Skocz do zawartości

PODKOWY ;) kto ile ...

kat333

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam ... ile podków juz wyszperaliscie z gleby ? :) ja na 8 ostatnich wypraw 4 ;) ...a tak poza tematem .... na ostatniej wyprawie kumpel wygrzebal to co jest na foto ... czy to kawalek lufy ? jak tak to jak myslicie wypadek przy pracy czy wysadzona specialnie

Napisano
Witam
Podków całe mnóstwo!!!!!Cały szwadron kawalerii bym podkół.
Nie tak dawno podkowy to była zmora,piękny sygnał a tu znów ona...
Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Trochę się tego nazbierało, ale ile w sumie nigdy nie liczyłem..., w zeszłym sezonie trafiłem 4 w jednym dołku..., a po koniu ani śladu ...
Napisano
ja to nawet ostatnio zacząłem zbierać podkowy jakie wykopie.jest ich strasznie dużo.a ma ktoś może jakiegoś linka do jakiś stron z podkowami.mam kilka takich strasznie starych bardzo skorodowanych i chciałbym wiedzieć z jakich lat pochodzą.
Napisano
Nebelwerfer jak w morde. U mnie w okolicy wykopałem takich około 10 i ciagle się trafiają nowe namiary, a leżą z reguły wbite ponad pół metra pod ziemia - koszmar. Co do podków to gdybym zbierał każdą znaleziona pewnie bym sobie chodnik z nich ułożył :)) w praktyce zabieram tylko te naprawdę ciekawe i w pięknym stanie.
Darz dół
Napisano
Sorki, ale co ma Nebelwerfer do tej pozakręcanej łuski?
Widziałem i jedno i drugie i jakoś nie widzę zupełnie żadnych podobieństw...
Napisano
Ja tam podkowy zabieram z wykopków potem czyszcze i wieszam w altance w ogrodzie:))powoli zapełnia sie trzecia ściana to troche tego jest.
Napisano
nieźle:) trafiją sie troszkę ale miałem jedno takie miejsce gdzie co się schyliłem to podkowa,szlag mnie trafiał,a w 2 miejscach sygnał był niesamowity i co się okazało?? nie 1,2,5 lecz cała sterta,dziesiątki ich tam leżały.Zapewne to była jakaś kuźnia bo pełno złomu ,gwoździ i śrubek leżało w koło.Dałem sobie z tym spokuj.
Napisano
To na zdjęciu to pocisk rakietowy od Katiuszy" po detonacji - rozwijały się w taki charakterystyczny sposób.
A podkowy radzę zabierać i dobrze oglądać - niemieckie są sygnowane (data + rozmiar).

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie