Skocz do zawartości

akumulatorki - jakie

wiciu_r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy są akumulatorki 6F22 o napięciu faktycznie 9V czy też wszystkie mają 8,4V. Dla wykrywki jest to różnica.
Jakby co to proszę o namiar na źródło. Pozdrawiam
Napisano
Wygląda na to, że tylko 8,4V. Z tego co wyczytałem tu i ówdzie to ogniwa mają podstawowe napięcie 1,2V więc te o większym napięciu (a co za tym idzie wielu ogniwach) mają wielokrotność 1,2V czyli 7,2V lub 8,4V.
Napisano
Witam! Też kiedyś mialem z tym problem, bo dostać takie akumulatorki jest ciężko, osobiście nie znalazłem...Używam tych o niższym napieciu i też nie jest źle. Z bateriami jeżeli chodzi o napięcie jest już dużo łatwiej...
Duży wybór akumulatorów miał kiedyś w Allegro gość z Wrocka monpoll", więc może coś doradzi...
Pozdrawiam!
Napisano
A co z pojemnoscia? Ja uzywam 9V o pojemnosci 250mAh. Chcialem zaznaczyc ze akumulatory 1,5V maja np. 2500mAh. Czy ktos widzial wieksze od tych jakich ja uzywam? Jaka jest zaleznoc miedzy napieciem a pojemnoscia akumulatora?
Napisano
Te o większej pojemności dłużej utrzymują napięcie. Natomiast wszystko zależy od rodzaju ogniwa i tu jest różnie z napięciami, trzeba się trzymać tego, co deklaruje producent. Niestety, ogniwo zwykłej baterii ma powyżej 1,5V, natomiast akumulatorek nominalnie 1,2V.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie