Dziś byłem pod Tomaszowem i znalazłem kilka ciekawych rzeczy.
1) moneta 5 gr z 1923 roku 2) łuski 3) pochwę do polskiego bagnetu 4) zamki od... 5) kolba od...
Proszę o identyfikację kolby, którą znalazłem w okopach pod wartswą mchu. W środku części spustu itp. Proszę również podpowiedzieć mi coś o 5 zamkach, które pochodzą prawdopodobnie od dwóch rodzajów broni. Są one w stanie stosunkowo dobrym. Znalazłem je w jednym miejscu. Najprawdopodobniej zostały zakopane przez żołnierzy. 4 z nich są sprawne. Są w środku pokryte nawet smarem. Na 3 można odczytać sygnatury. Proszę wszystkich o jakiekolwiek podpowiedzi.
Pytanie
bartekl23
Witam!
Dziś byłem pod Tomaszowem i znalazłem kilka ciekawych rzeczy.
1) moneta 5 gr z 1923 roku
2) łuski
3) pochwę do polskiego bagnetu
4) zamki od...
5) kolba od...
Proszę o identyfikację kolby, którą znalazłem w okopach pod wartswą mchu. W środku części spustu itp. Proszę również podpowiedzieć mi coś o 5 zamkach, które pochodzą prawdopodobnie od dwóch rodzajów broni. Są one w stanie stosunkowo dobrym. Znalazłem je w jednym miejscu. Najprawdopodobniej zostały zakopane przez żołnierzy. 4 z nich są sprawne. Są w środku pokryte nawet smarem. Na 3 można odczytać sygnatury. Proszę wszystkich o jakiekolwiek podpowiedzi.
bartekl23
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.