kristoff Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Witam!! Pozdrawiay z kozienickiej osady nadpuszczańskiej. Kozienicka Grupa na ostatnim spotkaniu przeżywała wrażenia z Serokomli jak najbardziej pozytywnie. zamieszczam pare fotek przydatnych do fotograficznej rekonstrukcji z bitwy:)
POLONIKUS Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 WITAM SERDECZNIE ! Panie DUDZIN dziękuję za uznanie i wielkość,lecz my wszyscy jesteśmy wielcy ,wielcy sercem.Bardzo proszę o kontakt ze mną. Moje GG 41 37 637Pozdrawiam serdecznie.Czekam na odzew.
dudzin Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Witaj Polonikus,gg odpada (w tej kwestii jestem zacofany), głównie dlatego, ze dostęp do interka mam tylko w robocie i to rano 7-10 i ewentualnie pod wieczór, jak odwiedzam rodzicieli.Proponuję drogę e-mailową.Pozdro Tomasz Dudziński
POLONIKUS Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 WITAJ DUDZIN !Nie ma sprawy możemy nawiązać kontakt E-mail.W obszernym moim poście tam znajdziesz mój nr.tel.kom. prześlij swój adres e-mail SMS em .Pozdrawiam serdecznie.
wolfe Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Witam wszystkich.Jestem juz na koncówce obrabiania zdjęć i retuszu, przepraszam ze tak dlugo to trwa lecz jest ich dosc sporo a zdjecia z pola walki wymagaja dodatkowych zabiegow np.:- wywalenie tlumów ludzi z tla- dokadrowanie by wydobyc centralny obiekt- poprawianie niedoskonalosci cyfrowych aparatow w odwzorowaniu przejsc tonalnych dymu- produkuje dwie wersje orginal i zdjecia z tamtych czasowjak do tej pory same zdjecia zajmuja u mnie okolo 3 GB.sa doformatowane do 15,2 x 21,4 tak by mozna bylo bez problemow robic odbitki w uniwersalnym standardzie proporcji 3:4.mysle ze kompilacja bedzie na tygodniu juz na plycie.Pozdrowienia dla wszystkich!!Usciski dla Polonikusa, Piotrusia , Andrzeja , Adama ,Mruczka [tak stary nie chrapałeś lecz mruczałeś :)],Rafała ... wszystkich !
wolfe Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 ot co was czeka :) zdjecia juz obrobione dopieszczone teraz bede wysylal jak kto chce :)
rekuc Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Piotrek ! Wygląda to ciekawie ! Odbiorę fotki od Ciebie osobiście, może dziś ?
wolfe Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Musialbym jeszcze nagrac na plytke bo wszystko jest na dysku :)łacznie 499 zdjęć i kilka filmików :)+ kilka bonusów :) ale to niespodzianka :)postaram sie nagrać na godzine 17 :)
smochy Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 witam!drogi wolfe...czy możesz dzieło swojego życia przesłać do gdyni?jak masz gg to podaj numer ..prześle ci mój adres. lub podaj jakiś inny kontakpozdrawiambosmanmat smochy"
kamilo Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 wolfe nie zapomnij o mnie :)ja też chce dzieło z serokomli
rekuc Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Smochy ! Daj cynk na e-mail lub na komórkę ,masz mój nr.tel. na wizytówce.
wolfe Napisano 9 Październik 2006 Napisano 9 Październik 2006 Witam !Dzis widzialem sie z Piotrusiem i widzial zdjecia :) chyba zadowolony był :))))kamilo tak jak sie umawialismy przesle Ci zdjecia i walne tamte dla urzedu w serokomli :)Smochy to bedzie dla mnie zaszczyt, moja mloda z podziwu dla Was nie moze wyjsc :)podesle zdjecia, jakby co dajcie swoje namiary na thewolfe@tlen.pl :)na plytce beda dwie niespodzianki male takie antzpruszki odemnie :)mozna mnie zalpac na tlenie pod nickiem THEWOLFE lub na GG 3965707 :)
POLONIKUS Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 WITAM WAS SERDECZNIE PRZYJACIELE Z REKO !KOCK - SEROKOMLA 01.10.06 r. / niedziela /UTWÓR TEN POŚWIĘCAM WSZYSTKIM UCZESTNIKOM BIORĄCYM UDZIAŁ W REKONSTRUKCJI HISTORYCZNEJ BITWY GEN. KLEEBERGA. WSPOMNIENIA z REKO !ALE W TEJ CHWILI DRUHOWIE MOI,CZAR WASZYCH WSPOMNIEŃ CZĘSTO MNIE POI,MOŻE NAM SERCA TEN DAR ODMŁODZI,MOŻE NAS WZMOCNI i ROZPOGODZI.I TAK JAŚNIEJSZE ŻYCIE SIĘ ZDAWA,I DROGA NASZA NIE TAKA ŁZAWA,WIĘC PIJĘ ZA WAS MOI DRUHOWIE,I WZNOSZĘ PUCHAR !ZA WASZE I WSPOMNIEŃ ZDROWIE.DZIŚ MY ZNÓW RAZEM DRUHOWIE STARZY,MINIONA PRZESZŁOŚĆ ZNÓW SIĘ NAM MARZY,A MY JĄ DAWNĄ WITAMY ŁZAMI,NIBY CI SAMI i NIE CI SAMI.TAK NAM TO ŻYCIE CIERNI NASŁAŁO,BOŚMY ZBRUDZILI SUKMANĘ BIAŁĄ,JUŻ MY MNIEJ UFNI I MNIEJ NIEWINNI,JUŻ MY DZIŚ INNI, O JACY INNI !
kamilo Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 OKAUL doszła plytka dzieki ja wysylam tobie też już płytki z tym co mam
kamilo Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 rekonstruktorzy z Serokomli dostaliście podziekowania od nas teraz podziekuje wam człowiek który brał udzial w bitwie pod Kockiem a który wypowiedział się na łamach gazety (nazwa niestety jest chyba zakazana ale zacytuje wypowiedz kombatanta ) cyt:BOLESŁAW KOWALSKI 90 LATEK uczestnik walk SGO POLESIE Musze przyznać że wszystko pieknie wyglądało ,dokładnie tak jak powinno mundury ,konie ,broń .Dopracowali wszyściutko-mówi z zadowoleniem kombatant -to wspaniale że są jeszcze ludzie ,którzy kochają historię swojego kraju "KONIEC CYTATU Teraz chce coś dodać mianowicie każdy z nas na rekonstrukcji widział jak miedzy nami śmigali dwaj ubrani w pałatki reporterzy wojenni i razem z nami przeżywali każdą część tej rekonstrukcji nie tylko na polu bitwy ale też prywatnie w miejscu zakwaterowania i rankiem podczas golenia i wieczorem podczas ogniska ,Apelu Poległych czy mszy w Kosciele . Tacy ciśi bohaterowie zdarzeń to był PIORT WILK znany tutaj jako WOLFE i jego kochana dziewczyna która nie zważała na niebespieczeństwo i robiła wspaniałe zdjęcia z centrum wydarzeń .Dziś dostałem od nich plytkę ze zdjęciami i filmikiem naprawdę coś wspaniałego i coś niezapomnianego ,wspaniale przerobione zdjecia ,wspaniałe ujęcia i swietnie zrobiony plakat który napewno stanie sie plakatem BITEW KOCKICH na nastepne lata .Zdjecia też za zgodą autora chcę wyko. jako plakaty na nasze inscenizacje (ale o tym w innym poscie ) Ja ze swojej strony i chyba ze strony organizatorów chcę serdecznie podziekować za tak wspaniałą dokumetację wydarzeń ...........PIOTR DZIĘKI ..... Dziekuję też wszystkim co robili zdjecia filmy i pomogli zrobić piekny dokumet o serokomli a ukarze się on niebawem w internecie a juz został wysłany do wiekszości grup bioracych udział w inscenizacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.