KluKlucznik Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Oczywiście :) ale wolę Pancerniki. To prawda, bardzo skuteczna doktryna. Wymaga sprawnej obsługi i niezłego sprzętu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 jacenty2004podziwiam sztukę elokwencji, chciałbym jednak uzyskać PROSTĄ odpowiedź rozwiewającą moje wątpliwości:czy w/w wymieniony trójnóg był stosowany jako podstawa plot. ?tak prawdopodobnie taknie wiemprawdopodobnie nieniejedna z powyższych odpowiedzi zupełnie mnie zadowoli i zmniejszy ilość postów nie będących w temacie tego wątku.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Kopijnik2.Ja widziałem gdzieś w sieci oraz w publikacjach zdjęcia takiego trójnogu stojącego na masce Sd. Kfz. 250 a na nim lornety. Ale to ja. Może inni widzieli gdzieś MG-tę na tym. Ja nie.Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Panowie odbiegacie od tematu. Trójnóg jest przeciwlotniczy od MG 34, nie wiem jak z 42 ale od 34 na pewno, kolega ma w całości, a i w publikacjach pt. Uzbrojenie wermachtu i waffen ss" (autor rosyjski)jest dokładny rysunek tego trójnogu. Także zakończcie sprawe trójnogu bo nie na temat, a ponadto jak uważacie że ktoś coś źle identyfikuje to sami poszukajcie w necie, a nie wywołujcie do tablicy ludzi mających większą wiedze od was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 ...a ponadto jak uważacie że ktoś coś źle identyfikuje to sami poszukajcie w necie, a nie wywołujcie do tablicy ludzi mających większą wiedze od was...W dyskusję się nie wdaję, prosiłem o potwierdzenie identyfikacji. Tak albo nie. A zwykłem zwracać się po pomoc do Ludzi z większą wiedzą, bo tak nakazuje logika działania. I nie tak ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Pni. Wyjaśnij mi jedno. Czy mocowanie na szczycie trójnogu uniemożliwiało zamocowanie tam lornety zamiast MG-ty?? :]Bo powtórzę, że widziałem na zdjęciach.Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Uniemożliwiało stanowczo. tego się nie da zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Zwróc uwagę na mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 O! Teraz to rozumiem, czyli musiałbyć to inny trójnóg. Przyjmuję do wiadomości i dziękuję za zdjęcie!Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 TAK :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Podstawy pod lornety były różne być może i podobne do tej ale ta podstawa na pewno jest od mg 34 (mocowanie tzw. kołyska nie nadająca się do lornetek). A na marginesie do kopijnik2 jeżeli R. Lewy" Lewszyk coś identyfikuje, a jacenty 2004 potwierdza to czego potrzeba jeszcze? W takiej sytuacji jeżeli masz wątpliwości szukaj sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=304063 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 cały czas się uczymy... A na marginesie do kopijnik2 jeżeli R. Lewy" Lewszyk coś identyfikuje, a jacenty 2004 potwierdza to czego potrzeba jeszcze? W takiej sytuacji jeżeli masz wątpliwości szukaj sam...zobacz wątek wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 kopijnik2 dzieki za załozenie nowego tematu. Jestem bardzo wdzieczny. Na temat RSO, badz innych znalezisk z podworka" bede informował na bierząco i zamieszczał foty jak tylko cos nowwego sie znajdzie. Jednak nie bedzie to raczej szybko, bo nasze głowy i fundusze zajmuje BMW R32... ;)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 takie RSO znajduje sie w górach w austrii. te foty dostałem od znajomego który jest fanem RSO i nietylko (az wstyd powiedziec ze juz z rok do niego nie pisałem )ale moze dużo pomóc jezeli chodzi o rekonstrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Ten gorny pojazd to tez RSO? Jesli tak to prawdopodobnie taki lezy u nas, bo gosciu mowił, ze chyba miał zwykłe koła na przedniej osi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 było bardzo duzo odmian budowanych na podwoziu RSO. a jak by zliczyc jescze pojazdy eksperymentalne które także trafiły na front to gama modeli osiagnie z 20 rodzajów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Długość naszych gąsienic tez by się zgadzała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.