Skocz do zawartości

PODKOWY ;) kto ile ...

kat333

Rekomendowane odpowiedzi

witam ... ile podków juz wyszperaliscie z gleby ? :) ja na 8 ostatnich wypraw 4 ;) ...a tak poza tematem .... na ostatniej wyprawie kumpel wygrzebal to co jest na foto ... czy to kawalek lufy ? jak tak to jak myslicie wypadek przy pracy czy wysadzona specialnie

ja to nawet ostatnio zacząłem zbierać podkowy jakie wykopie.jest ich strasznie dużo.a ma ktoś może jakiegoś linka do jakiś stron z podkowami.mam kilka takich strasznie starych bardzo skorodowanych i chciałbym wiedzieć z jakich lat pochodzą.

Nebelwerfer jak w morde. U mnie w okolicy wykopałem takich około 10 i ciagle się trafiają nowe namiary, a leżą z reguły wbite ponad pół metra pod ziemia - koszmar. Co do podków to gdybym zbierał każdą znaleziona pewnie bym sobie chodnik z nich ułożył :)) w praktyce zabieram tylko te naprawdę ciekawe i w pięknym stanie.
Darz dół

nieźle:) trafiją sie troszkę ale miałem jedno takie miejsce gdzie co się schyliłem to podkowa,szlag mnie trafiał,a w 2 miejscach sygnał był niesamowity i co się okazało?? nie 1,2,5 lecz cała sterta,dziesiątki ich tam leżały.Zapewne to była jakaś kuźnia bo pełno złomu ,gwoździ i śrubek leżało w koło.Dałem sobie z tym spokuj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie