Skocz do zawartości

rozpoczecie sezonu kopania

buba211

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 162
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Eh......niestety prawda....N I E na Kielecczyźnie...
Zakleszczyła się cholera zima u nas....w południe odwilż + 5 a pod wieczór już - 5 DO KIEDY TA CHOLERA BĘDZIE TRZYMAĆ ?! GROZI ZBIOROWYM SZALEŃSTWEM !

pozdro,
Napisano
a lato ma byc ponoc upalne,i suche jakiego dawno nie bylo:(a cieplej ponoc dopiero ma sie zrobic po 1 kwietnia i to tylko okolo 5 na plusie:(
Napisano
ŚIEMANKO NAPEWNO TEŻ WOKOLICACH WAŁBRZYCHA NIEDA SIE KOPAC, ŚNIEGU JEST ODGROMA,AJESZCZE DOSYPUJE TAGRZE CZEBA JESZCZE POCZEKAC NA WYKOPKI.ŚIEMA
Napisano
Witam na Mazowszu polecam tzw. rakiety na buty przy spacerach po lesie i prosze przygotować się na spotkanie np. z eskimosem lub lapończykiem ogólnie atrakcji rodem z dalekiej północy wam nie zbraknie.Umiejętność poruszania się psim zaprzęgiem będzie jeszcze konieczna do końca marca. Pozdrawiam
Napisano
A Ja nie wytrzymałem i w teren! Las zasypany śniegiem tak na 80%.Ziemia troche zmarznięta, na 5 cm, pozniej piaseczek! Odpaliłem garrecika, w sumie na 10 dziur trafiłem 3 łuski od mausa i monetke. Zrezygnowałem jednak, bo zimno jak cholera i ten wku......śnieg padający. pozd
Napisano
Białystok - śnieg do 50 cm
Warszawa - 20-30 cm
Kraków - odmarzał lekko ale 20 cm jest
Świnoujście- śnieg, i mróz

to tak z ostatniego weekendu naoczne obserwacje
Napisano

A to moje ulubiome monetkowe pole. Jeszcze 2 tygodnie minimum można zapomnieć o kopaniu. Pozdrawiam wszystkich zdesperowanych. Śniegu jeszcze ok. 35 cm. Oby do wiosny i oby jak najszybciej przyszła.

Napisano
No moja radość w piątek była przedwczesna, śniegu mało ale cholera jasna mróz od nowa chwycił, .....ale w lesie (tak w środku) wbiłem saperkę i weszła kawałek jest zmarznięty na kamień ale dalej juz normalnie sypki piasek, to chyba dzięki ściółce ?
Pokopał bym, ale tak naprawdę boję sie trochę o wykrywkę diabli wiedza co może sie stać na takim mrozie ?

Ps Dołączam sie do wszystkich wypatrujących wiosny - WYPATRUJMY RAZEM MOŻE PRĘDZEJ PRZYJDZIE !!!!! :-)
Napisano

Okolice Warszawy - rozpacz wypędziła mnie do lasu, ale poza przewietrzeniem wykrywacza rezultaty zerowe. Pół metra śniegu w lesie, a na polu lodowisko. Kiedyś traktory zdobywały wiosnę, gdzież one teraz są ???

Napisano
W Kujawsko- pomorskim lód i śnieg. Próbę kopania w niedzielę w sosnowym lesie można przyrównać do fedrowania węgla w kopalni. Efekt kopania- złamane ostrze szpadla.
pozdrawiam
Napisano
Doświadczenie w kuciu kilofem a może w robieniu odkrywek?
Od 18 lat ryje dziury, może dlatego jestem taki leniwy i 40 centymetrowa zmarzlina w lesie trochę mnie odstrasza. Z doświadczenia wiem, że niebawem się ociepli i nie trzeba się będzie tak ekstremalnie bawić, nie lepiej przeszukać kilka strychów?
Pozdrawiam
Napisano
Jestem ze Świętokrzyskiego .Nie wytrzymałem i byłem wczoraj w swoim lesie . W głębi wcale nie jest tak źle , miejscami śniegu jest sporo i to zamarzniętego , ale jest wiele miejsc odpuszczonych".Wprawdzie efekty mizerne ale zawsze coś . Później wrzucę foto znalezisk , ( padły mi baterie i ładuję teraz akumulatory ) ,..
Napisano
Okolice Kalisza i Ostrowa Wlkp. tragedia..., dziś rano -9, w tej chwili -2, a do tego lodowaty wiatr...O kopaniu narazie tylko myślę...
Napisano
Musi to być też dosyć ciekawe miejsce, skoro klamry Reichswery sąsiadują z klamrami carskimi. Skóra zachowuje się też nad podziw dobrze, wydaje mi się, że widzę też zachowaną nić przy języku klamry. Ta za rany bardzo ładna, złota, albo srebrna, na tym czarno- białym zdjęciu nie widzę. Osobiście nigdy nie znalazłem srebrnej, czy złotej w tak ładnym stanie.
Pozdrawiam
Napisano
Klamra carska została znaleziona w zupełnie innym miejscu niż Reichswehra (ze skórką i czytelną sygnaturą, ale bez nici). Sportowa miniaturka ma swastykę a za rany jest złota. Wygląd zawdzięcza umiejętnej konserwacj.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie