kat333 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 witam ... ile podków juz wyszperaliscie z gleby ? :) ja na 8 ostatnich wypraw 4 ;) ...a tak poza tematem .... na ostatniej wyprawie kumpel wygrzebal to co jest na foto ... czy to kawalek lufy ? jak tak to jak myslicie wypadek przy pracy czy wysadzona specialnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa.gggg Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 WitamPodków całe mnóstwo!!!!!Cały szwadron kawalerii bym podkół.Nie tak dawno podkowy to była zmora,piękny sygnał a tu znów ona...PozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Za cieńkie ścianki jak na lufe tego kalibru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 niestety to nie jest lufa.jest to wysadzona łuska.zdarzały się już podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Pięknie prezentowało by się to w ogródku na skalniaczku ,super ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Zeszłego lata 17 podków z jednego dołka :-)Poza tym mnóstwo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignatko Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 ostatnie dwa wyjscia w teren i 4 sie trafily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 A czy nie jest to od katiuszy?Po wybuchu zwijala sie w taki banan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Witam. Szukam od niedawna i mam narazie 3,pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal7 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Trochę się tego nazbierało, ale ile w sumie nigdy nie liczyłem..., w zeszłym sezonie trafiłem 4 w jednym dołku..., a po koniu ani śladu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Nebelwelfer!- poczytajcie trochę książek zanim pójdziecie się wysadzać w powietrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat333 Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 czy ja wiem czy od katiusza ... wiem ze wazy ok 15 kg ten fancik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Nebelwerfer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 ja to nawet ostatnio zacząłem zbierać podkowy jakie wykopie.jest ich strasznie dużo.a ma ktoś może jakiegoś linka do jakiś stron z podkowami.mam kilka takich strasznie starych bardzo skorodowanych i chciałbym wiedzieć z jakich lat pochodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 jest tego ze 30 sztuk ;) A kumpel to juz idzie w setki :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
administrator Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Przeniosę później do towarzyskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstergrzech Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Nebelwerfer jak w morde. U mnie w okolicy wykopałem takich około 10 i ciagle się trafiają nowe namiary, a leżą z reguły wbite ponad pół metra pod ziemia - koszmar. Co do podków to gdybym zbierał każdą znaleziona pewnie bym sobie chodnik z nich ułożył :)) w praktyce zabieram tylko te naprawdę ciekawe i w pięknym stanie.Darz dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek P Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Sorki, ale co ma Nebelwerfer do tej pozakręcanej łuski?Widziałem i jedno i drugie i jakoś nie widzę zupełnie żadnych podobieństw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Ja tam podkowy zabieram z wykopków potem czyszcze i wieszam w altance w ogrodzie:))powoli zapełnia sie trzecia ściana to troche tego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 nieźle:) trafiją sie troszkę ale miałem jedno takie miejsce gdzie co się schyliłem to podkowa,szlag mnie trafiał,a w 2 miejscach sygnał był niesamowity i co się okazało?? nie 1,2,5 lecz cała sterta,dziesiątki ich tam leżały.Zapewne to była jakaś kuźnia bo pełno złomu ,gwoździ i śrubek leżało w koło.Dałem sobie z tym spokuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 Widocznie mało widziałeś drogi JP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 To na zdjęciu to pocisk rakietowy od Katiuszy" po detonacji - rozwijały się w taki charakterystyczny sposób.A podkowy radzę zabierać i dobrze oglądać - niemieckie są sygnowane (data + rozmiar).pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Ja w domu mam ponad 100, a może i więcej podków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 100 %. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Kwiecień 2006 Share Napisano 8 Kwiecień 2006 Nebelwerfer -jacenty2004 -ma racje to resztki silinka-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.