robroy70 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 na pewno już uciekli...lub oddalili się jak kto woli
polsmol Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Tak szczerze mówiąc to te BTR-y strasznie wieśniacko wyglądają. Zwłaszcza ten a Niemca". No chyba, że to jakiś nieznany epizod Czechy 68".
mis Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 A jakie to ma znaczenia jak i tak większość widowni nie wie co to jest :)
mr2z Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 No i znów się zaczyna :) Ci co byli, mówią że było fajnie, a ci co nie byli, wytykają błędy i niedociągnięcia. Tak zaczyna się kolejna, do niczego nie prowadząca dysputa... :/PAX!
polsmol Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 misObawiam się, że jesteś w błędzie. Publika często zna się lepiej na rzeczy niż pseudo rekonstruktorzy". W końcu oprócz miejscowych ciekawskich" przyjeżdżają na nią pasjonaci z całego kraju. mr2z Jak było fajnie to dobrze. Ja nikomu nie bronię się bawić. Tylko nazwijmy rzeczy po imieniu.
willi Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witam,Fajny filmik. No i muzyka ciekawie dobrana. A BTR-y, cóż ... bywają i na innych inscenizacjach. PozdrawiamWilli
Rumburak Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 To co? Może i ja dołączę swoje fotixy? Jest wśród nich kilka śmiesznych ;-) Oto one...
Rumburak Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Niebywałe! Na polu bitwy pojawił się przedstawiciel partyzantki AKowskiej do tego uzbrojony w rurkę!
Rumburak Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 No i w końcu nadciągają pancerne zagony marszałka Żukowa
Rumburak Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Są także żołnierze LWP, którzy ukrywają pod peleryną jakąś niespodziankę dla Niemców...
Rumburak Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 No a po walce Grolmani pozują do zdjęć w towarzystwie młodej mamy....
mis Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Realia rekonstrukcyjne są jakie są sprzętu na chodzie z II wojny jest jak na lekarstwo, myślę ze każdy wie jak ciężko zdobyć fanty w stanie mintKażdy z nas wie jak trudno jest zrobić super imprezę za która ja osobiscie uważam Boryszyn i chylę czoła przed organizatorami ja i kolegami po obu stronach frontu Wiec skończmy czepianie się szczegółów bo było ich więcej niż ten nieszczęsny BTR Oglądający byli zachwyceni i oto przecież chodziło A ci co się znają dobrze wiedza ze nieraz inaczej nie da rady i trzeba iść na kompromis
michalczewski Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Mozna bylo pojsc na kompromis i poprostu niedawac tego BTRa ;)
Hansdekawka Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 @polsmol,kochany polsmolu (i reszta mądrych), czepiasz się.Jeśli jesteś aż takim perfekcjonistą, to zrób proszę inscenizację, w krórej użyjesz tylko i wyłącznie oryginalnego sprzętu z epoki, polecam ci też użycie oryginalnego umundurowania i całej reszty.Ściągnij se Sdkfz 250 i 251 (zamiast np BTR), do tego chętnie zobaczę u Ciebie w akcji PzKW 4,Panterę, Tygrysa, albo chociasz wrak 3-ki.A wtedy kilku mądrusi obejży zdjątka z imprezy i będzie Ci wytykać,że np. odcień kamuflażu był trochę nie ten,albo że 250 miała łyse oponki......itd,a w ogóle,to impreza była do bani,bo.........Ja wtedy nie będę im pomagał w czepialstwie, bo doskonale znam realia i wiem dokładnie ile trudu kosztuje zorganizowanie nawet takiej słabej (w Twoim szanownym mniemaniu) imprezy.Pragnę przypomnieć,że przed jedną z naszych inscenizacji w Cigacicach byli tacy, krórzy wyśmiewali sie z planów użycia samolotów, póżniej po żołniersku odszczekali to na forum.Rozumiem, że Ty chcąc użyć lotnictwa będziesz dysponował Messerschmitt`ami, FW`ami....itd, i nie popsujesz horyzontu widokiem jakichś wieśniacko pomalowanych sprzętów z łapanki.Oczekując na efekty, życzę powodzenia, Hansdekawka (LTRH).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.