Skocz do zawartości

Wykrywka wyłącznie na monety.Jaka???

pretorian(L)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mam pewien problem z wyborem wykrywacza (zbieram tylko monety).Obecnie posiadam ace150,jednak zaczynam traktować go jak zabawke nie spełnia moich oczekiwań co do dokładności znaleziska.Zastanawiam sie nad GTP1350,w gre wchodzą równierz inne wykrywacze w tej cenie (2500zł).Pytanie jakie mnie męczy:Jaki wybrać sprzęt który spełni moje oczekiwania???Pozdrawiam
Napisano
witaj ja polecam whitesa DFX lub lub kturegos z minelabow jak ci panowie powyzej przeglodnij EBAY.com napewno cos znajdzierz urzywanego za mniejsza kase
Napisano
Witam!

Wybór jest naprawdę duży, ale nie napisałeś czy ma to być używany czy nowy? Jeśli używany, to polecam XLT, monetkowy odkurzacz:) A jeśli nowy to Tesoro Vaquero lub Tejon.. W przypadku tego pierwszego, zostanie Ci jeszcze kaska na dodatkową sondę..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Pretorian, z taką kaską przyjrzyj się ofercie Tesoro (a jeszcze Ci coś z niej zostanie).

pozdrowienia,
M.

P.S. Henryko", wg twojej opinii Solaris jest bardzo dobry na monetki - Pan Wielki Krytyk, Niecierpiący Polskich Wyrobów, ocenił go przecież łaskawie na 4+ w tej kategorii! To czemu teraz nawołujesz do niekupowania polskich wyrobów? Ty możesz ich nie kupować, ale słownik ortograficzny przynajmniej sobie kup (kturegos", przeglodnij", apewno", znajdzierz", urzywanego").
Napisano
oj znalazl sie producent lub ....tak wystawilem dobro ocene ale wystawilem tez gale za konstrukcje i mierna za militaria nie polec tego sprzentu nikomu nie jestem sprzedawca, wychodze z krytyki rutusa i dajcie swienty spokoj hadlujcie nim nadal z postow wynika jedno rutus jest nr1 naswiecie i wszekswiecie i cala polska robi dla rutusa lepszego wykrywacza nie bylo i niema chwalacie go dalej a jaktos wychyli sie to go zjecie na kolacje no bo jak on ma czelnosc ps ... Samych sukcesów
Napisano
Dajcie sobie po mordzie w realu,a później razem na piwo.Tak sie kiedyś załatwialo takie sprawy.Zostawcie forum w spokoju!!To nie jest miejsce na pyskówki. ps.Dzięki za cenne wskazówki co do kupna wykrywacza.Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Wątek jest ciekawy, ale skieruję go na trochę inny tor i bardzo proszę o odpowiedź szacownego grona z bagażem doświadczeń i super (drogim) sprzętem:
Jeśli dysponujemy słabym doświadczeniem i słabym (tanim) sprzętem to co? Nie znajdziemy żadnej monety? Znajdziemy tylko niektóre? Znajdziemy tylko te płycej leżące w gruncie?
Jak to waszym zdaniem wygląda w praktyce?
Liczę na sensowne odpowiedzi i pozdrawiam.
Napisano
Brak doświadczenia może spowodować:
- nieoptymalne ustawienie jakiegokolwiek wykrywacza
- złą interpretację sygnałów jakiegokolwiek wykrywacza
- niewłaściwe poruszanie sondą jakiegokolwiek wykrywacza

Kiepski wykrywacz oznacza dodatkowo:
- słabą dyskryminację, czyli zwłaszcza na zaśmieconym terenie byle co przysłoni monetki
- małą skuteczność w wychwytywaniu krótkotrwałych i/lub głębszych (słabszych) sygnałów
- problemy w dostrojeniu
- irytację i zmęczenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie