Skocz do zawartości

ciekawostka pancerna

past

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jutro dam pare sknów z ruskim załogami ale to z 2 - 3
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Parę ciekawych zdjęć, zwłaszcza Panter znalazłem kiedyś podążając za linkami z tej strony:
http://www.network54.com/Hide/Forum/message?forumid=47210&messageid=1049308435
Napisano
witaj rufelhunter"

interesujące cię zdjecia( jpg) niestety ( łeee..)pochodzą z serwisów aukcyjnych z przed kilku lat ( chyba ). O zdjęcie 2CP spytaj sie M J-W - bo jesli mnie pamiec nie myli on to jeszcze wtedy kupował ( było na ..webie). A swoja droga ciekawe oznaczenie na błotniku ( wygląda na wrzesień, o przestrzelonej szybie nie wspomnę !? ).Czekam z niecierpliwoscią na drugi tom, kiedy się ukaze - koniec roku niebawem :0). pozdrawiam Marek ( Wrocław )
Ps. A tak przy okazji, kiedys na necie widziałem zdjęcie zeskanowanego numeru pisma Deutsche Polizei" ( chyba z roku 1941 ) na pierwszej stronie było piekne zdjęcie ( format A4) 7TP w niemieckich barwach. Zdjęcie było zrobione od tyłu - były tam wymalowane dwa ogromne czarne krzyze. Niestety numer pisma został sprzedany. Może ktos zdązył zeskanowac zdjęcie !?
Napisano
Pepe,

Dzięki za namiary. O fotografię z niemieckiej prasy się nie martw bo to jest fotomontaż, praktycznie bez wartości historycznej (niestety).
Napisano
Witam,

ciekawy ten 7TP, nie kojarzę tego zdjęcia :-) Rozbite pudło z tyłu wieży i pęknięty kadłub - strata w boju?

Pzdr,

jotes
Napisano

PzKpfw III Ausf G and PzKpfw IV Ausf F1- z plutonu Lt. N. Baryszewa 107 Samodzielny Batalion Czołgów, Front Wołchowski, 6 lipiec 1942. Reszta zdjęć jest na stronie rosyjskiej Russian Military Zone (niestety nie pamiętam adresu).

Napisano
No no dobra fotka z tym TKS-em we Francji w 1944 r. Jeszcze jej nie widziałem. Ale i tak ,że Niemcy uzywali ich w mniej-więcej naturalnej postaci ,a nie jak np. na Universal Carrier montowali haubice 105 mm. Pewnie nasza tankietka by sie pod takim czyms połamała ;) Albo PaK 40 na TKS-ie. He...he...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie