ChrisFly Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Panzergrześ napisał, że to Sciana gorna tylna grodziowa". Domniemam, że chodzi o ściankę pomiędzy przedziałem bojowym a przedziałem silnikowym czyli, że to co widać na zdjęciu to ścianka przeniesiona z tyłu na prawy bok. Czy tak?
jotes Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Jak dla mnie, to takie wytłumaczenie jest bez sensu...
jotes Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 A Grendelowi przypominam, że jakiś czas temu pojawiło się zdjęcie C2P z łudząco podobnym okienkiem" wykonanym w przednim pancerzu...
bodziu000000 Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Czy chodzi o to miejsce?A jeśli tak, co to dlaczego ta blacha na zdjęciach jest na burcie?
Grendel Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 Jotes,Przegapilem je?Wybacz, ale jakos nie moge sobie przypomniec.Podeslij mi z laski swojej.PozdrowieniaGrendel
pzl Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 W związku z 7 TP jedna rzecz mnie zastanawia. Drobny szczegół: otwór/luk eksploatacyjny w bocznej, pionowej płycie pancernej osłaniającej silnik, prawie pod jej górną krawędzią, pozwalający na lepszy dostęp do niego, zamykany pokrywą otwieraną w kierunku ku dołowi, ku ziemi. Na zdjęciach często przesłonięty przez skrzynkę stojącą na błotniku, oraz zapasowe koło jezdne, rzadko w pozycji otwartej. Umieszczony bliźniaczo z obu stron /?/.Tyle, że chyba nie wszystkie 7 TP go posiadały. Część ma jednolitą płytę pancerną /?/. Jak jest to rozwiązane w rekonstruowanym czołgu? Wiem, tu sami eksperci. W osłonie pancernej ckm w wieży z armatą 37 mm od dołu też była uchylna pokrywa, patrząc od przodu otwierana w kierunku na prawo.
pzl Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Np. tutaj, i dodatkowo z tyłu pokrywy są otwarte...
kubas Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Patron wiem już że gdzieś wieża od tego czołgu robiła za śmietnik tylko jeszcze rozmowa z jednym z dziadkiem i będe pewiem czy nadal tam jest jak coś wiecej bede wiedział to dam zanaćPZDR kubas
pzl Napisano 11 Kwiecień 2006 Napisano 11 Kwiecień 2006 Ten otwór o którym wspomniałem obramowany był od środka ramką mocowaną do jego krawędzi.Mam pytanie:jak była wlewana ropa do zbiornika w 7 TP? tzn. gdzie był umieszczony otwór wlewu paliwa?Śmiej się akagi, ale dawno temu robiłem modele różnego sprzętu /czołgi, samoloty etc./. To, co wyciągałem z pudełka często bardziej było wytworem wyobraźni producenta, niż wiernym odwzorowaniem rzeczywistości. Więcej czasu spędzałem na zbieraniu dokumentacji fotograficznej, i porównywaniu detali, szczegółów, niż na robieniu modelu...
akagi Napisano 11 Kwiecień 2006 Napisano 11 Kwiecień 2006 Ależ ja wcale się nie śmieje, broń Boże.Dawno, dawno temu tez bawiłem się modelami, aż zaczołem bawić się w skali 1:1. pozdrawiam
jotes Napisano 11 Kwiecień 2006 Napisano 11 Kwiecień 2006 Wspomniane już zdjęcie C2P z podobnym otworem (ramka) w przednim pancerzu.Wlewy paliwa, jeśli dobrze pamiętam, w 7TP były w górnym pancerzu przedziału napędowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.