podobno ludzkie też się trafiały.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 30 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2006 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.geocities.com/savingprivateryan0/ryanpix.jpg&imgrefurl=http://www.geocities.com/savingprivateryan0/ryanpix.html&h=600&w=750&sz=68&tbnid=w9w2gQSuBwr1-M:&tbnh=112&tbnw=140&hl=pl&start=10&prev=/images%3Fq%3Dsaving%2Bprivate%2Bryan%2Bback%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D SZEREGOWIEC RYAN - czy na tych zdjęciach jest jeden i ten sam aktor?? jeśli tak to w scenie z nożem ma na sobie mundur i panterke SS a potem już zmienia barwy na wermacht... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 no jest to ten sam pysk czy nie???? bo nie jestem pewnien, i męczy mnie to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.