Skocz do zawartości

śmierć na złomowisku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 years later...
obercik pamieta stare czasy 10 markowkami z getta lodzkiego bawilismy sie rozpuszczajac je w occie bo byly z aluminium a jak bylem z dziadkiem i babcia w lesie to puszki po maskach walaly sie po zagajnikach byly to lata 70 ciekawe co wtedy bylo na zlomowiskach

• 4 months later...
ktoś kto prowadzi skup złomu to przeważnie ekonomista, czasami bywa frajerek, kursy złomu tu i tam... on skupuje po minimum i odsprzedaje po maksimum. Natomiast facecik któremu płaci 300zł /m-c to już wyższy fachowiec i aby dorobić do pensyi musi poznać kursy fantów. Sztuką prawdziwą jest jego zapicować. Ostatnio za maszynę do szycia międzywojenną musiałem wybulić 50zł. Jak chodziłem po podzespoły elektroniczne w latach 80/90 to bez problemowo - przebitka 1000%.

• 1 year later...
to ja się może pochwale...Hełmik druszlak ale za 5 zł był,pocisk pak 38,trommel od mg kompletny zdrowa blacha :D A ile fantów mi przeszło koło nosa to żal dupe ściska,na złomie 5km odemnie gość dorwał za 4 piwa 2 karabiny nie pamiętam jakie i bagnet od lebela gdzies foto na forum jest...

Witam
Prawie że w centrum miasta jest mały skup złomu , wiec żule do niego ciągną , dowiedziałem się że właściciel w pomieszczeniu biurowym przechowuje co ciekawsze fanty , oczywiście zajrzałem tam , SZOK !!!!! cały mix hełmów , niemieckich , radziackich , wszelakie kalibry łusek , wagi wiekowe , samowary, niemieckie szyldy , tablice i setki innych fantów . Właściciel mówi że to co widać to efekt zbierania tylko przez ostatnie 1,5 roku a i to najlepsze fanty , wcześniej złomiarze przynosili parenaście razy tego wiecej , a że nie miał jeszcze do tego serca ........ wszystko trafiło do huty , absolutnie nic nie chciał sprzedać lub wymienić się , już na poczatku rozmowu zastrzegał się że nie sprzedaje , wielki pozytyw że nie trafia to jednak wszystko do hut .....

• 1 month later...
Witam u mnie na wsi jest skup złomu niemal po sąsiedzku. Fantów jednak niewiele przez dwa sezony wyciągnąłem tubę na pocisk od paka, skrzynką stalową od mg i ładnie zachowaną łuskę stalową od paka 40. Ale najważniejsze że wszystko za darmo, właściciel sam mi odkłada wojenne rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie